Ett ridhus är drömmen för många gårdsägare, men för att bygget ska flyta på smidigt och resultatet bli som önskat finns en del att tänka på. Markku Söderberg, föreningsrådgivare på Svenska ridsportförbundet, delar med sig av praktiska tips.
Denna funktion är endast för betalande prenumeranter. Om du är prenumerant behöver du logga in.
Hästar kan drabbas av flera olika luftvägssjukdomar med varierande symtom som exempelvis hosta, näsflöde och dåligt flås. Här listas vanliga diagnoser och behandlingar.
Stärk magmuskulaturen och bli en bättre partner för din häst. Så råder världsmästaren Jessica von Bredow-Werndl när vi pratar om den så viktiga ryttarträningen.
Att hästen drabbas av en senskada är många hästägares mardröm. Men vad är det egentligen som händer när en sena skadas? Vad kan man göra åt det och hur undviker man det?
För att säkerställa djurvälfärden är ett kvalitativt grovfoder A och O. SVA:s Erik Nordkvist guidar oss genom vad god foderhygien och fodersäkerhet innebär.
Är hästen som skyggar fånig eller reagerar den helt naturligt? Och kan vi hjälpa våra hästar att bli mindre reaktiva? Lär dig mer om hästens sinnen och upplev världen ur hästens perspektiv.
Att hästar skadar sig är vanligt, men vad avgör hur allvarlig en skada är och vad hästen kan användas till efter att den läkt, om den läker? Leg vet. Izabella Granswed berättar.
Att äga en häst ihop med en vän kan vara både roligt och praktiskt, men det krävs att ni är överens om såväl vardagssysslor som ekonomi. Här berättar hästägarna och juristen om hur du får det att fungera.
Hur föder man upp en trygg, lätthanterlig och hållbar individ? En erfaren uppfödare och en forskare berättar hur hästen får en så bra start i livet som möjligt.
På Epona har man jobbat med spanska hästar sedan 1980-talet och enligt Vivi García finns det flera »do´s and don'ts« när det kommer till spanska hästar. Det viktigaste: rid på känsla, aldrig på styrka.
I dag transporteras hästar frekvent. Det körs till träning och tävling, ofta flera dagar i veckan. Men hur mår egentligen hästarna vid lastning och under transport?
Är din häst rädd för sprutor, svår att undersöka på klink utan sedering eller känner du dig stressad bara av tanken på att behöva avmaska? Då kan du ha nytta av etologen Paulina Lundbergs tips.
Att föda upp en häst är ett stort åtagande och det är många saker att tänka på. Leg vet. Izabella Granswed ger tips och råd till dig med föl och unghäst.
Hästskor används för att skydda hästens hovar mot slitage. Men behöver alla hästar verkligen skor och vad är det för skillnad mellan olika kappor, sömmar och sjukbeslag?
Hästar kan drabbas av olika sjukdomar beroende på vilken ras de tillhör, eller vilken typ av häst de är. Här ger leg. vet. Izabella Granswed tips till dig som hästägare.
Det är inte lätt att navigera bland råden som finns om träning under graviditeten. Här ger barnmorskan Maria Wigbrant sina bästa tips och ryttaren Mia Granqvist berättar hur det var för henne.
Hur bygger man en hållbar relation till hästen? Professor Paul McGreevy menar att hästar vill leva i en förutsägbar värld, lär vi oss hur de lär sig så vinner vi deras förtroende.
Att ryttare tjänar på att träna mentalt är knappast någon nyhet. Men faktum är att även ponnyföräldrar som agerar medhjälpare på tävlingsplatsen har behov av detsamma.
Importen av iberiska hästar har ökat mycket de senaste åren. Hur hög kvalitet är det på hästarna som kommer till Sverige och vad ska man tänka på när man importerar från Spanien eller Portugal?
Går det att göra perfekta knoppar? Nej, svarar elithästskötaren Marie Johansson med ett skratt. Här förklarar hon i alla fall sin metod – och bjuder på flera fiffiga knep.