Det är lätt att prata om schvung, men vad innebär ordet egentligen? Kan man rida fram schvung hos sin häst och i så fall hur? Grand Prix-ryttaren Karin Öljemark har koll.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Här visar leg vet. Izabella Granswed, från Veterinärbloggen på Hippson.se, hur du på ett enkelt sätt lägger ett stadigt bandage – som hästen kan ha i upp till fem dagar.
Träning och tävling planeras ofta i detalj, men har du lika bra koll på hästens foder? Eva Dahlström från »Oberoende foderråd« tipsar om ett systematiserat tänk kring utfodring.
Alla vill vi ha en välmående och skadefri häst, men hur gör man? Veterinär Camilla Fredriksson tipsar om hur du med systematik och god planering främjar hästens hälsa.
Det råder inte så sällan delade meningar när man diskuterar om hästar behöver vila eller inte. Varför är det bra med viloperioder – och vilka individer gynnas? Det svarar veterinären och SLU-professorn Lars Roepstorff på.
Grunden i John Hickeys filosofi är att ge hästarna självförtroende. Här delar tränaren och hästutbildaren med sig av en favoritövning, där ryttaren själv håller sig på backen.
Har du problem med att din häst inte vill gå in i transporten eller i lastbilen? Eamon Hickey förklarar sitt system vid lastning – och hur viktigt det är att grunderna fungerar.
Stretchning används för att hålla hästens muskulatur smidig och frisk. Här delar terapeuten och anatomiproffset Gillian Higgins med sig av några enkla favoritövningar.
Vår serie om utbildningsskalan – av Msv B-domaren och B-tränaren Eva Lekander samt veterinären och biomekanikforskaren Marie Hammarberg – har nått den viktiga rakriktningen.
Här bjuder den flerfaldiga OS-ryttaren och dressyrtränaren Tinne Vilhelmson Silfvén på övningar för att förbättra och kontrollera rakriktningen hos hästen.
Lägg fokus på din egen ridning och boosta samtidigt självförtroendet, med den framgångsrika junioren Jennifer Bratts favoritövning. Som hon menar passar nästan alla ekipage.
Lennart Lindelöw är A-tränare i hoppning och pappa till Douglas Lindelöw. Han har tävlat på högsta nivå, men la tävlingsstövlarna på hyllan för många år sedan.
Per-Ola Forsberg föder upp hopphästar för toppsport och jobbar utifrån ett tydligt system. Här ger han fem råd inför hingstvalet.
På Ryttargalan utsågs Josefine Ander, som jobbar för Tinne Vilhelmson Silfvén, till Årets hästskötare. Här gästskriver hon om vikten av bra rutiner inför tävlingsresor.
Ridning är bra för både kropp och själ. Det tycker hälsoprofilen och artisten Blossom Tainton Lindquist, som avslöjar att hon gillar hästar mer än hästmänniskor.
Hon är en av Sveriges mest lovande unga dressyrryttare och Lina Dolk uppmärksammas ofta för sin fina sits. Här berättar hon om systematiken i sitsträningen.
Redan som 17-åring började Pether Markne hålla träningar. I dag är han 56 år och rädslan för att stagnera är det som driver honom, plus fascinationen av hästen som varelse.