»Fotografi handlar bara om ögonblick«
 

»Fotografi handlar bara om ögonblick«

Specialisten Publicerad i 6/2021

Han köpte första kameran för 25 år sedan. Nu fotar Tomas Holcbecher ridsport över hela världen. Här delar han med sig av hemligheterna bakom en riktigt bra bild.

Kräver prenumeration

Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.

Logga in
Hur kommer det sig att du började fota ridsport?
– Min pappa red dressyr och tävlade på hög nivå. Jag red själv tills jag var i tonåren, så intresset har funnits där även om vi inte hade några egna hästar. När jag var 20 år träffade jag en släkting som berättade om sin passion för fotografi. En tid senare köpte jag min första, billiga kamera, och ett år senare fick jag en kamera i present av min släkting. Jag fotade pappas träningar och det var så det började. Jag lärde mig själv och inspirerades av bilder i böcker som »The Dressage Horse« av Harry Boldt och filmer med Reiner Klimke. De var välgjorda och jag började fundera på vilka av hästens rörelser som blir bäst på bild och vilka vinklar som är bättre än andra.
– 1996 publicerades några av mina dressyrbilder i Tjeckiens största magasin. Sedan fick jag uppdrag för företag och tjänade lite pengar så att jag kunde köpa nya objektiv. Det ena ledde till det andra och 2004 fotade jag OS för första gången. I dag har jag kunder i flera länder.Vil

Välj för att läsa vidare

Redan prenumerant?