Dressyrryttaren Lina Johansson har hittat ett sätt att träna både sig själv och sin häst, samtidigt. När hon snörar på sig löparskorna och springer tar hon hästen på släp.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Både för den som ska lämna bort sin häst på bete, och för den som tar emot hästen, är det viktigt att reglera vad som gäller i ett kontrakt. Carl-G Leissner förklarar det juridiska.
Johan Lundin, A-tränare i fälttävlan, menar att ryttares dubbla signaler kan ställa till det när de ska hoppa nya och okända hinder. Diken kan vålla problem – här ger han tips.
Kajsa Boström, B-tränare i dressyr och husbloggare på Hippson.se, gästskriver om bogar på rymmen och tappade bakdelar. Vanskliga riduttryck som får konsekvenser för hästarna.
Anna Rudbäck är veterinär, främst på häst, och uppfödare av islandshästar. Så vem är bättre lämpad att förklara skillnader mellan islandshästar och varmblod.
Veterinär Elisabeth Mandorfs specialområde är hästens munhåla, bettinpassning och ridbarhetsproblem kopplade till betsling. Här ger hon handfasta råd till hästägare.
Genom att visitera hästens ben varje dag lär du dig hur de brukar kännas. Här berättar veterinär Henrik Hansson mer om vanliga avvikelser och förklarar hur dessa bör hanteras.
Genom att lära känna din kropp, och hur den fungerar, kan du sitta ner bättre på hästen i trav. Bli din egen »kroppsinstruktör« genom att träna och behärska andning, stabilitet och rörelse.
Hur ska jag som konsument veta vilken hjälm som är bäst och vilken modell just jag borde köpa? Hippson besökte en butik för att få råd om hur man hittar rätt passform.
Hur vet man om en häst är allergisk och vad kan du göra åt det? Leg vet. Izabella Granswed ger oss en inblick i ämnet.
Varje år förbrukar hästverksamheter stora mängder ensilage. Det genererar i sin tur plastavfall bestående av polyeten som ska samlas in för att återvinnas. Håkan Pettersson, vd på Svepretur, berättar hur du gör.
Svårklassryttaren Niklas Arvidsson tipsar om en bomövning som kan varieras i oändlighet. Viktigast är att hitta rytmen och att använda sina händer så lite som möjligt.
Att utvärdera tävlandet är ovärderligt för att utvecklas, oavsett vilken nivå du rider på. Men hur gör man det på bästa sätt? Patrik Kittel berättar hur han går till väga.
Pararyttare och parakuskar är indelade i fem så kallade grader. Klassificeringen görs avsuttet och är i grunden relativt lika för olika sporter. Paradressyrens landslagsledare Agneta Aronsson förklarar.
Ryttare behöver inte bara fysisk utan också mental styrka. B-tränaren och stressforskaren Helena Schiller listar hur du blir bättre i sadeln genom att styra din tankekraft.
Hästens matintag har klimat- och hållbarhetspåverkan både ur ett positivt och negativt perspektiv. Hur ska vi tänka så att hästar, i större utsträckning, blir landskapsvårdare?
På Erika Janssons träningar är det kavalettibommarna som är i fokus. Här visar hon hur du bygger styrka hos hästen med övningar från tre till 25(!) bommar.
Han är dressyrryttaren som även tävlar hoppning och en av Sveriges största ridsportprofiler på sociala medier. Carl Hedin har format sitt eget framgångsrecept med målet att bli landets bästa hästmänniska.
Veterinär Lotta Wallin möter ofta hästar med ryggproblem. Med rätt diagnos och behandling, följt av långsiktig och rätt rehab, kan många hästar fungera fullt ut igen.
Etologen Emelie Deboussard vill se större kunskap och förståelse för hästen i vardagen. Hästar är aldrig »dumma«, men hur de lär sig och reagerar beror på en mängd faktorer.