Therese
JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 56195 ggr Kommentarer Kommentera

Som rubriken lyder så har jag anmält till första tävlingen efter uppehållet. Det känns nästan overkligt, får jag tävla?! Det ser jag verkligen fram emot, mer än vad jag trott. När jag packade lastbilen här om dagen inför vår träningsutflykt till Rocklunda så kändes det som att packa inför tävling! Så om några veckor är det dags!

Vi var ju in till Rocklunda och red ett gäng på åtta hästar i fredags. Både unghästar och äldre. Så det var en hel karavan med fordon som rullade från gården! En stor lastbil, en B-kortare och två transporter!

För min fyraåring “Nisse” var det första utflykten någonsin, och han är dessutom nyss inriden, men det kan man inte tro. Så cool häst, både att lasta och åka iväg, rida på den stora banan och lasta in igen, som att han inte gjort annat i sitt liv, vilken häst! Det är så kul med unghästarna som jag har nu, de är så trevliga och det är spännande att jobba med dem.

På bilden här ovan är det min fyraåring NISSE med Maja i sadeln och bakom skymtar BERRA och jag!

Jag red och hoppade unghästarna BERRA, CORLEEN samt mina tre äldre tävlingshästar CASH FLOW, LORD och LOVELY. Unghästarna sköte sig bra, inget krångel och båda hoppade banan med tittiga hinder. Det är så kul med deras framsteg från gång till gång.

LORD hoppar!

De tre äldre hoppade bana och jäklar vad fina de är!!! Alla tre är i bra form och jag längtar verkligen efter att få tävla nu! Hemma har jag inte hoppat stora hinder eller banor, mest markarbete och ridit ut. Så jag trodde att det skulle vara mer detaljer att fila på. Jag kände mest att jag själv behöver komma in i tänket med banor och den sista lilla tajmningen i ridningen. Hästarna var jätteduktiga. LORD han var så otroligt avspänd, ridbar och lugn. Har han mognat under den här långa pausen förhoppningsvis? Drömmen är ju att han blir såhär lugn på tävlingsbanan också! Det är en häst med hur mycket kapacitet som helst, bara lugnet infinner sig och förhoppningsvis så kommer det.

ACINDO och jag på första ridturen på flera år!

Här hemma så har vi börjat rida igång ACINDO igen! Hon kommer inte att betäckas om efter att ha förlorat två föl så nu får hon bli ridhäst igen om hon vill! Första ridturerna har vi gjort och det är skogen som gäller i några veckor framöver. Det var en häftig känsla att sitta upp i sadeln på min gamla kompis igen! Hon är ju inte riden på nästan tre år så hon blev nog lite förvånad när jag kom med sadel och träns till hagen och sadlade på henne. Hon tog sedan täten hela skogsrundan, vi hade sällskap av Maja och Janina på varsin häst. Känslan var så bra, ACINDO kändes så nöjd och glad! Så nu börjar vi med att skritta i skogen och bygga upp henne så får vi se hur ACINDO känner och vill, om hon blir ridhäst fullt ut igen!


Läst 47897 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
11
2020

I måndags så var vi på en utflykt och lämnade gården med några hästar för första gången sedan vi sist tävlade vecka tio!

Jag har ju en fyraåring, BERRA och en femåring, CORLEEN som jag ville åka ut och “miljöträna” lite. De har aldrig varit på pay n jump eller tävlat, bara tränats här hemma. Så äntligen så bestämde vi oss för att åka iväg och vi styrde transporterna mot Rocklunda i Västerås och deras stora ridbana!

Lastningen och att köra dem gick jättebra. När vi kom fram så lastade vi ur och sadlade på. Även CASH FLOW var med som moraliskt stöd! Har man möjlighet så är det bra att kunna ta med en äldre häst med de yngre. Om något är lite läskigt så kan den äldre hästen gå före och visa vägen.

CORLEEN och BERRA longerades innan vi satt upp, så de fick göra av med lite energi och spänningar. Sen satt vi upp och red, Malin hade CASH FLOW, Maja red BERRA och jag red CORLEEN.

Hästarna skötte sig exemplariskt, så duktiga! Vi hoppade till och med en liten bana med BERRA och CORLEEN. Det var riktigt roligt att komma iväg och rida, så kul att jag fick “blodad tand” så imorgon åker vi in till Rocklunda igen och rider ett helt gäng hästar.

CORLEEN, BERRA och CASH FLOW på Rocklunda!


Läst 57073 ggr Kommentarer Kommentera

Jag vill börja med att säga TACK till er alla som kommenterat eller hört av er på annat vis efter fölningarna.

ACINDO mår bra och är pigg, hon har återhämtat sig snabbt efter förlusten av fölet. Det är skönt att se att hon är som vanligt igen. Går i hagen tillsammans med sin kompis, äter mat och viftar flugor!

HUMLAN och CARLINA de är superduktiga mammor. Båda fölungarna mår bra, är jättepigga och nyfikna på livet. De är sociala och man får gå in och mysa med dem i boxarna, vilket tjejerna i stallet mer än gärna gör!

När vi har dem ute är det på och av-knappen, fullt race eller så diar man på mamma!

Hur gulligt är det inte, lilla Emmy och lilla fölet!

Ja ni ser ju själva hur det ser ut i stallet nu på dagarna!


Läst 50630 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
04
2020

Hej, några dagar har gått sedan jag skrev sist men det har hänt mycket på fölningsfronten med sömnlösa nätter som resulterade i både glädje och sorg!

Jag har tre egna ston, ACINDO, CARLINA och HUMLAN som skulle föla nu inom samma vecka. Först ut var CARLINA som fixade fölningen galant i år och ut kom ett stort stoföl, till min glädje! Jag ville så gärna ha ett sto efter henne och BRAVOUR 1197. Allt har gått jättebra med fölet och hon är pigg och busig!

CARLINA och hennes fölunge vilar lite! Så söta!

Sen var det ACINDO som skulle föla. Jag var på plats på morgonen när hon började fölningen men jag insåg snabbt att något inte fungerade som det skulle. Så jag ringde Anne-Sofie på Gocksta, och veterinär, jag kände att jag behövde hjälp! Sen hjälpte jag ACINDO att få ut fölet, för hon stod bara som paralyserad och gjorde ingenting för att få ut fölet. Så jag drog, och drog och ganska så snabbt fick jag ut fölet. Han visade livstecken så jag började blåsa liv i fölet och fick igång honom, men det tog en stund. Han kvicknade till men jag och Anne-Sofie förstod att det inte stod rätt till. Vi försökte hjälpa honom att komma upp men det fungerade inte hur mycket vi än försökte, så han fick tyvärr somna in, så sorgligt.

ACINDO och jag på morgonen efter fölningen som inte gick bra.

Det viktigaste är att ACINDO mår bra och det gör hon. Väldigt tråkigt bara att det inte fungerar när hon ska föla. Så vi kommer inte att betäcka om henne igen, jag vill inte att det ska gå fel en tredje gång, eftersom det inte gick bra förra året heller.

När HUMLAN skulle föla så var jag nervös. Förra året i minne när vi miste två föl och så ACINDOS några dagar innan i år, så ville jag inte uppleva det ännu en gång. Humlan visade tydliga tecken på att det var nära så mamma och jag höll koll, kaffebryggaren gick varm och sömnen uteblev den natten! Så kl 02:30 föddes en liten hingst och allt gick enligt skolboken! Helt underbart! Även om allt såg bra ut så kunde jag inte gå hem. Så mamma, jag och min kusin Carina som kom och fölvakade med oss, vi hängde kvar runt boxen för att se att allt kom igång som det skulle. Solen gick upp, fåglarna kvittrade, övriga hästar fick frukost och släpptes ut i hagarna och först kl nio på förmiddagen gick jag hem och ramlade i säng, glad och helt slut!!!

HUMLAN och hennes hingstföl efter CONTANT Q.

Ibland undrar jag varför man utsätter sig för detta! Och tänk så lång, lång, lång väg det är från att man åker med stoet till betäckning, väntar elva månader och ut kommer förhoppningsvis ett friskt föl. Sedan ska den växa upp, ridas in, utbildas och tävlas. Tänk då hur lång vägen är fram till de hästar som man rider in på tävlingsbanan och ska hoppa en 150 Grand Prix med. Som när jag rider in med LORD LOOP SB och de säger uppfödare och ägare Therese Nyman, varse god och rid! Den vägen är lång och krokig men helt fantastisk att göra de gånger man lyckas!


Läst 57616 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.