Hästliv
APR
16
2021

God morgon!

I går var verkligen en glädjens dag! Carnella har fölat och ut kom en frisk, pigg och bedårande hingst. Jag vet inte om ni minns, men vi sålde Nella i januari. Detta efter att jag satt mig ner och sett över verksamheten här på gården. Vart är vi, vart är vi på väg och vad vill vi. Jag var kritisk och försökte verkligen se på detta som ett företag. Inte en rolig hobby för mig att "lalla runt" med.
Eftersom avel gör att 1 häst blir 2, 2 blir lätt 4 som lätt blir 6 - 8 - 12, ja ni hajar... Så behövde vi dra lite i handbromsen. 

Hon kunde inte kommit till ett bättre hem! Och med tajmingen att det redan fanns ett dräktigt sto där som skulle föla med bara någon veckas mellanrum, så bra. 
Efter att ha gått över tiden en vecka så fölade Nella sent onsdag kväll. Det betyder att både nya fölet och vår Rose Bay är födda på samma dag, fast 2 år mellan :-)

Jag hade lovat Lisa att finnas tillgänglig på telefonen om något hände. Med det i åtanke så smsade jag henne när jag skulle somna och sedan la telefonen nära mig. Men som den värdelösa människa jag är (så kändes det när jag vaknade vid 01 och såg missat samtal och sms) så vaknade jag inte!! Till mitt försvar, om man får ha ett sådant, så hade min far precis genomgått en hjärtoperation under dagen, så jag var helt slut av alla känslor som varit all over the place. 

Rätt upp i sängen flög jag dock när jag såg att hon ringt, skrek på Per att nej nu har något gått fel och jag SVARADE INTE. Men när jag skrollade vidare på telefonen så fanns fina bilder och allt hade gått finfint <3

Vi bytte i går kläder till helt "civila" som inte varit i vårt stall och åkte över. Han är ändå en avkomma som vi tillverkat, gjort och planerat för, så det är ju superkul att se resultatet. Och han är SÅ fin! På vägen hem satt vi med stora leenden på läpparna, det här kunde inte blivit bättre. Bästa hemmet, bästa fölningen, bästa resultatet och framförallt - allt har gått så bra! Lisa tog sin första fölning och är nu redo för deras andra sto att föla. Det är så en uppfödare föds och kommer in i ett nytt kapitel i sitt hästliv. Så kul!


Blåa ballonger och morötter till Lisa och Nella <3


Nella lät oss spatsera rätt in i boxen, tryggheten själv <3 Kan man bli vackrare?


Stämmer av lite "allt går bra här?"


Sweet boy!


Stoltare mor får man leta efter <3


Vad jag och min björnklo gör? Vi har klickat här, jag och den lille. Jag har nämligen hittat EXAKT vart det kliade på honom :-)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Innan jag avrundar dagens inlägg så känner jag även för att nämna en sak till. När vi ändå pratar om uppfödare. Detta hände förra veckan. 
Min vän och granne Maria, Stall MJ sålde ett superfint 1-årigt sto efter Kjento. Det är egentligen inget märkvärdigt med det. Men det skojiga är att hon sålde till en annan uppfödare. 
Sånt gör mig genuint glad!
Att man öppenhjärtat ser vad som finns hos andra stall och hur det kan komplettera och utöka ens egna avelsträd inför framtiden. Sara på Ekeby Stuteri köpte och kommer, precis som med sina egna uppfödningar sikta på visning vid unghästtest och sedan betäcka.

Varför gå över ån för vatten när det finns här lokalt i Mälardalen, så att säga :-)
Nu får jag sluta skriva, för nu ska det mockas.

Ha en härlig fredag!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby - i helgen lägger vi grundbalkarna för nya stallet.


Läst 1557 ggr Kommentarer Kommentera

APR
14
2021

Hej, 

Det var ett tag sedan jag bloggade, ber om ursäkt för detta. Får skylla på att barnen varit hemma från förskolan pga sjukdomsbortfall i personalen och fullt upp med alla projekt på gården <3

I dag är det två år sedan Carnella Z hade hållit mig vaken hela natten men inte fölat. Min man gick ner på morgonen för att släppa ut alla hästar då hon lugnat sig helt med alla tecken på fölning. Jag slumrade till hemma och fick plötsligt ett samtal. Ut i pyjamas och välkomnade Rose Bay (e. Cascari) i hagen. <3 Grattis på födelsedagen min älskade Rose!


Jag gillar att jämföra bilder, tänk vad den lilla blivit stor fort <3
Vi har en beräknad fölning denna vecka, på söndag. Hon har fyllt ut sina juver fint och släppt bäckenbanden så det gungar på rumpan när hon går. Jag känner mig lugn inför denna fölning. Förra året var hennes första föl, då var det lite kämpigt med ett litet felläge. Men min granne och goda vän Maria kom och hjälpte mig med att hålla stoets bakben (för hon sparkade efter mig, haha) så kom fölet ut när jag gick in för att "trycka tillbaka och lägga till rätta" fölet.
Min erfarenhet är att andra gången (precis som för en själv lixom... Brukar det gå lättare)

Här har lilla fölet precis kommit ut förra året, 02.43 på natten. Vi kommer alltid minnas henne, en liten kämpe som tyvärr fick somna in pga Skolios.

I övrigt har jag släppt hem två hästar denna vecka. En häst som var här på kort besök efter borttagning av inkar. Jag tog den första tiden med sårvård och kontakt med veterinär för att se så allt läkte fint. Tre inkar hade tagits bort, en i ansiktet, en under magen och en insida bakben. Man kan tänka lite trärot när inkarna tas bort, blir en stor yta som lämnas "fri" att läka ihop. 
Men det har gått jättebra och nu är hon hemma för att återgå till vanliga livet samtidigt som det sista läker ihop. 

Den andra hästen är en valack som bott hos oss sedan September pga en senskada. Vid gårdagens veterinärbesök var det idel lovord och glada miner, allt har läkt superfint! Jag körde hem honom till sitt stall och nu är det dags för ägaren att sitta upp och sakta börja rida igång. 
Känns superkul!


Hemma i sin egna box igen <3

Och ska vi avrunda dagens blogginlägg med lite stallbygge?
Vi håller tidsplanen och om drygt 6 veckor kommer stallet. Grannens firma som jobbar nu har två veckor på sig att färdigställa sin del, och de håller sin tid fint. Nu börjar man se hur stort det kommer bli och kan föreställa sig alla sektioner och delar. Kommer bli så bra!Ha en superfin dag allihop!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 2804 ggr Kommentarer Kommentera

APR
06
2021

God morgon, 

När jag morgonfodrade så kom en stor lastbil inrullande på gården. Nu kommer det grus av olika storlekar. Dags för stallbygget att kicka igång efter påskledigheten. Minns inte om jag nämnde det i förra inlägget, men vi har anlitat vår grannes firma till att hjälpa oss. Hans medarbetare gjorde ett suveränt jobb första dagen och nu ska det fortsätta. 


Per har i helgen fixat så att vi kan ta vatten via gamla stallet mot nya.

De vet vad vi är för typ av stall, här står det skadade hästar som behöver lugn och ro. Dock kanske jag bör ändra mig, för hästarna är så glada över att kunna stå och titta på maskinen när den gräver :-) Oavsett så har de en väldig respekt för hästarna, jag har blivit informerad om veckans planerade schema med jobb och leveranser, så jag kan anpassa min verksamhet efter dem. Känns superbra! Till exempel fick alla äta inne i morse så ingen "flippar" i sjukrutan när den stora lastbilen kommer backande bredvid. 


Den första lasset av många!

Utöver detta så har påsken varit underbar. Hoppas ni också haft det bra! Jag har hunnit avsluta två projekt på datorn, ena ett reklamblad och det andra en hingstkatalog. Mitt sommarjobb på Stockholm Seminstation börjar snart och årets katalog hittar ni här!
Klicka på bilden för att se den i sin helhet.Jag och Agnes på SWB Mälardalen har även kickat igång projekt löshoppningsclinic. Den kommer sändas via Equisport och går av stapeln den 16/4 klockan 19. Håll utkik på SWB Mälardalens Facebook för mer information! 

Ha en fin dag!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram för fler uppdateringar @stallsteningeby


Läst 4998 ggr Kommentarer Kommentera

APR
01
2021

God morgon, 

Torsdag i dag och här ska det rengöras sår, flyttas hästar till och från lösdriften och mitt i allt det ska ett möte klämmas in på banken. 
Det känns som att veckan fortgår i samma virr varv och tempo. Tror inte det lättar upp när påsken kommer :-) 

I går var en svår dag. Den inleddes med sån otrolig glädje och avrundades med lite tårar. För så är det. När en rehabhäst tas bort, då får jag alltid bita mig i läppen tills jag är i min ensamhet. Då låter jag känslorna komma. Denna underbara häst som vi fick låta gå till de evigt gröna ängarna var en äldre häst med en lång karriär bakom sig. En skada gjorde nu det omöjligt till ett liv utan restriktioner och smärta. Ägaren är dock en riktigt bra människa. Hästen fick extra tid, även om det såg mörkt ut och kom då till oss. På tiden här har läkningen inte blivit bra, knappt någon förändring, så vi valde att stoppa där. Vår dotter Towe hade med sig morötter, så vi åt lite morötter tillsammans innan det var dags att låta honom flytta till himlen.
Towe är 4 år gammal, så klart uppväxt här och även om hon inte förstår, så förstår hon nog något. Hon vet att från himlen kommer man inte tillbaka, men man är fortfarande älskad och pratas om med värme. Så i morse när vi var på väg till förskolan pratade hon om hästen, att solen värmde för hans skull. (Jo tack, här blev det vattnigt i mammaögonen...) <3 Kloka lilla flicka. 

Innan vi åkte till kliniken i går var det fullt ös här hemma. Klockan 06.30 kom en man och började gräva. Stallbygget är igång. På en dag har han vänt upp och ner på halva gården känns det som ;-) 
Jag var lite orolig för hur hästarna skulle reagera, men de tyckte alla att det var otroligt underhållande att stå och stirra på!
För mig blev det så otroligt tydligt att nu bygger vi!! Vet inte varför jag inte förstått det innan på samma sätt, men nu är det lixom igång. HJÄLP! Jag gick runt med glada bubblor i magen blandat med illamående av nervositet. haha

Välkommen på en tur i vårt nya stall: 

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Stall Steninge By (@stallsteningeby)

Medan han grävde på piffade jag och Linn ponnyn Persilja. Det var påskfestival på förskolan och vi bistod med ponnyridningen. Alla barn på förskolan fick möjlighet att rida om de ville. Vi var där i två timmar och när vi åkte därifrån hade vi båda varsitt leende på läpparna! Shit alltså. Dessa kids, vilka känslor vi såg! Allt från att de stod och hoppade av glädje för att få rida till att först vara livrädda, men efter några få steg skratta och tjuta av lycka. Vi glömmer helt bort det tror jag. Glädjen att få vara med hästar varje dag. Hur roligt det är att sitta i sadeln och rida. 
Framförallt var det ett barn som jag inte kommer glömma. Hen var livrädd, men skulle minsann. Tyst som en mus under ridturen, men sen efter. Å wow! Den stoltheten och den euforin. Shit vad coolt!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby, där för man följa bygget ännu mer :-) 


Läst 9517 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30
2021

God morgon, 

Jag tar mig en liten frukost/bloggpaus medan hästarna står inne och äter frukost. Vanligtvis tar vi ut dem för att äta frukost, men i dag kändes det skönt för dem att få äta inne. Dagsljuset styr våra dagar här på gården och nu är det ljust till ca 19.45, så i går kom de in vid den tiden. Ingen klagade på det :-) 
(Inte heller jag när det är dags för mockning i dag...)

Jag och Towe precis efter intaget - teamwork! (och lite av ett äventyr att få gå ner till stallet så nära sin egen nattning ;-)

I går inleddes dagen med att 07.15 vara på återvinningscentralen för att hiva ut ett helt lass med brädor, plank och boxdörrar. Jag fick verkligen upp värmen så där innan frukost. Därefter blev det direkt hemgång, mockning, vattenfix och rykt av hästarna. Vid 10 var jag klar nere i stallet med första vändan och passade på att äta lunch. 


