Therese

Igår så red jag ett markarbetspass i ridhuset på alla hästarna. De fick först värma upp och sedan gjorde jag några roliga dressyrövningar med serpentinbågar, övergångar, skänkelvikningar, öppna, tempoväxlingar i galoppen och förvänd galopp. Som avslutning fick de hoppa lite småhinder och träna på lydnaden och bara hoppa lågt och lugnt. De har inte hoppat något sedan de tävlade för några veckor sedan. Vi har ju bara ridit ut och myst i skogen eller konditionstränat på grusvägarna. LORD gick ett träningspass för AC i dressyr förra veckan, annars har vi varit ute i naturen.
Igår så var det riktigt kul att trimma hästarna och de var så fina. Formen sitter i och de hoppade väldigt noggrant och fint även fast vi höll oss på hinder under en meter.

I förra inlägget skrev jag att vi väntade ut regnet för att kunna rida ut och konditionsträna, och vi lyckades!
 

Här är Towe, jag och Malin på väg ut med ACINDO, LORD och LOVELY!
 

CASH FLOW har fått sina tänder kollade av veterinär Sara Wallgren som är duktig på tänder. CASH var vass och hade en hake som fick slipas ner. Det märktes stor förbättring i ridningen efter att Sara fixade hennes tänder. Det är olika från häst till häst, de flesta räcker att kolla en gång om året, CASH FLOW måste göras en gång i halvåret.


Läst 22296 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
26
2016

Igår var det så varmt fint väder och vi red ut i skogen och sen var det trav på grusvägarna och galopp på fälten, helt underbart! Det är så härligt och roligt och man känner hur glada hästarna är!

Just nu regnar det, det vräker ner. Hästarna står inne och torkar innan vi kan rida. Hoppas det slutar regna annars får vi rida med tak över huvudet, tur att den möjligheten finns.

Dagen innan midsommarafton så tränade jag dressyr med LORD för AC. Det var nyttigt och bra som alltid. Tack AC för bra träning!

Igår var det Global Champions Tour från Monaco. Jag kollade på hela klassen båda omgångarna och omhoppningen. Rolf-Göran och Casall är helt fantastiska, vilket ekipage. Hästen är sjutton år gammal och så fin, vilken spänst han hoppar med. Fantastisk matchning av Roffe! Grattis till tredjeplatsen!


Läst 22061 ggr Kommentarer Kommentera

Vi myser mest runt ute efter grusvägarna och i skogen nu. Midsommar, en ljuvlig tid på året och så vackert ute!

Nu är det tävlingsuppehåll för oss i några veckor så då passar vi på att tvätta grejer och även lastbilen har fått en storstädning och tvätt. I stallet har vi också städat och så gör vi om lite hagar så hästarna kan äta gräs.
Tvätt av hästdelen i lastbilen.

Nu ska jag ha hoppträning och vi har byggt en bana på det nysladdade och vattnade underlaget i ridhuset.


Läst 20836 ggr Kommentarer Kommentera

Härligt, idag är det fint väder igen. Igår var det regnigt och vi var i Stockholm och tävlade. Div 1 laghoppningsfinal. Det var en blöt historia! Framhoppningen på sandbanan och det var fullt med vatten men ok att rida på. Gräsbanan var blöt men det var bara att brodda på ordentligt så var det inga problem att hoppa. Den höll bra.
Vi kom femma med laget igår. Tjejerna var så duktiga som red i laget tillsammans med mig. Idag är det omgång två och nya tag. Solen skiner, härligt!

LORD är ute i hagen och njuter, kolla filmen när han rullar och verkligen gnuggar in leran!!!! Lycklig häst!

Så här kommer bild på min nya fina sadel! Det är en Bates Luxe, deras nyaste modell i kalvskinn! Visst är den snygg!
Jag har ridit i Bates sadlarna nu i tre år och är så nöjd med de. Har både hopp och dressyrsadel.
Jag är riktigt glad för den nya sadeln!


Läst 24941 ggr Kommentarer Kommentera

Skogstur i regn igår, det har sin charm det också!
Hästarna känns så pigga och glada. För mig är det ett bra kvitto på att jag lagt upp deras träning och variationen med markarbete, hoppning, kondition och uteritter på ett bra sätt. De är fulla av energi efter de här tävlingsveckorna, pigga och glada. Det gör mig stolt måste jag erkänna!
Att mina hästar mår bra och är glada och pigg, det är det viktigaste av allt!

Regnig tur igår!

Blöt man!

LOVELY tillbaka i stallet, ser nöjd ut!

Sen är det nästan som julafton de här veckorna, nu har min nya fina sadel från Hamre ridsport kommit!!!! Jag har gått och sugit på karamellen i flera dagar när Anna ringde och sa att den kommit så jag kunde hämta den! Så för att det ska kännas lite som julafton för er också så kommer här en första bild, med sadelskyddet på! Så i nästa inlägg så får ni se den!!!

Bates sadeln!


Läst 21455 ggr Kommentarer Kommentera

Wihooo, nu har de äntligen kommit, mina nya stövlar!!! De är så snygga tycker jag!

Snygga Petrie stövlar och min Bates dressyrsadel samt schabrak från Harcour!

Petrie stövlar modell Aachen!

Svarta i kalvskinn med ljus sula och vita sömmar!

Anna på Hamre ridsportbutik har hjälpt mig med att måttbeställa de fina stövlarna! Tusen TACK Anna, jag är så glad för stövlarna!


Hos Anna kan du beställa och designa din egen stövel. Finns många olika modeller att välja på!

I samarbete med Hamre ridsport!

Jag tycker att de är så snygga!!!


