Avelsbloggen

Sorg på Stall MJ – Jonas har sålt min (hans) älskade blå stallbil ”Peggen”.
Hon har verkligen varit en trogen vän i några år men har nu fått en ny ägare. Vi, eller ja, Jonas har köpt en ny pendlarbil. Han har verkligen hotat med att läskiga saker kommer att hända om jag skulle få för mig att frakta hund eller hö i den bilen. Jag tar Jonas uppmaning på riktigt stort allvar denna gång då den blick jag fick av honom i samband med hans förmaningstal på inget sätt var att leka med. Dock tar den äventyrslystna sidan i mig över och jag undrar lite nyfiket vad det är för läskigt som kommer att hända om jag missköter mig…


Ser ni hur glad jag ser ut över att behöva tvingas försäljningstvätta "Peggen" :-).
  

Vi har nu tagit hem alla hästar från betet vilket är väldig skönt. Framförallt är det så kul att ha alla hästar på nära håll så att jag kan pyssla lite extra med dem och pussa dem fler gånger på mulen än i vanliga fall. Ettårsstona ”Egget” och ”Lill-Tyrbo” fick en stor guldstjärna i boken. Båda gick rakt in i släpet utan att ens blinka. Stod helt lugna de fem minuterna det tar att köra hem och sedan lastade vi av dem utan problem. Jonas och jag blir sådär löjligt stolta över dem och har det som samtalsämnet vid middagsbordet…hahaha.


Här är en bild på "Egget" och "Lill-Tyrbo" från förra hösten.

  
Vi har tagit beslutet att lägga ut ”Egget” på annons.  Ni vet det här med att samla hästar på hög är ju både dyrt och gör revisorn lite ledsen…haha. Egentligen är det helt fel tidpunkt att sälja en ful och växande ettåring men jag tänker mig att det är väl bättre att det finns en annons ute än ingen alls. Det behövs ju faktiskt bara en person som älskar henne och bara måste ha henne.
  
Hon som häst är inget flashigt på något sätt gångartsmässigt. Dock har hon tre jämna gångarter och när hon inte växer en fantastisk bakbensmekanik. Jag är faktiskt helt övertygad om att hon, med rätt ryttare kommer att gå svår klass dressyr när hon är äldre. Hon har något extra som jag inte riktigt kan sätta fingret på men som bara finns där. Jag älskar hennes orädda, rättfram, sociala och framförallt coola sida.
  
Vi har gått i valet och kvalet vilket av ettårsstona vi ska sälja och lotten föll på ”Egget”. Både Jonas och jag tror att hon egentligen är den bättre av de två stona men vi har valt att behålla ”Lill-Tyrbo” då vi var tvungna att ta bort hennes mamma som vi gillade SÅ mycket och som vi dessvärre bara fick två föl av, Tyrbo och Lill-Tyrbo. Vi hoppas och tror att ”Lill-Tyrbo” kan göra sig väldigt bra i avelsboxen i framtiden. Men det återstår att se om vi gör rätt val att sälja ”Egget”...
  
Vill ni läsa mer kan ni göra det här: https://www.hippsonmarket.se/classified/10641



Enigma MJ efter Dionysos-Rambo-Opius-Magini.

  
Livet som uppfödare. När vi som ägare och uppfödare måste ta ansvar för våra hästars välmående och inte bara tänka på att visa dem till varje pris… Ibland går det sannerligen inte som man tänkt sig. Istället för Breeders blir det lösdrift som dagisfröken till fölen fram till jul.
  
En hemsk växtvärk med noll gång och spänst till följd sätter stopp för vårt fina fyraårssto Brickan. Hon som hade sett fram emot att ha en supertestryttare på ryggen ;-). Vi satsar helt enkelt på att låta henne växa i lugn och ro och komma grymt stark till femårssäsongen istället. ”Brickan” är dock inte alltför ledsen över att vara dagisfröken till fölen :-).


Alltid redo för bus med årets föl!


"Brickan" som ettåring – Brandy MJ född 2013 efter Ampere–Landlord.


Läst 43713 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.