Emelie De Boussard läste etologi- och djurskyddsprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet, där hon examinerades 2009. Nu jobbar hon som lärare och egenföretagare.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
År 2017 tog Julia Ström examen från hippologen och efter det har hon jobbat som beridare på Grevlunda. Nu driver hon eget företag inriktat på utbildning och försäljning av hopphästar.
Det finns lite mer ovanliga yrken som på ett eller annat sätt har med häst att göra. Här listar vi fem av dem samt hur man utbildar sig för att ta sig dit.
För många är det en dröm att arbeta med hästar och det finns en rad olika yrken att välja mellan. Här listar vi fem av dem och vilka utbildningar som kan ta dig dit.
På hästgårdar finns ofta både katt och hund. Men vad ska man tänka på för att de ska trivas bra i stallet? Distriktsveterinärerna Anna Norlin och Johanna Löthman ger råd.
Mineraler och vitaminer är avgörande för hästens välmående. Linda Kjellberg, huvudlärare i hästkunskap på Ridskolan Strömsholm, ger råd som gäller vuxna och friska hästar.
Camilla Ivarsson är polisen som blev hästförmedlare, med ärlighet som signum. Här är hennes råd för att förebygga reklamationer.
I tider av kris måste hästägare ha beredskap för att kunna ta hand om sina djur på bästa sätt. Kristin af Malmborg, generalsekreterare på Svenska Blå Stjärnan, tipsar.
I foderkrisens spår är det extra välkommet med betessläpp. Sara Ringmark, forskare vid SLU, ger tips vid höbrist och begränsad hagmark.
Jacob Hellström har varit på Falsterbo Horse Show som publik, som unghästryttare och för att tävla på högsta nivå. Här listar han sina fem bästa minnen från tävlingarna.
Per-Ola Forsberg föder upp hopphästar för toppsport och jobbar utifrån ett tydligt system. Här ger han fem råd inför hingstvalet.
Gymnasieval, omval eller nyårslöfte om skifte i livet – så här års funderar många kring hästrelaterade utbildningar. Sara Westholm, Hästnäringens yrkesnämnd (HYN), ger råd.
Snart är det dags för EM, den här gången rids hoppning och dressyr i Rotterdam. Som uppladdning minns vi hästfesten på Ullevi 2017.
Ryttare behöver inte bara fysisk utan också mental styrka. B-tränaren och stressforskaren Helena Schiller listar hur du blir bättre i sadeln genom att styra din tankekraft.
Här ger Margareta Bendroth, hästrådgivare på Hushållningssällskapet i Sjuhärad, tips om hur du håller stallets »gamling« fräsch i vinter.