Therese
MAJ
11
2010

Igår red vi ut alla hästarna i skogen. Det är så härligt, och hästarna tycker om det. Fyraåringarna har några vilodagar efter deras premiär-tävling.

Idag har de flesta hästar ridits runt mormors rundan. Lika härligt väder idag och pigga glada hästar. Vi håller på att packa och Björn servar lastbilen inför tävlingarna i Falun i helgen. Dalahoppet är min favourit tävling på hela året.

Jag har även provat en ny häst idag som jag ska träna och tävla. En fyraåring efter CAMARO M. Jättefin häst!

På vägen hem mötte vi postbilen och hundarna vet att de alltid får hundgodis av "posttanten"! Så den gula bilen är populärsmiley

 

Hundarna är med i skogen när jag rider! De trivs att få springa med på tur!


Läst 16658 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
10
2010

Om det var examensdag för treåringarna i fredags, så var det examen för fyraåringarna igår! De tävlade för första gången och det var på Rocklunda. Alla tre var jätteduktigasmiley De hoppade två 1 meter klasser var och resultatet var ett nedslag var per runda. MVG tycker jag!

Johanna tävlar LOOKINA SB som är E: LOOPING U: KIR H-KRIUZ xx

Matilda tävlar LOOPEZ SB som är E: LOOPING U: CORTINA-CORTUZ

Jag tävlar CARLINA SB som är E: CARDENTO U: CINDOLINA-CORTEZ

CARLINA SB och jag

Johanna och LOOKINA SB

Matilda värmer upp LOOPEZ SB

Visst är LOOKINA SB söt????!!!


Läst 15850 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08
2010
Häst: CAHLUA


Läst 14694 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08
2010
Häst: Lagana

...som gjorde två starter var, så fjorton gånger var jag in och hoppadesmiley känner mig lite mör nu måste jag erkänna!

Tävlingen var på min "hemmabana" på Rocklunda, Västerås Ryttarsällskap. Klasserna var 120, 130, 140. Vi VRS ryttare såg till att alla segrar stannade i klubben, Arnold Assarsson vann 120 och 140, jag vann 130 med LAGANA!

Hästarna som jag tävlade idag var AMOORINA, SAMBALOLEC, ACINDO SB, LAGANA, LUTRICIA MC NEAL, GINA och CAHLUA.

AMOORINA, SAMBALOLEC, ACINDO SB hade ett nedslag i 120, GINA var felfri, CAHLUA dubbelnolla och placerad.

Jag tycker inte att det är så bra när de börjar med unghästarna i 130, de har ju precis gått 120. För GINA är det inte bra, hon hinner inte återhämta sig ordentligt innan det är dags igen. Hon gjorde iaf en strålade runda i 130, och det var bra trotts två nedslag.

ACINDO SB gjorde åter igen en felfri runda i 130! Vilken häst! Så nu är hon kvalad till FALSTEBO!!!!!! Och hon är min egen häst som jag fött uppsmiley

LAGANA red jag en riktigt bra runda på. Bra tempo och korta vägar och det räckte till seger!

CAHLUA den gråa skönheten fick debutera 130 och gjorde det superbra, ett fjuttigt nedslag på ett enkelhinder. LAGANA hennes mamma, vann ju samma klass. Coolt tycker jag!

På bilden nedan är det AMOORINA i 130. Hon var överladdad och lite busig, så det blev nedslag på några hinder. Men visst hoppar hon fint?!

LAGANA och LUTRICIA MC NEAL gick 140 klassen och båda hade fyra fel, bra rundor.


Läst 16163 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07
2010

Treårstestet gick bra idag för EROZ och CERIA.

EROZ var först ut av våra hästar. Han skötte sig med bravur och hoppade jättebra! Poängen blev 9-9 och totalt 49 poäng som lovande hopptalang och fick diplom! Han blev även klass 1 som dressyrtalang på 46 poäng, ett poäng från diplom! Ridprovet var väl godkänntsmiley

EROZ med sina stolta ägare Helene, Katrin och jag! Helene är även EROZ uppfödare och äger hans mamma AMOORINA somjag tävlar.

RETZINA Q var vår andra häst för dagen att visa. Hon hade tyvärr ingen bra dag idag. Så kan det vara med unghästar och hon får komma igen som fyraåring och visa vilken fin häst hon ärsmiley Ridprovet gick bra och var väl genomfört!

CERIA var sist ut av våra hästar. Hon hoppade jättebra och fick betyget 8-9, totalt som hopptalang 48 poäng och diplom!!! Som dressyrtalang blev hon klass 1 på 46 poäng, en poäng från diplom, gränsen går vid 47 poäng! Väl godkänt ridprovsmiley

Johanna, jag, Issa, Evelina och EROZ!


Läst 16790 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07
2010

Nu är examensdagen här för EROZ, CERIA och RETZINA Q! De ska på treårstest idag på Strömsholm. Ska bli spännande att se hur de kommer visa upp sig! Hoppas de har sin bästa dag. Som vi alla vet med unghästar så kan de reagera olika från gång till gång.

Förberedelserna har varit bra iaf. Löshoppat har vi gjort mycket i olika ridhus. De är ridna, tränade för hand osv. Det här är ett delmål på vägen i deras utbildning.

Nu är de shamponerade och grejerna blänker. Knoppar i manen och en sista finputsning så kör vi! Håll alla tummar ni har för oss!

