På Flyinge är utbildningsdagen i full gång och i smedjan hittar vi Rebecca Giegold. Hon är lärare på skolans hovslagarprogram och denna måndag håller hon lektion för några elever – samtidigt som ett gäng andra skor riksanläggningens unghästar.
Rebecca är själv aktiv hovslagare och skor åt många ryttare på hög nivå, samtidigt som hon är verksam på klinik. I sitt yrke får hon uppleva allt från mycket noggranna och kunniga hästägare till sådana som har mer att lära.
– Folk har blivit mycket bättre på att ta hand om sina hästars hovar och är mer medvetna om hur det bör göras. Men det kommer alltid att finnas personer som prioriterar att det är billigt, går fort och är bekymmersfritt, säger hon.
För sina elever brukar Rebecca jämföra hovslagaryrket med att utbilda sig till kock.
– Du kan gå en kockutbildning och sedan välja att stå i en korvkiosk. Eller så kan du vidareutbilda dig och börja jobba på en femstjärnig restaurang i New York.