Therese
SEP
08
2020

Min favorit årstid på året är här, hösten!!! Dvs när hösten är solig, frisk luft, klarblå himmel och lagom varmt, det gillar jag bäst! (förtränger det där med mörkret och eventuell lera som kan komma)

Veckorna fram till idag sedan jag sist skrev har varit fullt upp. Tävlingar, fixa hagar, mockat ut stallet(tack alla i stallet som hjälpte till med det) tvätt av stallet och ridning och det vardagliga med hästarna. Nu återstår målningen av stora stallet och det är alltid så fint, tills första hästen kommer in och lämnar en bajsrand på väggen!!!

Tävlingarna då, jo de har gått bra. Vi började ju på Hallsta för två månader sedan, där vann CASH FLOW båda sina klasser. Lord och LOVELY hoppade en 130. Helgen därpå var det Sundbyholm med alla tre. CASH FLOW kom trea i en 120 klass. LORD och LOVELY hoppade först en 140 klass med ett nedslag vardera. I 145 klassen hade jag en bra känsla på båda hästarna även om det var lite mycket fel i resultaten. Min inställning med båda hästarna innan den tävlingen var att åka dit och hoppa de klasserna för att känna på vart vi hade varandra, hur skulle hästarna kännas och hur skulle min ridning vara på de höjderna efter ett sånt långt uppehåll. Jag hade inga krav eller förväntningar, bara att stämma av. De svar jag fick var bra så jag åkte hem nöjd och laddad inför nästa tävling.

Mitt i denna tävlingshelg så passade även det sista dräktiga stoet här hemma å att föla! Vi hade precis kommit hem med CASH FLOW och skulle tillbaka några timmar senare med LORD och LOVELY. Då fölar TELLAN!!! Allt gick jättebra och snälla Sandra och Anne-Sophiefrån Gocksta stuteri kom och hjälpte till. Jag stod lagom skakig i vita ridbyxor och stövlar, darrig att det skulle gå fel någonstans. Jag har nog blivit lite nervig efter några förlorade fölungar åren innan. Då är det skönt att ha så bra hjälp så nära! Så det var en ovanlig uppladdning inför tävling, fölning och sedan leda fölunge ner till stallet i tävlingskläder, fixa till tävlingshästarna och sedan åka tillbaka till Sundbyholm igen!

Det var en och en halv vecka till nästa tävlingsdag, jag valde att rida endast på onsdagen vecka 30 med LORD och LOVELY. CASH FLOW fick stå över den tävlingen. Så jag hoppade 135 klassen först, båda hästarna var jättefina. LOVELY var felfri och kom trea! LORD hade ett nedslag. Hoppade även 145 klassen med ett nedslag för LORD i omhoppningen och LOVELY hade nedslag i grundomgången. Jättebra känsla på båda hästarna och det kändes som en bra förberedelse inför vecka 31 på Sundbyholm. Hur den helgen gick tar vi i nästa blogginlägg!


Läst 589129 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.