Annelies SHS-blogg

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


NOV
30
2012

Pontus köper häst i Globen!



Jag sprang på Pontus Westergren och veterinären John Österdahl i stallgången med ett otroligt charmigt brunt sto.

 

Nyfiken som jag alltid är frågade jag Pontus vad som var på gång.

-Jag ska köpa häst, svarade han glatt.

 

Stackars Pontus.. Om man svarar sådär så blir följden tusen frågor av nyfikna Annelie och direkt frågade jag om jag fick vara med och titta på besiktningen.


Självklart fick jag vara med och plötsligt stod jag med John och Pontus när de diskuterade hästen, muskler, hoppning och resan hit.

Hästen är ett sto vid namn Saskia född 2003 som Pontus sambo Suzanne hittade i Tjeckien efter att ha scannat internet ett antal timmar.

 

Hon har gjort 20 starter på höjden 140-150 tillsammans med en ryttare som själv aldrig tävlat på de höjderna tidigare varav 14 var felfria, 4 stycken med 4fel i omhoppning och 2 med tidsfel.

 

De flög ner i tisdags förra veckan och bestämde sig på torsdagen att stoet var vad de letade efter. Sagt och gjort, stoet köptes, Pontus åkte ner i onsdags morse och hämtade stoet, Chris Johnston har kontrollerat röntgenplåtar och nu var det alltså dags för böjprov på Globen.


Igår red Pontus Saskia för första gången sedan provridningen och tyckte att hon kändes hur fräsch som helst trots resan från Tjeckien.

 

Saskia är ett piggt och vaket sto, det märkte vi när hon skulle longeras!

 

Vi började inne på hovet, men där var det för mycket ljud och rörelse, så vi fick passera några shetlandsponnyer, runda lite hästar med vagnar och hittade tillslut en plats som var lite lugnare.


Här var det mycket ljud, så Saskia blev lite spänd!


 

John började med att känna igenom hela hästen för att se så hon inte ömmar någonstans.




Böjprov och löpning på rakt spår

 



Saskia klarade veterinärbesiktningen utan problem och kommer i eftermiddag starta 140-hoppningen!Målet för vintern är att lära känna varandra, hitta knapparna och bygga upp hästen med hjälp av grundridning och hinderövningar.


Glad nybliven hästägare!



Läst 28621 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.