Det var inte många som slängde skräp vid 7-snåret.

Därefter åkte jag över till lösdriften för visitation, vattenfyllning och lite snack och planering. 

I helgen kommer nämligen grannen Hasse, eller "bonden" som Towe kallar honom (även om han inte är bonde). Han ska hjälpa oss att tömma lösdriften så att vi kan vårstäda där inne. Med hans traktor kommer det gå betydligt fortare än om vi skulle handmocka ut det. 


Jag i ett nötskal "det ryms nog i en kärra" - yeah right!

Innan det är dags ska vi dock hinna med lite annat. Bland annat är det i dag dags för leverans av ny container. En kund tittar förbi och två hästar ska badas. 
Onsdag är det dags för ponnyridning på förskolan följt av återbesök med en häst på kliniken. Detta följt av torsdag - bankmöte och fredagen är äntligen dagen då vi får åka och besöka föräldrarnas nya jakthund. Det blir lite av en "ledig dag", de få timmarna vi är borta. 

För i helgen ska vi sedan dra på ett bra tempo med städningen av lösdriften och fixa staket som de gnagt på vid lösdriften.


Vi har en kille på boxvila. Han inleder morgonen med rykt och lyckofläta <3

Nu är det dags att gå ner till stallet. Ha en fin dag!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 9542 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27
2021

God morgon och hej fredag! <3 

Just denna fredag känns verkligen välkommen. Inte för att gårdsarbetet tar fredag, men det blir en känsla av att familjen samlas och gör allt tillsammans under helgen. Denna vecka har varit utmanande på några håll, känts som att när jag går ett steg framåt faller jag ett bakåt. 

Sen ska vi kanske vara förankrade här med verkligheten - jag ska vi verkligen inte klaga egentligen. Men ens egna vardag är vad som omringar en. 

I början på veckan kom vi till ett avtal med markentrepenören, nästa vecka börjas det gräva för grunden. I och med att det blev klart kunde jag i går avropa stallet hos Bruksbalken. Nu kan de börja snickra ihop!


Här är det ett annat stall som snickras ihop, men snart ligger våra väggar där. 
(Foto: Bruksbalken på instagram)

I samma veva som stallet beställdes fick jag beskedet om att min gödselcontainer inte får bo kvar hos oss. Det har varit en service från vår tidigare foderleverantör, och eftersom vi numera köper jätte,jätte närproducerat foder (ängarna runt oss) så har de andra foderkunder som vill hyra denna service. Jag har iofs vetat länge att jag kanske hänger på en liten lös tråd, men nu kom samtalet. 

Då var det bara att gå på containerjakt. Gödselplatta fungerar inte för oss, och vi gillar att få containern tömt utan att behöva lagra gödslet en längre period på gården. Det gick fort att hitta en ny lösning dock, så det känns bra!

Men när det var löst fann jag nästa problem!! Towes ponny har kommit för nära en lastbil på gården och helt enkelt slipat tänderna på motorhuven. WTF (ursäkta språket). Det var bara att ta mössan i hand och be om ursäkt, lova att åtgärda och kasta en arg blick mot det lilla gotlandsrusset som såg ovetandes ut. 

Sååå fint du gjort Persilja!

Vid det här laget kändes det bara som att man kunde skratta åt denna vecka. Men då tog vi som en avslutande grej på ridbanan in vår 2-åring för lite löshoppning. Och då kom nästa svordom. Denna dock som ett "SATAN" (ursäkta språket) vad hon hoppar!
Plötsligt har vår späda unghäst blivit en stark individ med avstamp och tryck. Wow. Blir lite pirrigt att man ska kliva upp på den där om ett år :-)


Rose fullkomligt går till attack mot löshoppningsbanan och dess bommar på marken!

När allt ovan var genomfört gick jag och Linn loss på ridbanan. Den ska ju bort. Eller ja, allt staket ska. För det är där vårt nya stall kommer ligga. I ett kick hade vi skruvat bort alla skruvar och burit bort plankorna för uppsamling. Vi hade ont i kropparna efter denna torsdag. Med stalltjänst, banbyggnad och rivning. Men det är lite så vi hästfolk är - vi kör på, för saker måste ju bli gjorda.  :-)Ha en fin fredag!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 12366 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
23
2021

Hej, 

Nu börjar det äntligen kännas som vår i Stockholms-området. Det är långt ifrån sommarens värme, men när jag vid 22-tiden i går gick ner för att kvällsfodra kände jag att klädernas tjocklek var överdriven. Hur underbart är inte det :-) 

Jag och Linn, som hjälper mig i stallet, har fått upp ångan rejält när det kommer till vårstädning på gården. I går körde vi en vända till återvinningscentralen, i dag blir det ytterligare en. Jag och Per var där en vända i fredags och jag tror det är en vända till, minst, innan vår hög med stolpsnuttar är borta. Det är en hög som legat en stund, vi skulle åkt med det direkt när vi byggde om hagarna, men "vi tar det sen" drog verkligen ut på tiden. 

Vi har rejäla stolp på gården, 3 meter långa som sitter 1,2 meter ner i backen. Diametern är nog 10-12 cm, tror jag. Jag hatar nämligen tunna stolp som flyger som tändstickor när hästarna gör något. Här flyger inga stolp :-) Anledningen till alla stolpsnuttar som ligger i en hög är att när vi satt ner stolpen så har vi kapat dem och lagt på ett lock - så allt har samma höjd. 


Jag och Per på vända ett med lastbilen.


Denna städning beror på att vi hoppas verkligen kunna riva staketet runt ridbanan för att stallbygget ska starta inom en väldigt väldigt snar framtid. Det har varit en riktig berg och dalbana. Vi tyckte oss ha en bra budget med några miljoner, men när offerterna för markjobbet dök upp tog det tvärstopp. Skulle vi verkligen behöva betala lika mycket, nästan mer, för att få vår betongplatta som för hela stallbyggnaden? Det var helt absurt!
Vi försökte förstå om den anvisade markplattan från stall-leverantören var superkomplicerad och speciell eller om våra markförhållanden var jättemärkliga? Det var inget av dem. 

När jag uppgivet började berätta för folk i vår närhet att stalldrömmen nog helt och hållet går i soptunnan började det hända grejer. Många blev upprörda och upprörda människor gör sitt bästa för att hjälpa <3

I går kom då ett besked som verkligen höjde hoppet! Vår granne, som har en stor entreprenadfirma kan nog finna tiden att hjälpa till. Han har under åren hjälpt oss med småjobb, så som att dika ur, fylla ut en slänt etc. Och när han hörde om stallbygget så blev svaret "det där får vi ju lösa". Så denna vecka hoppas jag att vi kommer till skott och kan ge klartecken till Bruksbalken att börja bygga ihop vårt stall. 


Stona på lösdriften njuter av vårvärmen och tar sovmorgon <3

Nu är det dags att gå ut till stallet och sparka igång denna dag!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 11952 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
18
2021Hej,

För några veckor sedan blev jag uppringd av representant från valberedningen för SWB Mälardalen. Smickrad blev jag över att få frågan om jag ville kliva in och vara med det otroligt grymma gäng som outtröttligt arrangerar imponerande unghästtester, fölvisningar och nu i år även Bruksprovet. De har en närvaro i sociala medier som är riktigt ambitiös och när deras populära visningar pågår vet man att det är till instagram man kan gå för att både få läsa omdöme från domaren och se bilder. Superkul! (Följ @swbmalardalen på Instagram!)

Jag tackade inte ja på stående fot till min nominering. Behövde ringa några samtal först, för ett uppdrag är inget man tackar ja till om man inte känner att man kan bidra med något. Och kunde jag verkligen det? Peppande ord från både vänner och en befintlig i styrelsen gjorde att jag kände mig sugen. (Är det inte konstigt det där med självförtroende? Lätt som tusan att det dalar!)


Längtar ni också ihjäl er till fölningssäsongen börjar? <3 

Så vid årsmötet under tisdagen valdes jag in. Först hölls årsmötet sedan följdes det av ett möte med oss i styrelsen. Och alltså! Den energi och värme som alla välkomnade mig med gjorde att man bara längtar till man får börjar ses igen. Båda dessa möten skedde via Teams, men jag ser fram emot att få sitta vid samma bord som gänget, en blandning av uppfödarproffs, arrangörs-ess och samtliga framgångsrika i vad de tar sig an. Och där sitter jag lixom, en liten uppfödare som gillar sociala kanaler och att få bubbla ur mig idéer. Känns lite surrealistiskt, men ska bli otroligt roligt att få bli varm i kläderna och få hjälpa till!

Allra varmast i hjärtat blev det när deras välkomnande publicerades på Facebook och folk grattade. Är det inte lite extra kul när folk man "minst anar" trycker på like eller kommenterar :) Tack alla ni <3Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 12382 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
14
2021

Hej, 

Nu ska jag ge mig ut på lite tunn is, i blåsigt väder eller på okänt vatten. Kalla det vad ni vill. Men jag har länge funderat på en sak. Och i helgen hände en incident som fick mig att se på detta igen, lite förvånad faktiskt. För jag hade glömt hur det är att ha häst på ett ställe som inte är ens egna gård. 

Vad hände?
Jag var på besök i ett inackorderingsstall. En häst sprang stressad ute i hagen. Halsen rakt upp och gjorde tvärvändningar så att leran sprutade. Fram och tillbaka som en vilde. Ingen reagerade så jag tog med mig Towe in i en av stalldelarna där det fanns folk. Berättade om hästen och fick svar "ok". Gick ut igen, men vände när jag insåg att ingen följde efter mig. Öppnade dörren igen och sa att om ingen tar in hästen kommer den inte ha en enda sko kvar och garanterat skada sig. (Hade jag inte haft barn med mig hade jag tagit in den själv till dem i stallet för att få veta vilken box den bodde i. Men skenande häst och fyraårig dotter på okänd mark hör inte ihop.)

Vad jag undrar?
Händelsen är inte första gången jag reagerat på hästar som "spårar" i hagen på stall jag varit i. Det handlar inte om stallarna, utan ibland får ju hästen för sig att bli upprörd. Kompisen kan ha gått, det kan ha kommit bromsar en varm dag etc. Innan vi bodde på gård stod jag på större inackorderingsstall och en incident jag aldrig kommer glömma är hur ett gäng står och röker samtidigt som de tittar på en häst i sjukruta. De står och verkligen snackar skit, så som "den där kommer ju aldrig bli ridhäst igen" etc. Men ingen går ut och tar in hästen. Vid det här laget var jag så trött på "skvaller-tanterna" att jag fräste ifrån och skällde ut dem för att de bara stirrade, utan att ta in hästen. När jag sen tagit in den fick jag sura blickar och till svars att "det är minsann inte deras problem, för den hästen står ju i en annan stalldel". 

VA? Alltså, VA?

Är det bara jag som haft otrolig otur med stallen jag varit på, eller tappar folk respekten för hästen i större stall? Alla är väl där för att de älskar hästar? Om man ser en häst fly från bromsar i hagen eller stressa runt i leran - då reagerar man väl? Inte tänker man att ägaren får skylla sig själv för hon är bortrest just denna dag eller sen till sitt intag?

Jag hoppas verkligen att jag har fel i min åsikt och att ni kan säga till mig att jag bara råkat hamna i situationer där andras hästar blivit lite vilda i hagen. Om ni känner minsta lilla med mig i detta. Att ni varit med om just samma sak - då hoppas jag en annan sak. 

Att nästa gång du ser en stallkamrats häst upprörd i hagen - ring ägaren och ta in den! Om du inte vill/kan/vågar ta in den - leta reda på någon som kan hjälpa dig!

