Therese
JUN
29
2018

Nu får det bli en uppdatering om vad som hänt sen sist! Jag har haft massor att göra med ridning, träning, tävling, hagbygge, midsommar och allt annat här på gården!

Före midsommar så var det tävling onsdag och torsdag på Vänsta. Mycket trevlig tävling som fler borde åka till när de gör allt så bra! 
Vi var där med tre hästar. På onsdagen tävlade LILL-LADY och CELVIN med Malin och Jacqueline. De hoppade 1 meter och gjorde det jättebra. CELVIN och J kom tvåa och LILL-LADY och Malin hade ett ner. 
På torsdagen så tävlade vi alla tre. Först hoppade Malin och LILL-LADY felfritt i 1,05 meter, en riktig kanonrunda! I 1,10 klassen hoppade CELVIN och J felfritt och kom tvåa!!! Deras första gemensamma 1,10 och första gången ryttaren hoppade den höjden på tävling så det var superkul! Stolt tränare får jag vara till de här duktiga tjejerna och mina hästar.
 

CELVIN och J!

Malin och LILL-LADY!

Sen tävlade jag två klasser med CASH FLOW. Det är verkligen en liten hjärtehäst, hon är så cool!
 

I första klassen 1,15 var vi felfria och om tvåa! Pappa var med!
 

Nästa klass 1,20 gick det ännu snabbare, VI VANN!!!!
  
Midsommar firade vi här hemma. Åt god mat, hoppade hästarna på midsommarafton och fortsatte med att bygga en till hagen till våra ponnys!
Så nu är jag klar med två hagar av fyra! 
  


Björn hjälpte mig att spetta lite stolp när jag själv fått blåsor i händerna efter allt spettande, fast jag hade handskar!


Att rida ute på ängarna och jobba hästarna är helt underbart!

Vi har även varit på seminstationen och nu är två av våra ston dräktiga, det är jättekul!
  

En blivande CONTANT Q häst! (bilden inte helt rättvisande, lite ojämn.)
 

Även detta inlägg avslutas med en bild på Alice och HUBBE, denna gång med kjol och glitterskor!
  
Nu ska jag göra klart och lasta LOVELY och åka till Sportriders och tävla. Det är Div 1 lagfinal idag och imorgon!


Läst 45275 ggr Kommentarer Kommentera

Sista veckan som gått sedan jag skrev här har varit händelserik! Onsdag förra veckan då fyllde BJÖRN år!!! Vi åkte ner till Varberg och firade hans dag tillsammans med hans mamma och syster med familj. Mycket trevligt med god mat och champagne!
 

Världens bästa BJÖRN!
 

Födelsedagsfirande!

Till helgen var vi hemma och då var det fullt jobb med att stängsla beteshage. Nummer ett av de fyra som ska fixas. Det är så mycket jobb med stolp, skruva hållare och dra tråd (jag hatar att göra hagar, men älskar det lika mycket när jag ser hästarna äta gräs).
 

 
Ridhusunderlaget behövde också lite kärlek och det har Björn ägnat många timmar på. Harvat och fyllt på med sand och flis. Tjejerna i stallet har hjälpt oss med både ridhus och hagar, det är mycket jobb på en hästgård. Vissa perioder mer och andra mindre. Snart är det dags för höskörden också...
 
I söndags så tävlade även Malin och Jacqueline. Så jag var chaufför mellan hagbyggandet! Själv fick jag avstå tävlingen, man hinner inte allt, när man är en person som gör allt!!! Så ibland får man göra en prioriteringslista och följa den stenhårt. Det är ju det som gör oss hästmänniskor duktiga på att planera, ta ansvar, jobba hårt. Det är så nyttigt för alla i stallet att få ta del av allt, snacka om utbildning!
 

Påfyllning av sand och flis!
 

STEFFE, felfritt och rosett i första klassen i söndags!
 

Underlaget känns bra att rida på!
 

Alice har ridit på HUBBEsmiley


Läst 46638 ggr Kommentarer Kommentera

Sista dagen för mig på Strömsholm var i fredags. Då var det final för LOVELY i Bronsrundan. Efter en tredje- och andraplats i kvalen så kändes det roligt att rida finalen. LOVELY var jättefin!
Tyvärr hade jag lite för dålig galopp på andra hindret, så det blev ett pet där. Resten av den långa banan med trekombination i nedförsbacke och annat klurigt gick som en dans! Det var synd på nedslaget men jag kan inte annat än vara nöjd med min häst! 
  

