Rio-kollen - Världstvåans Ryan des Hayettes skadad i Rio-stallet

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
10
2016

Världstvåans Ryan des Hayettes skadad i Rio-stallet


Simon och Ryan des Hayettes har varit formstarka inför OS.
    
Uppdatering onsdag klockan 16.56:
Nu kom beskedet – Simon Delestre kommer inte till start under detta OS. Veterinärundersökningen under dagen har visat att hästen visserligen inte har någon fraktur och det sågs inte heller något på ultraljudet. Men Ryan har ont och kommer inte till start. I stället sätts reserven Philippe Rozier på hästen Rahotep de Toscane in i laget.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

URSPRUNGLIG ARTIKEL:
 
För Frankrikes toppryttare Simon Delestre har de olympiska spelen inte börjat på bästa sätt nere i Rio. Hans häst Ryan des Hayettes, som är ett av de franska medaljhoppen, har skadat sig i boxen.
  
Text:
Annelie Lundkvist
Arkivfoto:
Tomas Holcbecher
  
Det är för Grand Prix Replay som Sophie Dubourg berättar att den franska veterinären Jerome Thevenot ger hästen all sin uppmärksamhet. Det handlar om ett feltramp i boxen, som har drabbat hans vänstra bakben.

Undersökning under onsdagen
Franska teamet och dess veterinär kommer under dagen att undersöka hästen grundligare, bland annat har en magnetröntgen bokats på plats. Ännu finns det tid, om det är en mildare stukning. Hopphästarnas veterinärbesiktning går nämligen inte av stapeln förrän på fredag.
Enligt uppgift kommer Frankrikes förbundskapten Philippe Guerdat att vänta till torsdag med ett eventuellt beslut om att ta in reserven Philippe Rozier, och hästen Rahotep de Toscane, i laget.


Läst 4289 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Bildextra: Guldfesten!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Se ett bildspel med härliga foton från den individuella finaldagen i Madrid, då vår svenske hjälte Rolf-Göran Bengtsson tog EM-guld. Det första individuella mästerskapsguldet för Sverige någonsin!
 
FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Läst 22495 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
17
2011

Bildspel: EM bakom kulisserna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

   
Missa inte vårt matiga bildspel från EM-veckan så här långt. Det började med veterinärbesiktning och under fredagskvällen tog Tyskland lag-guld. Sverige blev femma och OS-kvalade, men svenskarna var ändå besvikna. De hade ju hoppats på medalj...
 
FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Läst 19260 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
29
2011

Bildspel från EM i fälttävlan 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Snacka om att fälttävlans-EM i Luhmühlen var ett spännande mästerskap för svensk del. Det rörde på sig rejält i resultatlistorna mellan grenarna och länge såg det ut som att vi skulle få en individuell medalj till Sverige - genom Sara Algotsson Ostholt på Wega. Nåväl, laget kom fyra och kvalade till OS nästa år - det var det viktigaste!
 
Här bjuder vi på ett gäng härliga bilder tagna av Tomas Holcbecher/Holcbecher.com.


Läst 25029 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.