Therese

Hej på er! Det är torsdag, det är snart slut på augusti och det REGNAR! Inte lite heller här idag, det står som spö i backen. 
Jag ska rida och packa klart det sista för ikväll åker Björn och jag till Norrköping med två hästar, tävling fredag till söndag. 
Förra helgen var vi i Göteborg och tittade på EM, så fantastiskt det var!!!

Vi såg lagfinalen där det blev silver till Sverige. På lördagen var vi ut i slotts-skogen och tittade på fyrspannens maratonkörning, så coolt!
På söndagen såg vi Peder och ALL IN ta GULD, det var så spännande!!!! 
GRATTIS ännu en gång till guldet!!!!!

VI VAR DÄR, så kul att uppleva det på plats som publik!

Dagen innan vi åkte ner till Göteborg så hoppade jag hästarna, här kommer lite videos på dem. 

CASH FLOW så pigg, jag kunde inte låta bli att skratta när jag red, hon är för söt den lilla hästen!

LILL-LADY!

LORD, lite större hinder!

Nu denna vecka så har vi ridit på stubbåkern och konditionstränat och bara haft så roligt!

Jag älskar stubbåkern! 

Nu ska jag ut till stallet!


Läst 19841 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
21
2017

Ny vecka och nya utmaningar! Nu sitter jag och äter en sen lunch, sen ska jag hämta en av stalltjejerna vid tåget. När vi kommer tillbaka hit så kommer även Malin och vi ska rida ut alla hästar längs mormorsrundan! Det blir trav och galopp på grusvägarna och över fälten och skritt i skogen, den perfekta uteritts-rundan helt enkelt! Det har ju regnat så grusvägarna är bra att rida på nu. 

Ni som är sugna på att komma och träna, ni är så välkomna! Jag håller träning i både markarbete och hoppning här hemma. Dagtid och eftermiddag/kväll. Privat eller i mindre grupp! Smsa mig på 070-7975888 så bokar vi in. Gamla och nya elever på ponny och storhäst!


Läst 24661 ggr Kommentarer Kommentera

Jag har nu plats i stallet för inridningshästar/ponnyer och utbildningshästar/ponnyer! Välkommen att lämna din unghäst till mig för inridning, en bra start för hästens utbildning är viktig och jag har många års erfarenhet av att rida in och utbilda unghästar. 
Hos mig får de en bra grund i lugn miljö!

Jag tar även emot unghästar för vidareutbildning, inhoppning och tävling. Hästarna får en varierad träning med dressyr, hoppning och uteritter! De utbildas mot unghästchampionat om så önskas-tillsammans gör vi en bra planering som är bäst för hästens utveckling!

De sköts om på bästa sätt, daglig utevistelse i hage osv.

Välkommen att boka utbildningsplats till din unghäst hos mig på telefon 070-7975888.

Även långsiktigt samarbete med hästägare är intressant, för tävling mot de högre klasserna!
Goda referenser finns!


Läst 28785 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
15
2017

Helgen i Västervik var bra, vilken fin tävlingsplats det har blivit! Som jag skrev i förra inlägget så har de lagt fibersand på tävlingsbanan, gjort ny framhoppning och framridning med gott om plats. De jobbade med underlaget, sladdade, vältade och vattnade så vi hade bra förutsättningar att prestera på topp. Allt är så nära så det blir en mysighetsfaktor på hela tävlingen. Bra klasser för alla hästar, billigare boxar än många andra vilket uppskattas! Alla funktionärer var så trevliga och man fick alltid ett lycka till innan man red in på banan! TACK Västervik för en jättebra tävling!

Fredagen inledde CASH FLOW med en felfri runda och blev placerad. De andra tre, LILL-LADY, LOVELY och LORD ville inte vara sämre så de var också felfria och placerade, vilken dag!

LORD med hans och LOVELYS rosetter!

Vi hade en liten kräftskiva en av kvällarna! Mysigt med meeting då man bor i lastbilen och umgås med vänner på kvällarna.

På lördagen hoppade CASH FLOW och LILL-LADY 120 klassen med fyra fel var. Bra rundor med fin hoppning. LILL-LADY hade jag som plan att hoppa 130 också men strök den då jag tyckte att hon började överhoppa sig lite och var väldigt försiktig. Då vill jag inte klämma in henne i en högre höjd, det tar vi längre framöver. 