LOVELY, min fina häst! Foto Jonsving

LORD hoppade 145-klassen och som jag berättade i förra inlägget så bytte jag tillbaka till det gamla bettet, efter att han varit stark på det nya. Känslan blev bättre, han var mer reglerbar. Fortfarande väldigt på, så jag fick ingen lätt häst under sadeln!
Nedslag på fjärde och sjätte hindret. Hoppade genom trekombinationen som en dans och de sista hindren. Så det var en bra runda. Nu har vi tävlingsfritt i tre veckor så det blir en lugn vecka nu för LOVELY och LORD.
 

Fantastiskt fin bild på LORD fotad av HAIDE! Tack för den fina bilden!!!
 
I lördags var det ponnytävling och vi var i Torshälla med STEFFE. Varmt som bara den men det gick bra i alla fall. Ett nedslag i LC och sedan årets första LB, debuten var i höstas så det var lite spännande att de skulle hoppa en meter nu. Åtta fel på en jättebra runda, duktiga!
 

Steffe!
  

Vi åkte förbi Slagsta glass i värmen innan tävlingen! 


Läst 28019 ggr Kommentarer Kommentera

Idag är det fredag och igår torsdag tävlade jag på Strömsholm med båda hästarna. LOVELY hon är grym, felfri igen och snabb så vi kom tvåa!!! Så idag är det final på eftermiddagen. Det ska bli så roligt!
 

LOVELY!
 

Trea i onsdags, tvåa igår!
  

Man kan säga att Olof och jag kände oss jagade av strömsholmarna!!!
  
LORD hoppade 145-klassen. Han var starkare än dagen innan så till idag blir det byte av bett så hoppas jag på en bättre känsla. Jag försökte bara göra en skolrunda igår när jag kände hur stark han var. Han hoppade många fina språng men när det känns som att styra på hinder och rida i grimma så kan ni tänka er
smileyJag bröt av efter hinder åtta och klappade honom för att bara få honom med mig, även efter hinder elva. Hoppas jag har honom med mig idag, det får bli en "känna på runda" helt enkelt!
  

LORD och LOVELY laddar inför eftermiddagens tävling med att gå i hagen hela förmiddagen.
 
Igår när vi kom hem så red vi ett gäng hästar. Nu på morgonen så har vi varit till hingststationen med två av stona. En är nu dräktig med CONTANT Q, så vi får hålla tummarna i elva månader att det kommer ut en fin fölunge!
  

Lite suddig bild men såhär ser det ut på ultraljudet när det är dräktigt och det syns hjärtslag!
  
Nu ska jag ut och hålla en lektion för två elever, sen bär det av till Strömsholm igen!


Läst 27030 ggr Kommentarer Kommentera

I dag var det första tävlingsdagen på Strömsholm! Sveriges vackraste tävlingsbana, Slottsbanan! Solen strålade och dessutom nationaldag och kunglig glans! 
  

Inte varje dag man tävlar och kronprinsessan Victoria och Daniel tittar på!
  
Klockan kvart i tolv började Prins Gustaf Adolfs minneshoppning, 145-höjd. I år firar tävlingarna ett hundra år och den här klassen har funnits med länge. Vi var i år femton inbjudna ryttare som var med. Jag hoppade LORD. Det var första gången som han fick gå rakt in i en svår klass utan att hoppa någon lägre klass före. Han debuterade 145-hoppning förra året på Slottsbanan, så rutinen är inte så stor. 
 
LORD var lite spänd, blev lite stark men jag är nöjd med min fina häst. Tre bommar föll, lite utspritt över banan på den femton språng långa banan. Det var många fina spång och jag är väldigt nöjd med vår runda, kan absolut inte vara besviken. 

Vi hoppar imorgon torsdag igen så då hoppas jag han är mer avspänd. 
  

Fina häst!
 


LORD LOOP SB!
  

Många fina språng!
 


Björn, jag och LORD efter vår runda. 
  
