I samband med GHS hölls traditionsenligt Hästföretagarforum – en kunskapsfylld dag för hästföretagare. Det bjöds på tips, fakta och erfarenheter ur verkligheten.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Kriminolog Maria Dufva brinner för att rädda barn från övergrepp. Hon har ridit sedan barnsben och behöver ha hästar i sitt liv, i framtiden även som ett verktyg i arbetet.
Hästen kan behöva lära sig att hoppa med styrka, snarare än på fart. Här bjuder Linda Heed på övningar som dessutom hjälper ryttaren att stärka sin egen balans genom att rida med en stilla och följsam hand.
På Lätt A-nivå väntar de första programmen med sidvärtsrörelser och din häst börjar så smått få bättre bärighet och balans. Domaren och tränaren Eva Andersson ger tips.
Att öppna grindar sittandes till häst är ett hinder inom grenen Working Equitation, men det är även en övning som alla ryttare kan ha nytta av i vardagen.
Pauline Bürgermeister använder sina händer för att hitta låsningar och spänningar i hästens kropp. I sitt arbete som osteopat behandlar hon både privat- och ridskolehästar.
Ridrädsla är vanligare än man kan tro. Men hur tar man sig igenom det? Vi har pratat med en ryttare som hittade tillbaka till ett tryggt hästliv samt en expert som ger sina bästa tips och råd för att ta sig upp i sadeln igen.
Att ett sto som ska bli amma accepterar sitt nya föl är inte alltid självklart. En allt vanligare metod, som ofta lyckas, är att stoet får genomgå en skenförlossning.
Människans relation till hästen, och synen på hur vi använder hästen, är i ständig förändring. Här ger fyra röster olika perspektiv på ämnet.
Marita Strauch är uppfödaren som med sin hjärtehäst stoet Via Veneto skapat en hel dynasti med Bergsjöholms-hästar som redan gör avtryck i dressyrsporten.
Hon har kommit tillbaka till toppen tre gånger om, byggt en toppanläggning i Belgien och elitsatsar bara om hela familjen är med på resan. Häng med hem till Angelica Augustsson Zanotelli.
Varför blir våra hästar halta och vad kan hästägaren göra för att minska risken? Veterinär Izabella Granswed berättar om faktorer som påverkar hästens hållbarhet och ger praktiska tips.
Nubb i benskydd, bommar som slogs på hästben och tvivelaktiga preparat. På 1990-talet skakades ridsporten av flera skandaler. Journalisten Elisabeth Bäck minns.
Även den skitigaste hästen kan förvandlas till en ren och tävlingsklar individ – bara man vet hur man ska göra. Här visar Josefin Elf, hästskötare hos Linda Heed, hur du gör hästen redo.