All Anne Dirksens träning går ut på att bygga en bättre relation till hästen. Här visar hon hur du, korrekt och säkert, kan löslogera din häst med hjälp av en omvänd rundcorall.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Går det att göra perfekta knoppar? Nej, svarar elithästskötaren Marie Johansson med ett skratt. Här förklarar hon i alla fall sin metod – och bjuder på flera fiffiga knep.
Hur vet man om en häst är allergisk och vad kan du göra åt det? Leg vet. Izabella Granswed ger oss en inblick i ämnet.
Etologen Emelie Deboussard vill se större kunskap och förståelse för hästen i vardagen. Hästar är aldrig »dumma«, men hur de lär sig och reagerar beror på en mängd faktorer.
Elitryttaren Jörgen Larsson har stor erfarenhet av att tävla många olika typer av hästar. Här ger han sina bästa tips för att få till en ultimat framhoppning.
Journalisten Susanne Hobohm har återvänt till ridsporten, nu som ridskoleelev och hästägare till toppatleter på högsta nivå. Här skriver hon träffsäkert om ryttares tålighet.
Linnea Kristiansen blev 2019 europamästare för unga kuskar. Här berättar hon om alla fördelar som finns med att även ha sin ridhäst inkörd.
Hitta takten i sadeln och få ut maximalt av träningen, utan att sätta onödig press på din häst. Så lyder Roberto Cristofolettis råd – missa inte hans tekniska hoppövning.
Du gör det troligen varje gång du sitter på din häst, rider lätt alltså. Men gör du det på rätt sätt? Kajsa Boström, B-tränare i dressyr, guidar och ger tekniktips.
För den erfarna sportprofilen Jens Fredricson handlar »tävlingsmässigt skick« om att allt runt hästen måste vara på topp. Här ger han sitt ryttarperspektiv på uttrycket.
Balans är A och O för att hästens urinvägar ska fungera – det handlar om vad som kommer in och vad som kommer ut. Systemet är starkt och sjukdomar sällsynta, men kan bli allvarliga.
Kombitäcken och nättäcken kom ut på marknaden för ungefär 40 år sedan. Meningen var att transportera bort fukt och att skapa luftspalter, för hästens välbefinnande.
De flesta försöker nog rida med lätta hjälper, men lyckas vi? GP-ryttaren och ridläraren Malin Hansson har inget val, en funktionsnedsättning gör att hon inte kan rida på styrka.
I foderkrisens spår är det extra välkommet med betessläpp. Sara Ringmark, forskare vid SLU, ger tips vid höbrist och begränsad hagmark.
I sista delen av serien om utbildningsskalan förklarar Msv B-domaren och B-tränaren Eva Lekander, samt veterinären och biomekanikforskaren Marie Hammarberg, begreppet »samling«.
Det är stora förändringar på gång i Patrik Kittels liv. I höstas blev han pappa och efter lång tids planering och slit flyttar familjen äntligen till sitt nya hem – den nybyggda hästanläggningen.
För hoppryttaren Nicole Holmén är det viktigt att brodda rätt när det är tävling på gräs som gäller. Här förklarar hon hur du kan tänka.
Debatten om hästvälfärd har exploderat och handlar mycket om hur hästarna visas på tävling. Vi skärskådar begreppet »i tävlingsmässigt skick«. Varför har det hamnat i fokus först nu?
Kocken Leila Lindholm, känd för sina mat- och bakprogram i tv, är ryttare sedan barnsben. För henne innebär ridningen avkoppling i en stressig och intensiv vardag.