Therese
NOV
15
2012

Tisdagens träning. En av hästarna jag red och det var första gången jag satt på honom. Min kompis äger den och behöver hjälp med hoppning och tävling ett tag framöver då hon är gravid. Fin häst tycker jag!

Hoppträning!


Läst 21753 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
15
2012

Det är full fart hela dagarna med massor att göra. Det är inte så att jag saknar något att skriva om, snarare så att jag saknar tiden till att hinna med bloggandet ibland!

 

Alla hästar rids fortfarande för fullt. De får trappa ner och vintervila om två veckor. Så det är mycket att hinna med på dagarna. Igår spenderade vi nästan hela dagen i ridhuset. Vi kom dit strax före klockan nio med sex hästar.

 

Dagen startade med filminspelning i ridhuset och vi red runt och var statister i bakrunden. Även en del hoppning filmades. Vad resultatet av det blir får ni se om några veckor!

 

Hopptränade sedan CASH FLOW som var riktigt fin och inte alls så het som hon kan vara. CARLINA är inte en häst som vinner hoppträningarna, hon tycker inte att det är hennes grej. Hur en häst kan hoppa runt en bana med bara ca 60 % focus på uppgiften är intressant och inte bjuder hon på speciellt bra hoppning heller. Men när hon kommer på tävling, då blir hon som en annan häst och har 110 % focus och hoppar oftast riktigt bra. Lustig häst!

 

CELVIN blir finare och finare. Han är starkare i kroppen nu och orkar bära sig i markarbetet och den stora galoppen han har. Hoppningen är härligt fin! En liten pärla!

 

EROZ gjorde ett bra jobb och hoppade riktigt fint igår!

 

ACINDO hoppade grymt fint och fick hoppa under filminspelningen. CAHLUA red jag mest markarbete på, hon behövde inte hoppa.

 

 

När vi kom hem på eftermiddagen fixade vi lite stall och så red jag LAGANA och Johanna red DON.

 

Tillbaka till ridhuset på kvällen för hoppträning igen. Nu hade jag inte med någon egen häst utan red min kompis hästar. Hon ska ha barn om några månader så jag ska hjälpa till att hoppa och tävla båda hästarna under vintern och våren. Riktigt kul då jag tyckte om hästarna och hoppningen gick bra. Jag hade aldrig suttit på de innan men de är välridna och fina hästar som har gått upp till 140 hoppning, då är det enkelt att göra ett bra jobb!

 

Avslutade med att rida Ulrikas båda hästar REMINA och EDWONDO och de markarbetade bara. EDWONDO har vilat några veckor så det var roligt att sitta upp på honom igen!

 

Idag blev en halvlugn dag med uteritter i skogen på alla hästarna. Gick även promenad med några av hästarna på vägen för jag tycker de behöver röra på sig ordentligt. Har ingen skrittmaskin så då får man vara en levande maskin själv och det är bra för den egna motionen!

 

Har en praktikant här nu och tre veckor framåt. Hon heter Ellinor och kommer hela vägen från österbotten i Finland!


Läst 25081 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
12
2012

Mycket fina tävlingar i Södertälje nu i helgen. Vilket lyft det blev med det nya underlaget!

 

Jag tävlade med ACINDO SB och LAGANA. ACINDO hoppade 130 klassen på lördagen. Hon var jättefin, felfri och kom trea! Härligt!

 

LAGANA hoppade 145 lördag och söndag. Hon var jättefin, speciellt på lördagen. Tyvärr ett nedslag då som jag tar på mig. Söndagens bana passade oss bra men tyvärr blev det två nedslag. Lite av en besvikelse när det kändes bra för övrigt. Jag är glad att ha henne tillbaka på höjderna och i så fin form så då är två rivningar i det stora hela inte hela världen.

 

Tävlingssäsongen börjar lida mot sitt slut. Har en liten tävling kvar i Heby om två veckor och sedan blir det "grand final" på min säsong med start i Globen och Stockholm Horse Show!!!

 

CAHLUA och jag har kvalat till Stockholm Trophy och ska hoppa 130 klassen. Vi är fyra ekipage på höjderna 110, 120, 130, 140. Alla tävlar på torsdagen och de två bästa i varje höjd får hoppa final på fredagen igen. Gissa om det ska bli kul???!!!

 

För fyra år sedan, 2008 så tävlade jag i Globen på SAMBALOLEC i Agriahoppet, stilhoppning och kom tvåa. Det var den roligaste tävling jag ridit så jag ser fram mot att rida där nu igen!

SAMBA och jag på prisutdelningen i Globen 2008!


Läst 24350 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
09
2012

 

I onsdags hade Rolf-Göran Bengtsson clinic på Strömsholm. Jag var med och red för honom och hade CAHLUA. Det var en upplevelse. Fullt med folk i ridhuset och en världstjärna i manegen. Kan inte bli bättre!

 

Tidigare under dagen hade han tränarutbildning och vi var runt 250 tränare som lyssnade och fick ta del av hans kunskaper. Två olika grupper red för honom på förmiddagen och efter lunch hade vi en timmes frågestund med RGB.

 

På kvällen började clinicen kl 18 med att han red den fina hingsten CONTANT Q. Den ägs av Nils-Gunnar Hansson på Askö. Arnold Assarsson är hingstens ryttare i vanliga fall men kvällen till ära så fick Rolf-Göran låna den. Kul att se honom rida och hoppa samtidigt som han förklarade vad han gjorde osv.

 

Efter att han själv ridit så var vi några lyckliga ryttare som fick rida för honom. Arnold Assasson och Daniel Svensson red i den första gruppen och deras hästar var sex år. Efter sexårshästarna var det två fyraåringar och de reds av Anna-Clara Pettersson och Jonas Rinne. Kvällen avslutades med att jag och Niklas Jonsson red varsin häst. Våra hästar var de äldre och vi fick jobba på en del och avslutade med att hoppa ganska högt. En mycket givande träning och riktigt kul var det!

 

Som RGB sa själv, "Hur svårt kan det vara"!

 

 

Tänkte lägga upp film från när jag red på clinicen så blir det roligare att se istället för att jag förklarar allt i text. Håll ut några dagar, det kommer upp här!


Läst 26995 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
06
2012

 

Började veckan med att slå rekord i mitt tidsoptimistiska liv! Trodde seriöst att jag skulle vara färdig med allt i stallet strax efter 18. Fem timmar plus senare var jag klar. Hur tänkte jag först???!!!

 

Hur som helst så är det fint i stallet, nyspånat, hästarna har tvättade och fina ben, grejerna på sin plats, vattnat och fodrat. Mitt i allt tog jag en paus och fikade en stund med Björn och Daniel. Lämnade stallet som en bomb och när jag kom ut igen var det sopat och fint på stallgången! Tack AC!

 

Hästarna är ridna i skogen och de har varit i hagen och rullat i leran. Hundarna såg också ut som att de rullat i lera då de varit med på två skogsturer. Frost och frusen lera, vad hände med det?!

 

Den här veckan har jag mycket roliga saker att se fram emot! På onsdag kommer RGB = Rolf-Göran Bengtsson till Strömsholm för att hålla en clinic på kvällen. Under dagen har han även utbildning med tränare.

 

 

Under clinicen på kvällen kommer han att rida själv samt några ryttare på olika hästar kommer att delta. Jag ska få vara med!!!! Blev tillfrågad för några veckor sedan om jag kunde rida en av mina hästar. Självklart ville jag det! Ska bli hur roligt som helst. Att få vara med och rida för världsettan i våran sport!

 

Lite nervöst är det allt. Fullsatt på läktaren kommer det vara, har hört en siffra runt 900 personer i publiken.

 

Imorgon eftermiddag ska vi som rider på clinicen träffa Rolf-Göran. Han vill se våra hästar samt berätta om upplägget inför onsdag kväll. Han är seriös!

 

På torsdag har vi hoppträning hela dagen. Träning även på kvällen. Lördag och söndag tävlar jag i Södertälje.

 

Nu blir det sängen så jag orkar med allt!


Läst 29140 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
05
2012

 

Avslutade tävlingen på Hamre igår på bästa sätt, LAGANA dubbelt felfri i 140 klassen!

 

 

Tävlade bara henne igår och det kändes som att Björn, hästen och jag gjorde en liten söndagsutflyckt för att tävla en sväng! På förmiddagen innan vi åkte hade jag kunder på en häst och Johanna fixade stallet. Efter tävlingen var det fodring, köra ut storbalar till lösdrifterna, ta in hästar, spola ben och halma en lösdrift. Tävlingen kändes som en paus i dagen!

