Therese
JUN
05
2014

Vilken kanonstart på denna tävlingshelg! Hoppade 125 klassen med CARLINA och CARDINI. Båda kändes jättefina. 
CARLINA var dubbelnolla och slutade på en andra plats!!! CARDINI knep en vit rosett, kom på tolfte plats efter en rivning i omhoppningen. Halkade till lite i en sväng så tappade rytmen lite och därav nedslaget. Hade en kanontid, den hade räckt till seger om vi varit felfria! 
CARLINA!Nu ska jag rida CELVIN och CASH FLOW här hemma innan vi åker tillbaka till Strömsholm med ACINDO. Hon hoppar 140 klassen i eftermiddag. Vackra slottet på Strömsholm, och bangång tidig morgon klockan sex...


Läst 15243 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2014

Tävlingarna löser av varandra och imorgon börjar det på Strömsholm. Kommer rida CARLINA, CARDINI och ACINDO denna helg igen. 
Imorgon börjar det den alldeles för tidiga tiden kl 7!!! Det gjorde det även i Norrköping så vi har väl vanan inne lite. För en morgontrött människa som mig är det inte jättehärligt att stiga upp innan tuppen ens har börjat tänka på morgonsången.


Idag har jag ridit alla hästarna och de tre som ska tävla imorgon känns att vara i fin form. 
Hade lite hoppträning på kvällen och det regn som kom igår har gjort gräsbanan riktigt fin att hoppa på. Så slottsbanan på Strömsholm kommer nog vara perfekt denna helg. Jag tycker om att tävla där, det är vackert och utmanande.


I måndags var min syster här och barnen. Lilla Alice fick sina första ridkläder som jag köpte till henne i Norrköping. Hon blev så lycklig!1 år och 11 månader gammal och helt tokig i hästar och att rida!!!!Här tillsammans med tvillingbrorsan Erik som också tycker om att rida.


Läst 13984 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
03
2014


Sista dagen i Norrköping var finaldag. Både ACINDO och CARDINI kvalade in till sina respektive finaler efter bra resultat i kvalen torsdag och fredag.

Vi rullade ner på söndagsmorgonen till Norrköping igen. På lördagen var vi hemma för att gå på min bror och Ulrikas bröllop. Det var lyckat och vackert!

Kom ner i god tid till tävlingen så vi kunde titta på den stora Grand Prix klassen i 150. Roligt att titta på fina hästar och duktiga ryttare!Efter Grand Prixen var det 140 finalen med ACINDO. Gick banan och gjorde en plan hur jag skulle rida. Kändes jättebra och jag gillade banan. ACINDO var riktigt pigg och "på hugget" nästan lite het! 
Fick till en bra runda och gick i mål med ett nedslag. Rev hinder nummer fyra, en oxer med vatten under. Tyckte hon kom fram lite fort på bågen till det hindret, skulle hållit ut lite till på bågen mot vad jag gjorde.
Travade av i värmen och så gick vi till stallet och sadlade av och duschade ACINDO. När halva klassen hade hoppat låg jag fortfarande på andra plats med mina fyra fel, det var bara en felfri så långt. Började lite smått fundera på att gå tillbaka till banan och lära mig omhoppningsbanan om jag skulle gå med bland de elva som skulle hoppa om i winning Round.
Tillslut så blev det bara tre felfria ekipage av 44 starter, det säger en del om att det var en svår bana. Så vi var med till omhoppning!


Malin hade kommit upp med ACINDO till banan igen och jag värmde upp och hoppade fram lite lätt. Hade fem ekipage före mig. Hade som plan att vara lite halvsnabb och försöka sätta nollan. Tiden var bra men vi rev samma hinder som i grundomgången. Tyckte vi kom bra på det och märkte inte ens att vi rev det, så lite otur får man säga. 
Vårat resultat räckte till en sjätteplats i den tuffa konkurrensen och jag är otroligt glad och stolt över ACINDO som var fantastisk tycker jag! 


ACINDO på prisutdelningen!

CARDINI hoppade 130 finalen och gjorde en jättebra runda. Rev hinder nummer tre, lite orutin får vi sätta den på. Hindret stod på båge i vinkel. Tänkte efter rivningen att rida lite snabbt runt och få en bra tid om det skulle bli omhoppning på fyra fel. CARDINI svarade upp riktigt bra på tempot och hoppade resten av banan klockrent. Det blev ingen omhoppning för det var bara felfria som gick vidare, de var tillräckligt många. Är jättenöjd med hans andra final på 7-star touren, han har inte så mycket rutin från den här höjden och banor ännu. På Sundbyholm kom vi fyra och nu är det Strömsholm till helgen. Han lämnade Norrköping med pris i två av tre starter i 130 klass, toppenbra!Fina CARDINI!ACINDO 140 final grundomgången.ACINDO omhoppning 140 finalen.CARDINI 130 finalen grundomgången.

Foto: Bo Bennergård


Läst 12536 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv