Hästägare drar ofta tungt i många mil varje år. Skulle vi kunna göra det mer miljövänligt, med tanke på utsläpp och bilval? Carl-Erik Stjernvall på Motormännens riksförbund svarar.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Veterinär Elisabeth Mandorfs specialområde är hästens munhåla, bettinpassning och ridbarhetsproblem kopplade till betsling. Här ger hon handfasta råd till hästägare.
Kajsa Boström, B-tränare i dressyr och husbloggare på Hippson.se, gästskriver om bogar på rymmen och tappade bakdelar. Vanskliga riduttryck som får konsekvenser för hästarna.
Enligt Mikael Carlstedt bör rakriktning prioriteras, även hästar som hoppar bara lite snett tappar tid och höjd. Med hans båda favoritövningar lär du din häst att ta optimala språng.
Genom att visitera hästens ben varje dag lär du dig hur de brukar kännas. Här berättar veterinär Henrik Hansson mer om vanliga avvikelser och förklarar hur dessa bör hanteras.
Hur ska jag som konsument veta vilken hjälm som är bäst och vilken modell just jag borde köpa? Hippson besökte en butik för att få råd om hur man hittar rätt passform.
Övervikt är ett växande problem hos hästar världen över. Med »body condition scoring«, alltså systematiserad hullbedömning, kan du hålla regelbunden koll på din hästs fettdepåer.
A-banbyggare Maria Alfredsson berättar om svårigheter som kan dyka upp i olika klasser, hur du tar dig an dem och vad som är viktigt att tänka på när du går banan.
Att klättra sin häst i skog och mark är ett ypperligt sätt att träna upp styrka och kondition. Men hur gör man det på bästa sätt? Hoppryttaren Magdalena Regårdh tipsar och visar.
Den gamla sanningen att du ska upp i sadeln direkt efter en avramling är förlegad. Återhämtning efter hjärnskakning är A och O, liksom en riktigt bra hjälm som skyddar på rätt sätt.
Det har gått nästan sju år sedan Sofie Lexner ramlade av en unghäst, landade på huvudet och skadade sig allvarligt. Än i dag är hon påverkad, men tackar hjälmen för att hon lever.
Jacob Hellström har varit på Falsterbo Horse Show som publik, som unghästryttare och för att tävla på högsta nivå. Här listar han sina fem bästa minnen från tävlingarna.
En av tidernas mest kända kapplöpningshästar, Man O' War, fick vid sin död en egen kista. Mer än 2 000 personer kom för att sörja honom vid hans begravning.
Visste du att det på svenska betesmarker växer flera gifta växter som inte bör intas av hästar? Leg vet. Izabella Granswed, från Veterinärbloggen på Hippson.se, berättar mer.
Beridaren och tävlingsryttaren Malin Wahlkamp Nilsson har utbildat många fina dressyrhästar. Är det något hon kan så är det att utveckla hästens gångarter – här förklarar hon hur.
En vanlig söndag i september förvandlas till en vaken mardröm när en lastbil kör in i Matilda Petterssons hästbuss. Kaos råder på platsen, tre hästar mister livet och olyckan kommer att sätta djupa spår
Artisten Meja Kullersten har hittat hem, i stallet hos hästarna finner hon något hon länge har saknat. Närvaron med djuren ger nämligen ro i en stressig vardag.
Just nu pågår ett forskningsprojekt om så kallad fri fekal vätska hos häst. Är det hösilage som ger hästarna problem? Vi frågar Katrin Lindroth, doktorand vid Sveriges lantbruksuniversitet.