Fredrik Malm är en av Sveriges mest rutinerade banbyggare. För honom är det viktigt att en bana är rytmisk för att vara utbildande. Här utvecklar han sitt resonemang.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Elitryttaren Jörgen Larsson har stor erfarenhet av att tävla många olika typer av hästar. Här ger han sina bästa tips för att få till en ultimat framhoppning.
Hur får vi fram högpresterande hästar som samtidigt är hållbara? Det resonerar veterinärprofessor Ingvar Fredricson kring. Han vill se fler unga hästar i grupp på stora kuperade marker.
Vad gör man som hästägare när vattnet är förorenat eller inte alls kommer ur kranen? Josefine Elving, forskare på SVA, berättar om den viktiga reservvattenplanen.
Hon har sett tusentals föl genom åren och är en av Sveriges vassaste på att bedöma. Vi bad Helena Torstensson om hennes bästa tips till fölspekulanter.
Anna Rudbäck är veterinär, främst på häst, och uppfödare av islandshästar. Så vem är bättre lämpad att förklara skillnader mellan islandshästar och varmblod.
Silvia Torresani är det svenska hopplandslagets equiterapeut. Hon finns med vid större tävlingar för att ta hand om hästarna – tillsammans med teamets veterinär.
Anders Månssonär fälttävlansryttaren som sadlade om till riddare. Han rider ett 30-taltornerspel om året och vid SM blev det full pott med tre guldmedaljer.
Ulla Håkanson fyller 85 år i november och tävlar fortfarande. Hon tog sitt första SM-guld i dressyr 1970 och ger sin syn på sportens utveckling och framtid.
Sedan starten av Swedish Select Horse Sales har Pia Levin varit med och selekterat hästar. Här berättar hon hur det går till och vad hon letar efter hos en treårig hopphäst.
Etolog Malin Axel-Nilsson kom i en studie fram till att hästar kan delas in i fyra temperamentskategorier. Det kan ge vägledning vid matchning av häst och ryttare.
I Falsterbo är Jaana Alvesparr, med lång internationell erfarenhet, chefssteward för hoppningen. Hon och kollegorna ser till att hästvälfärd och säkerhet sätts först.
Vägen till en perfekt sits går via rörelserna i bröstkorg och höft. Det menar sjukgymnast Birthe Vogelius, som fokuserat på ryttarens kropp i tjugo år.
Att hästen får sina behov tillgodosedda är tyvärr inte alltid självklart. Anette Vilhelmsson, Svenska Hästars Värn, ger vanvårdade hästar en chans till ett nytt liv.
När man visar unghästar och föl måste uppmärksamheten hela tiden vara på hästen. Det vet Niklas Samuelsson, som varit med vid fölauktionerna på Flyinge sedan start.
Fastän Jan-Ove Olsson är en av landets mest meriterade exteriör- och gångartsdomare ser han inte sig som färdigutbildad.”Tjusningen är att idealen förändras, och där måste vi hänga med”, säger han.
Hovens status beror till 80 procent på arvet. Det menar Björn Berg, klinikhovslagare och forskarstuderande inom biomekanik vid Royal Veterinary College.
Niclas Magnusson är stuterichef på Bollerup. I ett samarbete med Lisen Bratt Fredricson och Grevlundagården gör de embryotransfer på ston i toppsporten.
Han köpte första kameran för 25 år sedan. Nu fotar Tomas Holcbecher ridsport över hela världen. Här delar han med sig av hemligheterna bakom en riktigt bra bild.
Allt fler tandsjukdomar hos häst uppmärksammas. Cecilia Ekeberg, veterinär vid Mälaren hästklinik, berättar mer om sjukdomar i allmänhet och EOTRH specifikt.