På bilden är det EROZ som blir ren och fin!


Läst 16228 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
06
2010
Häst: Lutricia Mc Neal

Fullt upp är bara förnamnet på dagarna just nu!

Igår fm var jag och tränade med LAGANA och LUTRICIA för Pether Markne. Hem och red lite, sedan åkte vi till Rocklunda och pay n jump med sex hästar. Idag har jag ridit dressyr på de hästar som inte hoppade igår, nu ska vi fixa stallet och så ska treåringarna friseras och badas inför treårstestet imorgon!

Pether träningen var bra som alltid. Uppvärmningen var mycket focus på sitts och hand. Rida med så lite hand som möjligt. Jag ska även tänka på att ha handleden rak och inte böja den så det blir för lite känsla i fingrarna, armbågarna intill kroppen, händerna ihop....

Vi red mycket förvänd galopp när vi värmde upp. Det är nyttigt för styrka och balansen. Jag gjorde det hemma idag med hästarna jag red dressyr på, bra övning för hopphästar.

Hoppningen var linjer och en lång serie på medellinjen med bara räcken. Bra gymnastikhoppning för hästarna.

Fyraåringarna CARLINA SB, LOOPEZ SB och LOOKINA SB var med på pay n jumpen. Det var deras första "tävling" i hela deras liv, har svårt att förstå att de har blivit så stora nu så de tävlar! Alla tre var jätteduktiga! Första gången de är ute på äventyr och de skötte sig. De hoppade 90 cm och 1 meter. Det var tittiga hinder och massor av annat runt omkring för dem att titta på . De hoppade båda banorna bra från start till mål utan problem! Johanna rider LOOKINA SB, Matilda rider LOOPEZ SB och jag är stolt över både hästar och tjejerna!

På bilderna som Jennifer Broden tagit och mailat till mig är det CARLINA SB och jag. Tack för fotona Jennifer!

CARLINA SB hoppar 1 meter på pay n Jumpen


Läst 18584 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
05
2010

Nu har vi börjat flytta våra rasthagar. Jag har laddat för det här "megaprojektet" hela vintern. Där vi har hagarna nu vill pappa plöja upp och så in nytt gräs (ingen dum ide, då blir det fint hö). Så igår tryckte vi ner stolpar till tre nya stora rasthagar bakom mitt hus. Tur att vi har vår kära traktor som gör jobbet så vi slipper banka ner stolparna med slägga.

Imorse drog vi tråden och så kunde vi släppa ut hästarna i varsin ny hage, det var populärt, det fanns fint gräs där!

Vi ska nu ta bort fyra gamla hagar. Så jag har lindat upp ett antal hundra meter tråd nu ikväll...dessutom blir det många stolpar som åker till tippen efter den här hårda vintern. Hästarna har ju roat sig med att "leka bäver", dvs tuggat på stolparnasmileyjag har haft ångest över staketet, men nu blir det nytt och fint! Kommer ta några veckor innan allt är klart, blir att göra lite varje dag, allt annat måste ju hinnas med också.


Läst 14985 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04
2010
Häst: ACINDO SB

Igår var vi in till Rocklunda och tränade på att hoppa vattengrav, bank, pullvermangrav. Pernilla var också med och hoppade Skywalker. Alla hästarna var jätteduktiga!smiley Den häst som gjorde mig mest glad var CAHLUA. Hon hoppade allt med bjudning utan att tveka! Som jag sagt förut, hon och jag har blivit riktiga kompisar och nu gör hon allt för mig!

På em var min kompis Evelina här och tränade treåringarna för hand. Hon ska visa dem på fredag på treårstestet när de ska visas för han. Evelina är jätteduktig på det, hon har ju så långa ben så hon kan springa på ordentligt!

Evelina och RETZINA Q

 

Jag på ACINDO SB och Pernilla på SKYWALKER

Det gäller att hålla i sig när ACINDO SB hoppar pullvermangraven!

ACINDO SB hoppar vattengraven utan problem!

Gina hoppar lilla vattengraven


Läst 15488 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02
2010
Häst: sambalolec

I torsdags var det träning för Pether Markne. Tog med ACINDO och LAGANA. Vi hoppade olika korta banor. Viktigt att rida med så mjuk hand som möjligt och ha en bra position i sadeln.

LAGANA

LAGANA

LAGANA på träningen

Idag var det tävling på Hallsta Ridklubb. Fem minuter till tävlingen kändes lyxigt! MIMOOSA hoppade felfritt i både 1 meter och 110! Idag var hon betydligt lugnare än vad hon var när vi tävlade för två veckor sedan då jag till och med fick hoppa av och longera mitt i uppvärmningen!

MIMOOSA och jag

SAMBALOLEC och AMOORINA hoppade bara 120 klassen. Båda var felfria och hoppade superbra! SAMBA kom trea och AMOORINA åtta. Med AMOORINA var jag extra nöjd för så här bra som hon gick idag har hon inte gjort på länge. Jag har ju provat nytt bett på henne och "babypelham" var ganska bra. Nu fanns inte det att få tag på i någon affär för att jag skulle ha det idag så jag kollade igenom min bettsamling hemma och provade RANTADOUS gamla bett. Kan säga att det passade som handen i handsken!!! Tänk att ett bett kan göra så mycket för att en häst ska trivas!

AMOORINAS bett som hon gillar jättemycket!


Läst 14589 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv