Therese
JUL
18
2010

Hade sovmorgon idag, underbart!!! Issa fodrade hästarna så jag kunde sova. Efter en sen frukost släppte Björn och jag ut hästarna, skönt att värmen gav sig lite och det fläcktade så bromsen höll sig borta, så kunde hästarna gå ut mitt på dagen, och så gav jag dem lunch ute.

Björn och jag åkte in till Västerås och lyxade till det med lunch på restaurang Hong Kong. Åt som alltid min favouriterätt, anka med citron! Det är så gott! Sedan blev det Ica och handlande till kylskåpet här hemma...vore jag millionär skulle jag äta på restaurang varje dag, matlagning är inte min starka sida. Ok, jag kan men tycker det är ganska tråkigt. Bland det bästa som finns är att bli bjuden på mat av någon som lagar det till mig. Därför brukar jag skoja och säga att jag ska tävla AMOORINA varje helg, för då lagar Helene (Amoorinas ägare) alltid middag!

Towe och Issa hade fixat allt i stallet när jag kom hem, tack!!! Så då var det bara kvar att rida.

Hoppade hästarna CAHLUA, LAGANA, LUTRICIA, GINA och AMOORINA nu ikväll. Det var nästan helt "bromsfritt", skönt! Alla var fina och duktiga. De har vilat sig i form! Hoppade lite små enkelhinder och sedan hoppade jag på en s-båge fram och tillbaka samt en serie. Säger som jag sagt förut, var inte rädda för att låta era hästar vila lite nu och då. Mina hästar har tävlat intensivt från mitten av april till mitten av juni. Sedan har de fått tre veckor bara hage och skritta i skogen. De känns hur pigga och fina som helst nu. Hästar tappar inte mycket på några få veckor, snarare tvärt om. Så får man hållbara och glada hästar!

AMOORINA

CAHLUA


Läst 17799 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
17
2010

...och massor av broms, jag hatar dem!!!! Varför finns det broms? Är det för att fåglarna ska få föda, de kan väl hålla till godo med mygg och flugor???!!! Det är så jobbigt för hästarna med alla bromsarna, det går inte att ha dem ute i hagen på dagarna när det är som varmast. Vi får gå upp kl 4 och släppa ut dem tidigt för att sedan ta in dem på fm, och sedan släppa ut igen sen em/kväll.

Rida får jag också lov att göra tidigt eller sent på dagen. Visserligen skönt när kl blir 8:30 och sju hästar är färdigridna. Inte riktigt lika kul när väckarklockan ringer...jag är inte en morgon-människa, behöver en lyftkran för att komma upp tidiga mornar ur sängen. Imorgon blir det iaf sovmorgon och sedan ska jag hoppa hästarna på em/kvällen. Ska bli skönt med lite sovmorgon, det känns som dygnet blir "hackigt" när man är uppe både tidigt och sent, idag sov jag faktiskt lite på em.

LAGANA och LUTRICIA fick två veckor ledigt efter Drammen/Norge och är nu i full gång och känns fina. AMOORINA, GINA och CAHLUA vilade tre veckor men är också igång nu. ACINDO ska vila några veckor efter Falsterbo och fyraåringarna/treåringarna går fortfarande på bete. MAX och SAMBA är i full gång och GILDA sätts igång efter en lättare skada. Nu fick ni en lägesrapport på hästarna!

På dagarna när det är varmt har vi alla varit hos min syster och badat och åkt båt på Mälaren. Det är så härligt! Våghalsig som jag är ska jag så klart köra vattenskidor, det är skitkul rent ut sagt!!!!! Måste se till att de andra tar en bild då jag åker!

 

William har koll på Mats, Ellinore, Towe, Matilda, Pappa och Issa som badar.

Sen fick han rida på mina axlar hem. När jag sprang så skrattade han högt och sa " Nej hästen stanna inte springa"...


Läst 17367 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
15
2010

Här kommer det en hel del bilder från vår vecka i "Södern"!!!

ACINDO SB trivdes bra i sin box. Svalt och så kunde hon titta ut och hålla koll på allt!

Lite lätt ridning av ACINDO SB på söndagen. Hon kändes pigg och glad efter den långa resan.

Framridningen. Nya fina kavajen är på!!!

Första semifinalen. ACINDO SB hoppade jättefint men det blev tyvärr två pet.

In action!!!! Full focus från oss båda.

Bangång på tisdagen. Hinder nr 1 vid Lars hedin läktaren. Maja Nordlund längst fram till höger. Det gick bra för Maja, ett nedslag båda kvalen. Maja var även med och tävlade när vi var i Drammen i Norge. Jättetrevlig tjej!

ACINDO SB och jag innan vi ska in på stora gräsbanan på tisdagen.

Första hindret, och mycket publik var det också. Alla fina hoppbilder är fotade av Bo Bennergård

Matilda och ACINDO SB

Pappa fyllde år på tisdagen och fick bl.a en keps av Matilda och mig, vi tyckte han skulle ha en sån efter allt hökörande!!!! Min syster och familj kom ner och tittade på tävlingarna och firade med oss, så tårta blev det på kvällen!

William fick en fin bil av mamma och pappa! Gissa om han tyckte om den???!!!

Lilla Filip tyckte också om bilen!

Grilla på kvällarna vid lastbilen, det hör till när man är på tävling!

På Onsdagen åkte jag med mamma och pappa på en motorcykeltripp runt i Skåne. Ca 30 mil blev det och vi hann se en hel del! Så nu blir det lite turistbilder och lite historia också!

Smygehuk, sveriges sydligaste udde. Härifrån är det ca 50 mil till Stockholm och bara 30 mil till Berlin!

Mamma och pappa vid Ale-stenar. Ales stenar är en skeppssättning vid byn Kåseberga på Österlen vid skånes sydkust. Den består av 59 stenar, är 67 meter lång.

Vackert är det vid kusten.

Kusten vi Ale stenar. Mamma, pappa och jag!!!

Glimmingehus. Sveriges äldsta medeltidsborg, 511 år gammal. Den är den bäst bevarade medeltidsborgen i Norden. Började byggas år 1499 åt den danske riddaren Jens Holgersen Ulfstrand och hans familj. Skåne tillhörde på den tiden Danmark.

På torsdagen, fredagen och lördagen så tittade vi på tävlingarna hela dagen. Det var så otroligt många duktiga ryttare och fina hästar med. Man lär sig mycket genom att studera andra. Måste säga att Jörg Naeve som kom tvåa i derbyt, hans hästa är otroligt fint, jisses vad den hoppade! På fredagen vann sverige laghoppningen!!!! Det var så kul att uppleva på plats, vilken stämning. När Rolf-Göran Bengtsson med hästen Casall startade som sista ryttaren av alla så var det så tyst i Falsterbo att man kunde höra flaggorna vajja in vinden. Om han var felfri skulle Sverige vinna, och han grejade det!!! De andra som red i laget var Malin Baryard/Tornesh, Helena Lundbäck/Erblume, och Peder Fredricsson/Arctic Aurora Borealis. Vilka hjältar!!!

Det svenska vinnarlaget rider ärevarv!!!! Gissa om det var jubel i Falsterbo!

En hel del shopping blev det också! Bla det här spöt, ett riktigt fynd, 40 kr!!!!! På Börjes, det är svart med mässing och riktigt fint


Läst 22587 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2010

Nu är jag hemma igen efter en fantastiskt rolig vecka i Falsterbo. Har inte kunnat blogga då mitt mobila bredband var hur segt som helst...måste ta tag i det där och fixa det.

Vädret har ju varit helt fantastiskt, sol och hur varmt som helst. Tävlade på måndagen som ni vet och sedan på tisdagen igen. Då hoppade vi inne på den stora gräsbanan. Tyvärr hade ACINDO några nedslag, typiskt att det ska bli i Falstebo när man kommit så långt, hon som alltid brukar gå jättebra. Men unghästar är unghästar.

Foto Bo Bennergård

Banan var bra och den började med oxer och sju galoppsprång till ett räcke, båda hindren stod längs långsidan vid "Lars Hedin läktaren". Hon hoppade superfint på de två. Petade sedan hinder nr tre, hoppade hinder fyra, fem A-B och sexan superfint. Rev sedan trippelbarren med bakhovarna, och efter den var det en kombination efter staketet vid "vip-läktaren" där hon rev (det kändes som luften gick ur henne lite), rivningen på oxern efter kom som ett brev på posten. Sedan var det som hon återfick sin krafft och hoppade de två sista hindrena superfint. Så man kan säga att det var en runda med många bra språng och några mindre bra. Jag är inte allt för besviken, jag tror att hon kommer bli en bra häst för mig i framtiden. längtar redan tills vi ska tävla igen. Nu får hon ha lite semester och inte tävla förens i slutet av augusti. Kan vara bra att vila "knopp och kropp"

Onsdagen spenderade jag bak på min pappas motorcykel! Det var riktigt kul. Mamma, pappa och jag åkte runt som riktiga turister i Skåne. Vi besökte ett bärnstensmuseum, Smygehuk, sveriges sydligaste udde. Ale stenar, simrishamn och Glimmingehus. Åt god mat och hade kul!

Torsdag, fredag och lördag var det hästhoppning för hela slanten. Gissa om det var spännande att se svenska laget vinna nationshoppningen. De var så duktiga alla fyra ryttarna! Spänning till sista hindret var hoppat och det var Rolf-Göran som hade avgörandet i sin hand genom att rida felfritt och säkra segern! Han vann sedan även Grand Prix på samma häst, Casall. Malin Baryard var med i laget på Tornesch och hoppade även Grand prixen och kom tvåa. Jag måste säga att det är mitt nya favourtie ekipage. Det ser så lekade lätt och smidigt ut när hon hoppar "Tore"!

Fler bilder från Falstebo kommer i nästa inlägg, nu måste jag åka och handla. Pernilla Dannberg och hennes Pelle och lilla Nikkie är på väg hit. Vi ska grilla och ha trevligt! De har varit förbi Gurresta och hämtat upp Scarlette och Rantadou som båda är dräktiga!!! Nu ska de bo här tillsammans.


Läst 20276 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2010

Jag har hittat en fin bild på oss från igår, kanske ska köpa den? Vad tycker ni?


Läst 19008 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2010

Idag blir det födelsedagsfirande här i lastbilen. Pappa har födelsedag, GRATTIS GUBBE!!!! Min syster med familj har kommit hit ner och ska fira med oss och titta när jag tävlar i em.

Tyvärr kan inte ACINDO och jag ge pappa en finalbiljett i present för vi rev igår och för att ta sig till final krävs det nog felfritt i båda kvalen. Rundan igår kändes bra. Rytmiskt och bra tempo. Två riktiga pet, hörde inte att hon var i bommarna, hörde bara en svag duns efter att vi landat. Så synd. Banan var bra byggd. Linjer mest hela tiden och inga galoppsträckor så det gällde att rida noga och tänka på tiden så man inte fick tidsfel. Hon hoppade de tre sista hindrena superbra, speciellt sista oxern. Skönt också att hon inte var spänd eller tittig. Det var mycket publik och fina hinder. Så nu får vi fylla på rutinkontot och ladda för rundan idag på em då vi ska hoppa på stora gräsbanan.

Igår kväll var jag och lyssnade på ett föredrag som Folksam sponsrade och det var JOHN MADDEN som höll i det. John är gift med den amerikanska stjärnryttaren BEZZIE MADDEN som rider hästen AUTHENTIC. Tillsammans har de två OS guld, ett OS brons och två VM silver!!! Han berättade om det amerikanska tränings och tävlings-systemet. I USA är hästsporten en ren rikemans sport. Det finns inga ridskolor som här i Sverige och det är dyrt att ha häst i USA. Tex en sexårig häst kostar i alla utgifter med tävling, träning, uppstallning mm 80000 dollar (!!!) om året...tur att jag bor i sverige!

Han tycker heller inte att man ska hänga upp sig för mycket på unghästarnas resultat när de tävlar som fem,sex-och sjuåringar. Varje gång de går in på banan så går de in för att samla rutin. River de ett eller två hinder så ska det inte vara en katastrof. Ta fram det som är bra med rundan och tänk framåt. Var inte rädd för att få fyra fel! Måste säga att det var bra att höra efter min runda igår...


