Ett ridhus är drömmen för många gårdsägare, men för att bygget ska flyta på smidigt och resultatet bli som önskat finns en del att tänka på. Markku Söderberg, föreningsrådgivare på Svenska ridsportförbundet, delar med sig av praktiska tips.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
När det vankas installning är det mycket som ska fixas. Boxar ska städas, foder ska inhandlas och vaccinationer kontrolleras. Här är fem tips som ger dig stenkoll.
Hippsons panel har ställts inför följande frågor:
Stärk magmuskulaturen och bli en bättre partner för din häst. Så råder världsmästaren Jessica von Bredow-Werndl när vi pratar om den så viktiga ryttarträningen.
Att hästen drabbas av en senskada är många hästägares mardröm. Men vad är det egentligen som händer när en sena skadas? Vad kan man göra åt det och hur undviker man det?
Henrik von Eckermann och Janika Sprunger har byggt sin drömanläggning. Världsettan berättar om smarta lösningar i stallet, varför säkra staket stod högst på önskelistan och om hur ett nytt regelverk nästan satte stopp för hela drömprojektet.
Hur ofta jobbar du med din sits? En sned ryttare kan aldrig ge tydliga signaler och resultatet blir en förvirrad häst. Ta en stund varje dag och känn igenom hur du sitter, råder Angelie von Essen.
När Tristan Tucker får välja vilket ämne han helst vill prata om väljer han något så till synes banalt som själva uppsittningen. Varför? Jo, momentet är nämligen viktigare än man kanske kan tro.
Skulle det vara roligt att börja tävla? Eller är du en återvändare som vill ta dig tillbaka till tävlingsbanan? Det är en hel del att hålla koll på före start. Ta hjälp av Hippsons guide där vi samlat regler, fakta och tips från experter.
Att äga en häst ihop med en vän kan vara både roligt och praktiskt, men det krävs att ni är överens om såväl vardagssysslor som ekonomi. Här berättar hästägarna och juristen om hur du får det att fungera.
Vi bör fokusera mer på ryttarens oliksidighet. Det tycker sitsforskaren Maria TereseEngell, som hjälper ryttare att optimera sin position i sadeln.
Rinnande näsa, kliande ögon eller astma. Allergi kan hindra den mest passionerade hästälskaren att utföra sin sport. Men vad vet vi om allergener hos hästar? Susanne Victor forskar på ämnet.
Hon tycker om hästar med attityd och hoppar helst låga hinder hemma. Wilma Hellström berättar hur hon bygger självförtroende hos unga hästar och tipsar om en övning på böjt spår.
När Sandra Pandevski tog tjänstledigt och gav sig ut på resande fot visste hon inte att hästarna hon mötte skulle bjuda på oförglömliga minnen. Här berättar hon mer.
Ridskolan Strömsholm har en anrik historia som inte bara berör hästvänner. I Digitalt Museum finns åtskilliga bilder från anläggningen, de här föreställande sabelträning till häst på Österängen.