LOVELY startade 140 klassen. Kändes bra men rev hinder nummer fyra lite grovt och blev då försiktig och överhoppade sig på hinder fem och sex. Valde då att avbryta och utgå istället för att styra in in trekombinationen. Tänkte att hon får hoppa 130 dagen efter istället. Hon har inte så mycket 140 rutin så bättre att ta det lugnt än att göra det svårt.

LORD hoppade först 140 klassen, en bra runda på en laddad häst! Två nedslag men avrastad inför 145 klassen som jag hoppade senare på kvällen. Då var han så lugn och fin och hoppade FELFRITT på hinder, så roligt! Tyvärr fick vi ett tidsfel men det var jag inte besviken över, jag var så glad över den fina rundan! Underbart!

LORD 145 klassen!

Söndagen började med CASH FLOW och LILL-LADY i 120 klassen och det blev fyra fel på de rundorna. Båda hästarna hoppade fint hela helgen, för LILL-LADY blev det ännu mer rutin på kontot.

LOVELY hoppade 130 klassen, en RIKTIG kanonrunda! Så fin hoppning, snabb i omhoppningen och hade det inte varit för en lätt tå på en bom så hade vi kommit trea! Liiiite stolpe ut får man säga! Startade sedan 140 klassen och wow så bra hon var där med! Inte felfritt men i känslan var det så och jag är väldigt glad för hur bra hon hoppade.

LOVELY, 140 klassen, hon har marginal till bommarna!

LORD hoppade sedan helgens höjdpunkt, Grand Prix klassen i 145. Om vi hade haft tur med vädret hela helgen så hade vi sådan otur när vi skulle starta och i ungefär fem minuter. Det började regna och blåste. När ryttaren före mig red så kom det som en sandstorm och drog förbi. När jag red mot start så fick jag avbryta för startskärmar och tidtagningen blåste omkull. Så vi fick cirkulera en stund på banan innan det fixades till. När jag sedan hoppar hinder nummer tre och landar så blåser vattenmattan upp och iväg från det hinder den ligger under så LORD blir lite skrämd och får extra fart mot fyrans hinder som vi då rev. Vattenmattan ligger sedan ivägen så jag får avbryta ritten. När den kommer på plats får jag fortsätta och hoppar femman och trekombinationen och nästa hinder. Då blåser planken ner i hinder nummer tio så jag får avbryta igen! Vilket kaos och vilket skitväder!!!!
Jag rider då ut från banan och tillbaka till framridningen, det kändes inte bra att fortsätta när det stormade på så som det gjorde. LORD blev ganska ängslig och sprang i sidledes, ni som följt min och LORDS resa vet ju hur känslig han är.

Överdomaren kom och frågade om jag ville starta om och starta sist i klassen? Det var jättesnällt tycker jag och tackade ja till det. Mest för LORDs skull, att komma in på banan igen när det var bättre förutsättningar, för vädret lugnade ner sig. 
Så jag försöker lugna LORD som var stressad och det gick ganska bra. Då går ett ekipage omkull riktigt otäckt på framhoppningen mitt framför våra ögon! Ryttaren hann rulla undan och hästen kom upp på benen som tur var! 
Jag andades och galopperade igång LORD igen och hoppade ett hinder, sen var det vår tur att gå in på banan igen, nu i sol utan blåst. LORD var jätteduktig, om än lite stark men inte så konstigt med tanke på omständigheterna. Vi kom i mål med åtta fel. Det var ingen felfri i klassen så hade vi haft lite bättre tid så hade vi varit med till omhoppningen men det gjorde inte så mycket tyckte jag. Jag var nöjd med vår runda efter allt!
Vädrets makter rår ingen över och jag är jättetacksam att jag fick en chans till att hoppa så att LORD fick en bra erfarenhet med sig hem. 

TACK Västervik och alla funktionärer, vi ses nästa år igen!



Läst 32045 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
11
2017

Nu är vi i Västervik för att tävla hela helgen! Känns jättekul att vara här, det är många år sedan jag sist tävlade här. De har gjort om tävlingsbanan så det är fibersand, stor fram ridning/fram hoppning. Vi står i tältstallarna och har när till hästarna då lastbilen står precis utanför. Hästarna som åkt med hit är de som jag kallar min "fyrklöver", LORD, LOVELY, CASH FLOW och LILL-LADY!

Vägen hit är fin, böljande landskap med sjöar. Björn och jag lyssnade på P3 dokumentär och det är lite avkoppling att sitta i lastbilen och susa fram. 

Första starten för idag har jag gjort, CASH FLOW hoppade felfritt i 120 klassen och ligger nu på placering. Hon var så pigg, glad och lite galen när jag satt upp! Då vet man att CASH mår bra! Tänk så mycket man kan tycka om den lilla hästen!
LILL-LADY ska hoppa samma klass i avd B och de andra två hoppar 130. 

Innan start idag!

Efter start, beta gräs!

Nu ska vi äta lunch i lastbilen, jag har chockat hela gänget och lagat mat som vi har med oss, plötsligt händer det!!!!


Läst 17873 ggr Kommentarer Kommentera

Hej på er!!! Känns som att min blogg har haft lite semester, här har det ekat tomt i snart två veckor! Nu blir det tillbaka till skrivandet och vi börjar med en lite uppdatering om de sista veckorna!

Efter Christinehamn så hade hästarna några lugna dagar med uteritter. De har sedan jobbats i longering och ridning lite varierat. Hoppade dem torsdag förra veckan och i lördags så var vi på tävling hos Sportriders! Det är en av våra favorittävlingar och hästarna hoppade strålande bra med pris i fyra av fem starter!

Jag började med CASH FLOW som hoppade felritt i 120 klassen. Hon var så fin, pigg och glad! Det blev en sjundeplacering. 

CASH FLOW! Foto Michael Sundin

LILL-LADY var näst på tur i avd B i 120 klassen. Hoppade fint hela varvet runt, var lugn, tog inte i så mycket och petade sedan ner de två sista hindren. Det var ju lite tråkigt och jag sa till Björn när jag kom ut från banan att hon behöver en utmaning. Nåt att bita tag i, hon tar lite för lätt på det här. Så vi diskuterade lite och bestämde oss för att LILL-LADY skulle debutera 130 klassen! 
Sagt och gjort så gjorde vi det och vilken skillnad, nu tog hon tag i hindren! Två nedslag, en bakbom på en oxer, hade jag haft lite mer galopp så hade det blivit bättre, sen ett räcke. Resten jättebra!!! Hon fick en rosett för den rundan så det var kul! 

COHIBAS LADY SB, LILL-LADY! Foto. Michael Sundin.

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen, båda var felfria! Hon kom trea och han femma, vilka hästar! Det var en jättelyckad tävlingsdag, så roligt! 

Björn, LORD och jag efter prisutdelning!


BENJI!

Jag har lite olika hästar här för träning nu och en häst som ni känner igen är BENJI, treåringen som vi red in i vintras/vår. Han är här för att ridas igång efter sommarbetet och det har gått jättebra. Han kommer ihåg hur det är att ha en ryttare på ryggen! 

Förutom hästarna och jobbet så har vi varit lite vanliga och varit turister! Fredag efter Christinehamn åkte vi på utflykt tillsammans med min mamma, pappa, vår hovslagare Micke och AC.

Vi åkte till Norberg och åt lunch sen vidare till Falu koppargruva. Det var kul att gå ner i gruvan och höra lite historia. Påväg hem åt vi middag i Ängelsberg. 
På lördagen åkte vi fyra utan mamma och pappa till Stockholm. 

Vi åt lunch i gamla stan, drack champagne, gick på hästutställningen på fotografiska, gick vidare upp på söder för att sen avsluta kvällen på Tele2 arena och Robbie Williams konsert!!! 

Björn, Jag, Micke och AC på konsert!

Den här helgen som var nu så hade vi även min systers fyra barn hos oss! Så roligt att vara barnvakt och lilla Alice hon var med oss på tävlingen och bröderna var hemma hos mormor och morfar.

Alice red på HUBBE, här utanför trappen till mormor och morfars hus!


Läst 29276 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.