Therese
FEB
04
2011

 

LOOKINA SB

 

e: LOOPING 876 u: KIR ue: KRIUZ xx

 

Född: 2006

 

Färg: Brun

 

Kön: Sto

 

Mankhöjd: 161 cm, kort modell.

 

Uppfödare/ägare: Therese Nyman

 

LOOKINA SB är jättesnäll i all hantering. Hon är van att åka både lastbil och trailer, lättlastad. Snäll att sko. Hon kan gå i hage med andra hästar eller ensam. Är lugn i stallet om hon blir lämnad ensam.

 

Aldrig varit skadad.

 

Tävlade några 1 meter klasser under 2010 med bra resultat.

 

Hon hoppar alla slags titthinder. Mycket van att ridas ute, trafiksäker.

Det är en häst som skulle passa bra som övergångshäst från ponny.

För tävlingsryttare som vill rida både hoppning eller fälttävlan. Jag tror även att hon skulle passa bra på ridskola då det är en väldigt snäll häst.

 

Låter det som en häst för dig?

 

Välkommen att ringa mig på 070-7975888

 


Läst 16265 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
04
2011

 

Idag var det hoppträning för tio hästar i stallet! De ädla springare som skulle hoppa var: CAHLUA, SAN DIEGO, GINA, ACINDO, LUTRICIA, TIPTON, LOOKINA, CARLINA, LOOPEZ och AMOORINA. Det gäller att planera dagen väl om det skall hinnas med.

 

Jag körde först Johanna och Issa till ridhuset med två hästar . Åkte hem igen och lastade två hästar i trailern och fyra på lastbilen så åkte Tomas och jag med dem till ridhuset, så hade vi åtta hästar på plats. Nu har vi nära till Åskebro, bara fem minuter som tur är.

 

Idag byggde Tomas en bana som var klurig.

 

Första hindret stod på lång anridning snett igenom. Sedan vända tight halvt igenom in i en kombination räcke-räcke två galoppsprång med runda vattenmattor under båda. Båge 17,5 meter till oxer med vattenmatta under. In på volten och hoppa en trestuds och sedan galoppera genom kortsidan, vända in på långsidan och hoppa oxer 22 meter till oxer, snett igenom på räcke och böjd linje 21 meter till oxer. Så det blev en bana med både korta och långa distanser, allt för att träna hästarnas lydnad.

 

Svårt att förklara i ord, men ni får en liten bild av vad vi hoppat idag!

 

Tomas värmde upp CARLINA åt mig.

 

Jag började med att värma upp på studsen i båda varven. Hoppar sedan några av linjerna innan vi tar hela banan.

Johanna och Issa tränade en varsin häst först för Tomas. Båda tjejerna var superduktiga!!!

 

När de var klara så kom min pappa och hämtade dem och hästarna de hoppat. Så åkte de hem till stallet och bytte till två "nya" hästar. När de var tillbaka så hade jag hoppat två hästar under tiden, och så rullade det på i några timmar!

 

Jag är väldigt nöjd och glad med dagens träning. Hästarna utvecklas hela tiden. Jag utvecklas, det känns bra! Vi har slipat på detaljer idag och inte varit nöjda med "lagom bra", det skulle vara riktigt bra. Det kändes bra att jag höll fullt focus hela dagen igenom, ända till sista hästen.

 

När vi kom hem på eftermiddagen var det bara att byta finstövlarna mot stallkängorna och börja mocka, fylla vatten, packa hö, fodra, borsta, tvätta benskydd och ta hand om hästarna som tränat.

 

Imorgon när jag vaknar kommer det med alla säkerhet att kännas som jag blivit överkörd av vår lastbil! Känner mig rätt mör efter den här veckan som började med dressyrtrimmning i lördags, skogen i söndags, mormorsrundan i måndags, konditionsgalopp av alla hästar i tisdags, igår åkte vi med alla tio hästar som hoppade idag och trimmade dressyr i ridhuset...Så imorgon har vi bestämt för att belöna oss med lunch på markan i Strömsholm!!!


Läst 14760 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
02
2011

 

Idag har Johanna travat på RASMUS för första gången!!! Det var så roligt att se. Hon travade flera varv och kunde sakta av till skritt och trava igång igen flera gånger. Han lyssnade på henne med förtroende. Jag höll honom i longerlinan men den var helt "utrullad" så de kunde gå på en stor volt och jag hade den inte sträckt så kontakten hade han med Johanna, inte med mig. Longerlinan verkar nu bara som en "navelsträng"!!! Jag är så stolt över oss som jobbat med honom!

 

 

De andra hästarna har konditionsgalopperat i snön på fältet. Härligt men svettigt! Perfekt träning för både häst och ryttare!

 

Johanna galopperar ACINDO.

LUTRICIAS stora öron!

 

Jag avslutade dagen med att klippa LUTRICIA, ACINDO och CAHLUA. Nu är de så fina med sin korta päls.

 

LUTRICIA tycker om att bli klippt, står alldeles stilla. ACINDO tycker det är läskigt så henne får man bremsa. Det fungerar jättebra, då somnar hon nästan. CAHLUA behöver ingen brems, hon somnar när jag startar klippmaskinen för hon älskar att bli klippt, njuter verkligen!


Läst 15485 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv