Avelsbloggen

Jisses vad tiden går! Jag hade som mål att skriva ett inlägg varje vecka men inser att det gick sådär hahaha. Måste bättra mig på den punkten.

Nu har alla fölen föds här på Stall MJ. Tyvärr förlorade vi ett föl i ett gigantiskt felläge som krävde veterinärassistans och en makaber ursågning av föl. Mamma H:et klarade sig förvånansvärt bra vilket vi förstås är mkt glada över. Vi har dock tagit beslutet att ta henne ur avel tidigare än vad vi tänkt. Hon är nu 16år och i väldigt god form men då detta är hennes andra felläge med ett dött föl som utgång känner vi att vi inte vill fortsätta att avla på henne. Hon har förvisso haft 2 helt okomplicerade fölningar som resulterat i 2 toppenfina föl men beslutet känns ändå rätt. Vi får glädjas åt att hon har gett oss Pabbe och Florpan som vi är mer än nöjda över. De är helsyskon och är efter Sibelius – Don Schufro. Nu ska jag bara hitta en bra lösning för mamma häst….


Florencia MJ aka Florpan efter Sibelius med Mamma Donnatella efter DonSchufro.

I sorgen över det förlorade fölet får vi istället glädjas åt våra 3 fantastiska föl som vi fått. Årets omgång är bara så fina och vi är mer än nöjda med resultatet. Känns som att de hingstval vi gjorde förra året blev en riktigt bra kombination på samtliga.

Föl 1 är efter Demand – Don Primero –Rohdiamant
Ghibli MJ är döpt efter Ghibli Maserati då mamma Greta har Bilmärken/modeller som tema.
Hon är en bestämd ung dam med fart under hovarna.
Vill man klia henne får man fråga om lov först…när hon bestämt sig för att det är ok får man aldrig sluta hahaha. En speciell ung dam med en inställning som jag gillar väldigt mkt.

Föl 2 är efter Springbank II VH – Floricello – Landlord
Graciano MJ är döpt efter en blå vindruva som används i många Rioja viner då mamma Crickan har Vin/Sprit som tema.
Det står skrivet SuperStar i hans panna. Han är orädd, nyfiken, kaxig och otroligt charmig. Blicken han ger oss ibland är bara ngt speciellt. Nu längtar Jonas och jag på att få se hur han rör sig lite mer då han hittills haft mest bestyr med att hålla koll på sina långa ben. En sak är säker i varje fall, galoppera kan han ;-)

Föl 3 är efter DeLorean – Rambo –Opius
Grace MJ är döpt efter den Amerikanska dator-pionjären och flottiljamiralen Grace Hopper då mamma Gurkan har tema Vetenskapsmän/Pionjärer/Uppfinningar.
Hon är bara 5 dagar i dag så det är lite svårt att säga så mkt om henne men av det vi har sett hittills gör hon oss inte besviken. Hon har många likheter med Graciano dvs orädd, nyfiken och otroligt charmig. Ska bli så kul att se hur hon rör sig med tiden.

Nu ska jag gå ut och mocka lite hagar…ser så mkt fram mot just detta ;-) hahaha


Läst 36241 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.