Avelsbloggen
JUN
11
2018

Vi har just nu 2 av 4 ston dräktiga. Känns så himla kul, jag hoppas verkligen att de fortsätter att vara dräktiga även på de nästkommande kollarna. Det är alltid lika nervöst!

Pärlan är dräktig med Demand via Lövsta Star-projektet som hon är med i. Jag är redan nu så nyfiken över att se hur fölet ser ut och rör sig och längtar redan till våren -19 hahaha.
  

Pärlan för några år sedan.
 
Greta är även hon dräktig med Demand. Vi är så nöjda med årets föl så vi kände att vi ville göra om kombinationen. Vi har en del som hört av sig på Ghibli MJ aka Gittans annons, men ingen som riktigt kommit till skott ännu för en titt. Hoppas hoppas!

Ghibli MJ aka Gittan.
  
Våra andra 2 ston har vi seminerat med Springbank II VH. Vårt föl Graciano MJ efter Springbank – Floricello är bara SÅ fin. Hans mamma är seminerad med honom igen samt att vi även valde honom till vårt Rambo – Opius – Magini sto. Jag håller alla tummar som går att båda är dräktiga. Koll om ca 10 dagar för båda…
  

Graciano MJ aka Grasse efter Springbank – Floricello.
  
Känns otroligt sorgligt för samtliga inblandade i Springbank att han bär på WFFS-genen. Jag har faktiskt inte till 100 % satt mig in i det hela ännu men vi har beslutat oss för att testa samtliga av våra 4 ston. Känns bra att veta, men jag känner mer att jag vill göra det för att en ev. köpare på våra föl kan känna sig tryggare i sitt köp.
 
För min del är en bra häst en bra häst oavsett om det bär på en gen som man inte vet så mkt om. Den blir ju inte en sämre häst för det. Än så länge finns inte heller så mkt information eller forskning i ämnet. Jag anser att Springbank är samma fina hingst som han var innan beskedet kom och jag hoppas att detta inte ska påverka honom eller avkommorna negativt.
  
Jag väljer att inte uttala mig, eller ja det har jag ju precis gjort, i ämnet tills den dagen kommer när det finns mer information/forskning som kan ligga till grund till en normal debatt. Den som förs nu är bara ett rent och skärt tyckande, antagande och gissande från alla håll och kanter vilket känns högst oseriöst. OBS att jag faktiskt tycker att det finns några få som har huvudet på skaft som kan föra en vettig debatt. Här om dagen läste jag en kommentar i en diskussion att man skulle ”skjuta av samtliga hingstar som bär på WFFS-genen”. Vet inte riktigt om jag tycker att just det är en bra lösning… Eller vad säger ni i ämnet?


Läst 36910 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.