Läst 17882 ggr Kommentarer Kommentera

Det var en spännande tävlingsdag igår då jag hade bestämt att debutera 140 hoppning med LORD!
Först hoppade jag de andra hästarna och började med ACINDO i 120 klassen. Hon var verkligen superfin hela banan och vi hade en kanontid på gång, men ett missförstånd oss emellan till sista hindret och en bra tid och placering blev det inget av. Vi hamnade på sidan av hindret och fick göra en ny anridning och kom över utan problem. Kändes lite snopet först men sånt händer.

ACINDO SB, lilla räcerhästen!

CASH FLOW och LOVELY hoppade 130 klassen. Så duktiga. CASH FLOW hoppade så bra i trekombinationen att jag kom lite ur balans och vi petade sista hindret. LOVELY rev treans räcke och hoppade resten som en miljon, jösses vilken häst! Duktiga båda två! LOVELYS tredje 130 och CASH FLOW har väl hoppat knappt tio starter på höjden totalt sen debuten för ett år sedan.

LOVELY över sista hindret i 130 klassen!

CASH FLOW över treans oxer i 130 klassen, vilken bild och vilka framben!

Sen var det dags för LORDS debut på 140 höjd! En bra bana, trevlig för en debut. Tidshoppning med tretton språng. Som han hoppade!!! Jag kan säga att det kändes inte stort eller svårt att hoppa en 140 bana på den här hästen, det känns så häftigt och tryggt.

LORD över insprånget i femmans kombination i 140 debuten!

Han var väldigt "på" och full av energi! Petade första hindret, sen en bakbom på en oxer. Om ni går in på min instagram "theresetettenyman" så kan ni se ett klipp från rundan!

LORD LOOP SB!

Jag är jätteglad för mina fina hästar och det känns så roligt inför framtiden!

Alla bilder är fotade av Michael Sundin! Tusen tack för alla fina bilder från helgens tävling!


Läst 24919 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var det tävling på Sportriders! Måste säga att den här tävlingen har seglat upp och blivit en av de absolut trevligaste och bästa tävlingarna som finns här nu! Man känner sig så välkommen, trevligt bemötande, fin anläggning, bra organiserat, bra servering och toppenunderlag och så bra byggda banor av Peter Lundström!
Vi trivs hur bra som helst och hästarna hoppar som stjärnor!

LILL-LADY! Foto: Michael Sundin

Först hoppade jag 110 klassen med LILL-LADY. Hon gjorde det jättebra, rakt in i 110 utan någon lägre klass innan som jag egentligen vill eftersom hon inte tävlat så mycket ännu. Hon rev ett hinder, hoppade resten bra och kombinationen var klockren!

CASH FLOW. Foto: Michael Sundin

Sen hoppade jag 120 klassen med CASH FLOW och LOVELY. Valde att hoppa en lägre höjd efter att de hoppat 130 klasser på Strömsholm. Båda var felfria och CASH FLOW kom tvåa och LOVELY sexa!!!
ACINDO hoppade samma klass och kändes riktigt fin. En hov på en bakbom så en skålla som löste ut och det räknas som fyra fel även om bommen inte trillar ner.

LOVELY i omhoppningen! Foto: Michael Sundin

ACINDO SB! Foto: Michael Sundin

Ärevarv! Foto: Björn!

LORD hoppade 130 klassen och jösses vad pigg han var!!! Drog på turbon mot första hindret så det var bara att ta det läget och rida på! Sen tog jag ut svängarna lite för att lugna honom och det gick bra. Han är försiktig även om han är pigg och det blev en felfri runda och en placering tio och vit rosett!

Så ännu en toppendag och jag är så glad för mina fina hästar!


Läst 27202 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
10
2016

Så nu är det fredag och tävling imorgon igen, ska bli så kul! Jag känner mig taggad, hästarna känns fina och har ju presterat så fina resultat de sista tävlingarna.
Nu i veckan som varit har vi mest ridit ut. När det är en intensiv tävlingsperiod som det är nu så är det viktigt att hästarna får återhämta sig mellan helgerna. De har inte hopptränats hemma någonting alls mellan tävlingarna. De har gått så bra på tävlingarna så det finns ingen anledning att hoppa då. Det är en sak om någon häst skulle behöva träna på något specifikt.
För att behålla glädje och motivation så går de i hagen varje dag och vi har ridit ut. Lång skrittrunda i skogen i onsdags. Igår red vi ut och skrittade på asfalten och sedan travade vi en lång sväng på gräsvägarna runt fälten och avslutade med en skogstur. Då träffade vi på en älgko med sin lilla kalv! Som tur var så valde vi olika håll att gå åt i skogen!

Idag har jag ridit dressyr på alla hästarna, satt många timmar i dressyrsadeln och nötte. De känns fina hela gänget! Ville känna så de är mjuka och fina och svarar för skänkeln osv.

Allt är packat, alla hästar tvättade och svansarna flätade. Malin och Maja har hjälpt till så allt var klart innan midnatt! Nu ska jag sova och vila min dressyrade kropp så den orkar hoppa massa hinder imorgon!

Riktig motivationsbild inför helgen! Från Sportriders för två veckor sedan!


Läst 23926 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
08
2016

Jag har fått så många fina bilder från tävlingarna på Strömsholm så ni kommer få se mycket fina bilder framöver, bildbomb!
Det är min duktiga kompis Linda Öberg som fotat! Ni hittar henne även på Instagram under @lindaobergfoto. Där finns det massor av fina bilder från naturen.

Här kommer lite prisutdelningsfoton på LORD!

Vi kom trea i 130 klassen på måndagen!

Prisutdelning!

Ärevarv, han kan vara lite vild!

Svårt att stå stilla!

Stilig det är han!

LORD LOOP SB, egen uppfödning efter LOOPING-CORTINA-CORTUZ-CORTEZ!


Läst 21157 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.