När det vankas installning är det mycket som ska fixas. Boxar ska städas, foder ska inhandlas och vaccinationer kontrolleras. Här är fem tips som ger dig stenkoll.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Ridläraren och f.d. förbundskaptenen för para-dressyr, Agneta Aronsson, ger tips som gör att du inverkar bättre i sadeln.
En del hästar lider av sommareksem som orsakar svår klåda och hudirritation. Men vad är det egentligen och kan man råda bot på problemet?
Mineraler och vitaminer är avgörande för hästens välmående. Linda Kjellberg, huvudlärare i hästkunskap på Ridskolan Strömsholm, ger råd som gäller vuxna och friska hästar.
I samband med GHS hölls traditionsenligt Hästföretagarforum – en kunskapsfylld dag för hästföretagare. Det bjöds på tips, fakta och erfarenheter ur verkligheten.
Under augusti svarade Hippsons läsare på frågor om kostnader med att ha häst. Här presenteras ett urval av svaren.
Enligt Gittan Gröndahl, statsveterinär vid SVA, går det att minska smittspridningen mellan hästar radikalt – med rätt åtgärder.
Många stoägare drömmer om föl, men vad bör man tänka på vid hingstvalet? SWB:s avelsledare Emma Thorén Hellsten listar viktiga punkter.
Världens äldsta häst hette Old Billy, men det finns fler fyrbenta världsmästare som har tagit sig in i Guinness rekordbok.
I en enkät på Hippson.se delade läsarna med sig av sina bästa tips för att spara pengar. Att hålla hästen frisk är såklart A och O, men det finns fler saker att tänka på.
På hästgårdar finns ofta både katt och hund. Men vad ska man tänka på för att de ska trivas bra i stallet? Distriktsveterinärerna Anna Norlin och Johanna Löthman ger råd.
Historiska framgångar för hopplaget, nya skandaler och heta frågor inom dressyren. 2022 går mot sitt slut och det har varit ett år som få kommer att glömma.
Ett mellanmål kan vara både gott, snabbt och enkelt. Här tipsar kostrådgivaren och dietisten Marina Sjöberg om fem nyttiga »mellisar« att äta när du är på språng i stallet.
Underlaget ska gynna prestation men minimera skaderisken. I samband med EM föreläste professor Lars Roepstorff om en hårfin balansgång.
Hästägaren har stenkoll på vad hästen äter, men hur är det egentligen med oss själva? Beteendevetaren och dietisten Marina Sjöberg tipsar om när, hur och vad du kan äta för att hålla energin uppe.
Ryttare behöver inte bara fysisk utan också mental styrka. B-tränaren och stressforskaren Helena Schiller listar hur du blir bättre i sadeln genom att styra din tankekraft.
Går det att resa, har spridningen av EHV-1 klingat av och är tävlingarna igång? Att sia om sommaren är svårt. Vi kikar på alternativ för dig som vill tillbringa den med häst.
På Axevalla hästcentrum är »Robban« ett komplement till de traditionella arbetsredskapen. En första version har testats – nu tas en uppdaterad version i bruk.
Gårdsmaskiner får oss ofta att tänka på fyrhjulingar, traktorer och harvar. Men det finns en uppsjö – bland annat smarta maskiner som förenklar vardagen i stallet.
Här ger Margareta Bendroth, hästrådgivare på Hushållningssällskapet i Sjuhärad, tips om hur du håller stallets »gamling« fräsch i vinter.