Kräver prenumeration
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Logga inHur kan man i förväg ta reda på om arbetsgivaren är bra? Kan man med att be om referenser? Vilken hjälp kan man få av facket? Hur mycket ska man stå ut med på jobbet? Sara Westholm är arbetsmarknadsansvarig hos Hästnäringens nationella stiftelse och hon svarar på våra frågor rörande arbetsmiljö.
Kristin G. Andresen säger att hon saknar mer åtgärder och färre tomma ord från de nationella förbunden för ridsport. Varför väntade det Danska Ridsportförbundet (DRF) med att utesluta Andreas Helgstrand?
På Häståkeriet i Stockholm erbjuds ett flertal aktiviteter. Bland annat har man fokus på att hjälpa barn och ungdomar som har gått igenom olika trauman i sitt liv. Hästarna är till stor hjälp för människor som behöver jobba med inre hälsa. I det här klippet får vi ta del av en övning där hästen Lego hjälper människor att sätta ord på sina känslor och behov. Instruktören Kaja Michelson berättar mer.
När fölet väl har kommit till världen finns det flera viktiga hållpunkter som hästägaren kan utgå ifrån för att ge fölet en så bra start på livet som möjligt. Här får du tips på hur du hjälper fölet de första timmarna i livet – och vad du kan göra för att förhindra att ditt nyfödda föl blir allvarligt sjuk.
– Tid är den viktigaste faktorn för att fölet ska ha en god prognos – så agera snabbt, säger Sara Larsdotter Davey.