Läst 18634 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
05
2010

FALSTERBO, nu är vi äntligen här!!!! Vi kom fram halv tre i natt som var. Kom iväg senare än vad vi tänkt hemifrån, men med facit i hand så gjorde det ingenting. Hade vi kört på dagen igår så hade det varit VARMT i lastbilshytten och för hästen. Elva timmar tog det ner...måste säga att min pappa är värd en extra stor kram!!! Först kör han hö i flera dagar och sedan byter han bara hytt från traktorn till lastbilen och kör oss hit ner. KRAM PÅ DIG PAPPA!

ACINDO har tagit resan bra och är hur pigg som helst. Red henne idag på em och på vägen tillbaka till stallet stannade hon när vi skrittade och lade av en riktig "bockbrall" (finns det ett sådant ord?) Hon trivs i sin box också. jag är glad att vi kostade på oss en "lyxbox" (med tanke på vad den kostade mot de vanliga boxarna så kallar jag den lyxbox)

"Lyxboxen" finns i det permanenta utestallet, engelsk modell så de kan stå och titta ut på innergården och alla andra hästar. Den boxen får vi ha hela Falsterboveckan. Annars får man flytta hästen härifrån på tisdag kväll om man inte kvalar till finalen. Nu vill ju vi vara kvar och turista lite resten av veckan så då blev det "lyxbox", så kan mamma och pappa ta motorcyklarna och utforska skåne!

Lite shopping har jag hunnit med idag (sporrar och kavaj), trevlig grillkväll har vi haft med glada vänner! Nu ska det bli skönt att sova då det bara blev 3,5 timme i natt...var lite svårt att somna om när jag hade fodrat ACINDO i morse, det var så varmt i lastbilen. Nu kommer jag sova som en stock! Tävling imorgon, ska bli så kul!


Läst 19349 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
03
2010

ÄNTLIGEN ÄR ALLA HÖBALAR INNE!!!!!!!! Gissa om det varit stressigt, 180 storbalar tar sin tid att få in! Superfint hö ha vi nu i alla fall, det känns skönt.

Så nu äntligen står pappa i duschen, hästen är badad, allt packat i lastbilen, även de två motorcyklarna står på varsin hästplats!, mamma färgar håret (vill väl vara snygg på resan?!), lunch har vi ätit, dricka och CD skivor på plats i hytten så nu kan taikongänget komma iväg till Falstebo! Det gänget består av mamma, pappa, Matilda och jag! Och så klart sist men inte minst ACINDO SB, fina hästen!!!!

Det ska bli så kul att komma dit ner och tävla. Bara att vara där ska bli roligt. Hoppas på ett bra resultat. Våra förberedelser har varit så bra de kan vara. Har tävlat på de bästa tävlingarna för att ACINDO ska få rutinen. Konditionen är på topp och det sista träningspasset för Pether Markne i tisdags gick bra.

Första start blir på måndag em, Håll tummarna för oss nusmiley

LAGANA och jag i Falsterbo för några år sedan när hon gick som femåring.


Läst 20563 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2010

Nu har vi kört hö för fullt hela dagarna i det fina vädret. Eftersom vi bara tar in torr-hö och inget hösilage är vi mycket beroende av fint väder i flera dagar så höt hinner torka ordentligt innan det rullas ihop. Det är mest mamma och pappa som fixat höskörden i år, de har "semester"...från sina vanliga jobb.

Tack mamma och pappa för att ni är så snälla och kör hö!!!!

Mamma kör balmaskinen

Gamla traktorn som vänder och strängar hö

Utsikten när man strängar hö...

Det gäller att vara utrustad med solhatt, hörselskydd och MP3 spelare...

Drickahållare modell exklusiv!!!

Färdig hörulle, redo att staplas in. Grönt och fint. Ca 160 rullar går åt på ett år och det har vi fått in. Pappa håller på att köra hem dem och det tar flera timmar. Tur att jag har snälla pappa! Han ska även köra lastbilen till Falsterbo så jag är glad för det fina vädret som gjort att allt är klart imorgon så vi kommer iväg på lördag.

Picknick/fikapaus. Syster Ellinore och pojkarna kom med gott fika!


Läst 29717 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv