Kan vi få våra hästar så känsliga att vi bara behöver tänka en rörelse för att de ska utföra den? Tristan Tucker svarar ja och säger att allt handlar om att ändra vårt tankesätt.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Ledinflammation är en av de vanligaste orsakerna till hälta hos hästar. Det kan drabba hästar av alla raser, typer och åldrar. Men varför uppkommer det och vad kan man göra åt det?
Att konditionsträna är inte samma sak som att springa fort. Det handlar om hur du får hästen att orka mer på ett hållbart sätt. Fälttävlansryttaren Aminda Ingulfson berättar hur du går till väga.
Hippsons panel har ställt inför följande frågor:
Janika Sprunger och Henrik von Eckermann är ett sammansvetsat team och när det kommer till att träna häst delar de samma filosofi: bygg hästarna långsamt så de inte bränns för tidigt.
Jo, ni läste rätt – 1956 gick OS i Australien. Men karantänsregler gjorde att man inte kunde genomföra ridsportens grenar där och de hamnade, delvis, i Järfälla.
Han eskorterar kungen, utbildar soldater i ridning och är chef på Livgardets kavalleriavdelning. Major Johan Wennerholm ger en inblick i försvarets hästverksamhet.
Det finns en uppsjö av olika sadelgjordsmodeller och det är inte helt lätt att veta vad som passar dig och din häst bäst. Katarina Broberg, säljare på Hööks, ger råd.
Har du hört uttrycket »tokig av havre« och kanske fått reklam för havrefria foder? Hur kunde det bli så när havre är det mest lämpade sädesslaget för häst? Vi frågade Linda Kjellberg som undervisar på Strömsholm.
Mulle, Svarta hingsten och Silver, hästarna som genom alla tider älskats i böckernas värld är många, och det med rätta. Det är aldrig för tidigt att börja läsa hästböcker – och heller aldrig försent.
Lär dig rida för skänklar och säte och få bättre balans och rakriktning med Angelie von Essens finurliga bomövning. Fokusera på detaljerna och märk vilken skillnad övningen gör.
Anders Kjellson stuteriet Hästak tillsammans med hustrun Christina. Deras hingstar är verksamma i aveln samtidigt som de syns flitigt på tävlingsbanorna.
Nyfiken på fritids- eller sportboots? Intresset för barfotaboots ökar i hög takt. Anna Hane på Viahov berättar om de vanligaste frågorna och svarar på dem.
Stallet – ett rofyllt andningshål eller en ångestfylld plats full av konflikter? Skitsnack och arga meddelanden är inte ovanligt i inackorderingsstall. Men varför blir det så och hur kan vi få ett bättre klimat?
Efter tio år som beridare på Grevlunda har hoppryttaren Stephanie Holmén startat eget. Med en ryggsäck full av erfarenheter har hon nu siktet inställt på en långsiktig satsning inom toppsporten.