Tänkte dela med mig av tre bilder från hästar i hage hos oss för att lätta upp mitt lite arga inlägg <3 :-) 

Bild nr 1: Wallis, så glad kille! Flugit från Dubai till Amsterdam, sedan åkt på lastbil upp till Gottröra. Här har han kommit till rätta i stallet, och fått mjuka upp i skrittmaskinen och jobba lite på ridbanan innan han fick gå ut. Jag anade nämligen att det kunde gå undan i hagen. Se hans glädje <3


Go Wallis, go!! <3

Bild nr 2:

De två tävlingshästarna, som i karriären gått svår hoppning, har gått i pension och fått flytta ut på landet. Numera långhåriga och skimmeln badas inte varje dag. Men de njuter till fullo av sin tillvaro. Här tar de sig en liten powernap efter frukosten <3 


Gullisar <3 


Bild nr 3:

Ibland känns en hage så inburat, inhägnat och alldeles alldeles för tråkigt. Heter man Lunatic och är tidigare mästerskapshäst så stoppar inte ett ynkla staket på 120-130 höjd. En dag när jag kom  ner till stallet hade han helt enkelt löst problemet. Han hade hoppat ut - för gräset ÄR faktiskt alltid grönare på andra sidan <3

Notera blicken - han ser mig, men det är ju väldigt gott...

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 21543 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
12
2021

Hej!

Strålande tider! Vi överlevde alla gårdagens och nattens storm för att vakna till beskedet att Länsstyrelsen gett OK på Förprövningen av stallbygget. Så i dag kan vi alltså börja bygga! Det betyder att vi skulle kunna ge Bruksbalken GO på att börja snickra ihop vårat stall och därmed ligga två veckor föra vår egen utsatta tidsplan. Men... (det finns alltid ett men) 

Innan vi placerar ut ett stall måste vi göra markjobb och gjuta en betongplatta. Låter enkelt och ser enkelt ut när vi tittar på hur det ska göras. Men den tillkommande prislappen är helt galen! Så nu jobbar Per väldigt hårt för att få någon rim och reson i prissättningen. 
Vi har några miljoner att lägga på stallbygget. Det är helt sjukt mycket pengar som ska läggas på mitt intresse och arbetsplats. Men jag låter det inte kostar hur mycket som helst. Så även om det är ett glädjande besked med byggstart så har jag handen på nödbromsen. 

Jag trodde mig ha ganska stor koll på vad saker och ting kostar och har en man som jobbar i branschen även om han inte håller i hammaren själv. Men hans mångmiljon-byggen verkar vara mer balanserade i tårtbitarna än ett litet stallbygge. Det är som att priserna skjuter i höjden för att man som hästtjej ska lägga pengar på sin fyrbenta vän. 

Men jag ska inte vara bitter! Jag ska hitta en lösning istället :-) Så jag återkommer i ämnet!


Lever forfarande på glädjen i hennes fina röntgenbilder <3

Om vi bortser från bygget då, hur går det på hästgården? Jo, rehabhästarna är rena rama popcorn denna vecka med alla väderomslag. Men de håller sig på mattan fint och vi har ett återbesök om cirka två veckor, därefter ett annat efter ytterligare två veckor. Vi hoppas på fin läkning och just dessa rehabhästar är svårast att laga tycker jag. På utsidan kan allt se strålande ut, men man behöver ultraljud för att se sanningen svart på vitt. 

Vårt inlånade avelssto klurar jag på hingst för. Fick i går tips om fyra ny hingstar som kommer vara tillgängliga i Sverige 2021. En av dem har jag fallit lite för. Får se om det kan vara något. Jag gillar ju att använda hingstar som inte "alla andra" använder på sina ston. Sen kanske jag snöar in lite också måste erkännas, för jag är nog den enda med tre Cascari-avkommor på lika många år. HAHA

Men jag återkommer på avelsbiten - nu måste jag lämna lillasyster i familjen på förskolan (som hon ÄLSKAR) sen sparka igång dagen. Ha en fin fredag!

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 19882 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Hästliv

I bloggen hästliv får vi följa med Annelie Eriksson i hennes vardag. Det är allt från familjeliv till den dagliga verksamheten med både rehabilitering av hästar och avel. På den egna gården finns det ständigt något att göra.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

I bloggen hästliv får vi följa med Annelie Eriksson i hennes vardag. Det är allt från familjeliv till den dagliga verksamheten med både rehabilitering av hästar och avel. På den egna gården finns det ständigt något att göra.

Till bloggenMest lästa


Arkiv