Alla ryttare har nog hört att hört att det är bra för hästen att rida över bommar. Men vad händer i hästens rörelsemönster när den går över en bom? Lars Roepstorff förklarar.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Dressyrtränaren Catrin Henriksson bjuder på en lösgörande övning som du kan göra mer avancerad i takt med att du och din häst utvecklas.
Proffstravtränaren Maria Törnqvist vill inte bara att hennes hästar ska vinna. En förutsättning är att de klarar av att tävla på högsta nivå utan att skada sig.
En del hästar lider av sommareksem som orsakar svår klåda och hudirritation. Men vad är det egentligen och kan man råda bot på problemet?
Att hästen får skav och skador orsakad av illa anpassad eller felanvänd utrustning är tyvärr relativt vanligt. Här går vi igenom några av orsakerna och hur du undviker att din häst drabbas.
Glada hästar, varierat arbete och känsla för detaljer. Så kan man sammanfatta Angelica och Marlons träningsfilosofi. Ryttarparet tror stenhårt på att framgångar föds ur noggrannhet och goda grunder.
Drömmer du om att arbeta heltid med din passion? Carl Dyrendal, rådgivare för häst- och lantbruksföretag på Ludvig & Co, ger praktiska tips som hjälper dig att lyckas med ditt hästföretag.
Är din häst rädd för sprutor, svår att undersöka på klink utan sedering eller känner du dig stressad bara av tanken på att behöva avmaska? Då kan du ha nytta av etologen Paulina Lundbergs tips.
Maria Sundin är docent i teoretisk fysik och astrofysiker. Hon är också en av drivkrafterna bakom satsningen på hästsportteknologi vid Chalmers. Men hur får hon in hästen i rymden?
Ståtliga gamla stallar, rustika ridhus och en sfär som andas häst. I många svenska städer finns spår från när hästen var en betydande del av svenska armén.
Det är inte lätt att navigera bland råden som finns om träning under graviditeten. Här ger barnmorskan Maria Wigbrant sina bästa tips och ryttaren Mia Granqvist berättar hur det var för henne.
Hippsons panel har ställts inför följande frågor: 1. Har du någon erfarenhet av embryotransfer? 2. Hur får du en häst avslappnad i nya miljöer? 3. Hur använder du bommar i din ridning?
Embryon som flyttas från givar- till mottagarsto, föl som blir till i provrör och »avkommor« efter en valack. Tekniken har öppnat många nya dörrar för avel med hästar.
Han är Grand Prix-ryttaren som ridit i Aachen men som slutat bry sig om tävlingsresultat. Världskända Tristan Tucker önskar att vi ser oss som mentorer till våra hästar och att vi lär dem att ta kontroll över sig själva.
Att flera av hoppningens elitryttare hoppat på barfotatrenden har väl ingen missat. Men varför hakar dressyrryttarna inte på?