Sent på eftermiddagen startade LOVELY sin klass. Hon går bronsrundan i 130 denna vecka. De tio bästa från idag och imorgon går till final på fredag. LOVELY var jättefin, snabb och felfri så vi kom trea av sjuttio starter! Klara för final på fredag!
 

Mycket nöjd LOVELY efter vår runda!
 

LOVELY och Björn.


Läst 24950 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
05
2018

Tisdag eftermiddag och jag sitter och väntar på att min mamma ska komma hem så vi ska fika, lite kaffe innan eftermiddagspasset drar vidare. Under förmiddagen och fram till lunch så har Malin och jag ridit ett gäng hästar. Vi red ut mormorsrundan på två gäng och sedan trimmade vi på fältet. Hur härligt som helst även om det blåser rätt mycket idag. Måste säga att nu är temperaturen mer dräglig för att rida i, blir perfekt tävlingsväder imorgon också!
  

LORD på fältet!



CASH FLOW.

Igår så hoppade jag LOVELY och även LORD. De ska tävla nu på Strömsholm så de behövde hoppa igår. Både känns jättefina!
 

LOVELY.

Så nu ska jag sätta på kaffe. Efter fikat blir det mer rida, jobba treåring och hålla lektioner ikväll!


Läst 17054 ggr Kommentarer Kommentera

Måndag, ny vecka och jag har haft en bra helg i värmen. Det är galet vilken sommar som drog igång och håller sig kvar. Igår fick vi regn i en timme, gissa om det var efterlängtat!!! Det behövs regn överallt och framförallt på våra hövallar! 
Nu i veckan som kommer så är det vår nationaldag på onsdag och då börjar även tävlingarna på Strömsholm! Det är den vackraste tävlingsplatsen som finns, bakom slottet på den gröna slottsbanan. Jag ser verkligen fram emot att tävla där!
Så för att få lite stämning inför onsdag så kommer här några fina bilder från Strömsholm:

ACINDO, felfri debut med tredjeplats i 145 klass 2014!

CAHLUA, Grand Prix klassen 2013.

LAGANA, Grand Prix klassen, minns inte vilket år.

ACINDO vann en 130 klass!

LAGANA, Grand Prix 150!


Läst 15826 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är det lite mer än en vecka sedan jag skrev att det var dagen före en tävlingshelg med många hästar. Tänk om jag vetat då hur bra det skulle gå allting!!!
Det var jättevarmt men allt flöt på så bra med planeringen, hästarna och hela teamet jobbade för att allt skulle fungera med många starter på två banor.

Vi började fredagen med att tävla på den "lilla banan". Jag hade en ny häst till start som heter GEORGE, han är hos mig för försäljning då hans ägare är gravid. Det är en jättetrevlig häst på alla sätt och vis, han är till och med inkörd! Han har inte tävlat hoppning de senaste fyra åren för att Katrin, hans ägare är mer intresserad av dressyr. Så vi mjukstartade med en 90 cm klass. Han var så glad och lite busig att få hopp tävla igen, petade första hindret i ren glädje. Sen hoppade han enkelt runt. På lördagen var han felfri och på söndagen hoppade han finalen. 

GEORGE!

Efter det gjorde SNIGEL och jag gemensam tävlingsdebut i 1 meter! Vi hoppade felfritt i ett av kvalen och blev placerade, så vi kvalade till bronsrundans final på söndagen. Där blev det ett nedslag men allt känns bra inför kommande tävlingar.

Snigel!

Sen hade vi en spännande start då min elev Jacqueline som även tävlar min ponny Steffe skulle få tävla min häst CELVIN! Han är en fantastisk häst och en riktig läromästare! De gjorde en felfri runda i 90 cm och kom på sjätteplats! 

På stora banan hoppade jag sedan 120 klassen med CASH FLOW, första kvalet i guldrundan. Petade tyvärr sista hindret i omhoppningen men en bra runda. Hoppade sedan 130 klassen, först med LORD, två bommar föll i omhoppningen. LOVELY var sedan sist ut, felfri och snabb så VI VANN!!!

Stilstudie av LOVELY!

Pappa var med hela helgen, så roligt att det gick så bra då!

Lördagen började samtidigt på stora och lilla banan, jag hoppade 120 klassen med CASH FLOW, samtidigt som CELVIN och J startade sitt andra kval på lilla banan. Så gissa om vi hade planering för att få allt att klaffa, strax efter CELVIN startade sen Malin och jag GEORGE!
CASH FLOW hoppade felfritt och kom femma, CELVIN var felfri så de kom trea!!!!

Celvin på prisutdelning med J!

Stilstudie CASH FLOW, kolla frambenen!

Malin startade LILL-LADY på lilla banan, deras första gemensamma tävling! Jag tycker att LILL-LADY behöver hoppa lite lägre klasser ett tag för att mogna. Jag hoppade dagen innan och känner hur hon tänker men inte får till det riktigt än när det är lite större klasser. Då är det bättre att hon får hoppa lite enklare höjder och då kan Malin få rida henne, för det gör hon jättebra! De var felfri och blev placerade! 

Malin och LILL-LADY!

Tillbaka till stora banan och där hoppade LOVELY sitt andra kval i "diamant touren". Den här hästen är så snabb fast det inte ser snabbt ut. Felfritt dessutom och SEGER IGEN!!! 

Lovely på prisutdelning. Hon tycker om prisutdelningar men ändå inte. Malin får hålla i och sen kan jag inte rida ärevarvet, det går bara inte, hon flippar ur!

Därefter startade LORD 140 klassen. Det var två faser och LORD var jättefin! Det var ingen felfri före oss och jag tänkte att även om jag går till fas två omhoppningen så tänker jag inte rida på säkerhet utan rida för en bra tid.
LORD var helt med på noterna, var snabb, vändbar och felfri! Så upp i ledning och det blev SEGER för ingen annan var felfri och snabbast var vi också så det var extra kul!!! 
TVÅ VINSTER på en dag, tre på två dagar, WOW!!!

LORD på prisutdelningen, seger i 140 klassen! 

Söndag var finaldag och först ut var CELVIN och Jaqcueline. Första gången som hon tävlade storhäst och första finalen! De var felfria igen och en jättefin runda med en tid som räckte till tredjeplats!!! Så roligt!

Glädje! 

Strax därefter hoppade Malin och LILL-LADY felfritt i en meter och fick pris!

CASH FLOW kvalade till guldfinalen i 125. Det var en ren tidshoppning, och vi var snabba och felfria, det blev andra plats i finalen!!!! Jag var så otroligt glad efter den rundan och placeringen, jag tycker ju så mycket om min CASH FLOW!

CASH FLOW!!!

LORD hoppade 140 klassen, en bra runda med två nedslag. Jag vände lite tight på två räcken så vi får sätta det på rutinkontot. Han kändes jättefin annars.

LORD han har en egen stil!

Dagens sista final var Diamantfinalen med LOVELY. Vi startade sist av alla. Det var bara ekipaget före oss som gick i mål felfritt så jag visste vad som gällde. Det var en tidshoppning och banan var lång, höjden 135. LOVELY hoppade magiskt! På tredje hindret från slutet hoppade hon så bra så hon smällde ihop framhovarna, drog av ena framskon, snubblade i farten, gick nästan ner på knä, jag hamnade på halsen...men vi kom upp och fortsatte som inget hänt, kom i mål felfritt och snabbast så VI VANN FINALEN!!!!! LOVELY VANN ALLA SINA TRE STARTER!!!! 

Det var en helt otroligt bra helg på många vis. Alla hästar hoppade bra. Vi vann fyra klasser, var två i en final, femma i kvalet. Malin hoppade hem två rosetter och Jaqcueline placerad i alla tre starterna. Min elev Linn var tvåa och fyra i sina starter och var med i finalen. Flera andra elever gick det också bra för så det känns jätteroligt!

Tack till Eskilstunaortens Ryttarförening och alla funktionärer, banbyggare och sponsorer för jättefina tävlingar! Fina hederspriser, presentkort, täcken och fint smycke från Pantbanken i finalen! Tack!!! Vi uppskattar verkligen er tävling och det är jätteroligt med alla kval och finaler!

Flera av de fina bilderna är fotade av johanssonjenny.se


Läst 33743 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.