 

Kom dit lagom tills klassen före var slut, lastade ut LAGANA och sadlade. Satt upp och värmde upp, hoppade av och Björn tog hästen, jag gick banan. Satt upp, hoppade fram. Gick in och hoppade grundomgången felfritt. Hon hoppade grymt bra!

 

Ulle som kom och hejjade på oss ledde LAGANA tills det var dax att sitta upp och rida lite innan omhoppningen. Vi blev fyra felfria som gjorde upp om de fyra rosetterna.

 

LAGANA hoppade felfritt även i omhoppningen. Vi var lite för långsamma för att vinna, kom tvåa! Vann gjorde min klubbkompis Linda Eriksson på sin fina häst CANNBERRA S.E.

 

 

Stort GRATTIS Linda!!! Det här gjorde vi bra!

 

LAGANA grundomgången.

 

LAGANA omhoppningen.

 

Roligt med mycket vänner ocj kompisar som kom och tittade och hejjade på oss, uppskattas mycket!

 

 

Petra och hennes söta dotter kom och tittade och efteråt blev det foto och klappar på LAGANA!


Läst 28388 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
05
2012

Här kommer några filmer på lördagens rundor.

CARLINA SB, 120 unghästklass.

CAHLUA, 130. Kom på tredje plats!

LAGANA, 140. Vann klassen!!!


Läst 24463 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
03
2012

 

Wiiihoooooo!!!!! Mina hästar är fantastiska!!! De hoppar så bra och tävlingen har gått strålande på Hamre de två första dagarna. Två segrar har det blivit på två olika hästar!

 

 

CAHLUA!!!!

 

Igår hoppade först CASH FLOW 110 klassen unghäst. Överhoppar sig en del men var jätteduktig. Blev ett stopp på slutet av banan men hoppade sedan in i mål. Kommer lägga ner mycket markarbetsjobb på henne nu i vinter och "skynda långsamt".

 

CASH FLOW, 110 klass.

 

CARLINA SB hoppade 120 klassen unghäst. Rev första hindret, jag red lite passivt. Resten var bra. Idag var hon felfri i 120 klassen och det kändes jättebra!

 

ACINDO rev sista hindret i 130 klassen igår och även idag.

 

CAHLUA hon bara fortsätter att leverera runda efter runda hur bra som helst! Felfritt både igår och idag i 130 klasserna. Igår vann hon och idag blev vi trea!!! Fantastiskt kul!

 

 

CAHLUA 130 fredag, seger!

 

LAGANA ville inte vara sämre, så hon vann 140 klassen idag!!! Det var en tidshoppning och vi var snabba, det blixtrade nästan under hovarna. Gissa om det var kul?!!!

 

 

Fina fina hästar, lycklig ryttare och ett glatt team här i Stall Bäcktorp!

 

Blev en segermiddag här hemma tillsammans med Björn, min bror och våra kompisar Daniel och Fredrik. Sen avslutade jag denna kväll med att klippa och tvätta en häst.

 

 

Nyklippt häst!

 

Imorgon tävlar bara LAGANA och hon hoppar 140 klassen.


Läst 28437 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01
2012

 

Första November redan? Stod i stallet och skulle fylla i att hovslagaren varit här idag och skott en häst. Stirrade på bladet för oktober en stund och hittade inte torsdagen den 32/10....inte så konstigt, den finns inte!!! Mitt i allt mockande höll jag på att missa att vi hoppat över på en ny månad!

 

Mockat har jag gjort i timmar sista dagarna. Har kört ut en hel del från varje box då jag inte var nöjd med hur det såg ut. Nu är det rent och nyspånat så i fortsättningen blir det till att mocka med gaffel så det blir ordentligt rent! Nejdå, nu överdriver jag!

 

Hästarna jobbar på och imorgon är det tävling igen. Fredag till söndag finns jag på Hamre i Västerås om det är någon som söker mig. Kan även befinna mig i bilen på väg till eller från Hamre, då jag åker hem och byter hästar så de inte behöver stå på bilen hela dagen. Kan även vara så att jag rider en häst hemma i pausen från tävlingen, eller mockar en box!

 

CARLINA SB, bild från när vi tävlade på Hamre för två veckor sedan.


Läst 27574 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv