Therese
JAN
08
2019

Nu har jag tränat igång hästarna efter deras vintervila. De senaste fyra veckorna för LORD och LOVELY samt nästan sex veckor för de övriga hästarna så har det inte varit någon hoppning, markarbete eller dressyrträning. Bara uteritter, skogsturer och longering. Så nu var det riktigt kul att trimma igång. De senaste dagarna har jag ridit mycket travbommar och även hoppat lite studs. Idag var det bara ren dressyrträning för hela gänget. Måste säga att det är så härligt att sitta helt i lugn och ro och bara rida dressyr. Har så många bra övningar jag gör, fått med mycket från träningarna för AC och JOS. 

Igår red jag mycket travbommar och hoppade lite "sockerbitar"
Vi filmade när jag red CASH FLOW så jag lägger upp de olika övningarna så får ni se. 
 

Började med att trava på diagonalerna över bommar. Galoppfattning efter bommarna genom kortsidorna för att sedan göra övergång till trav och in på diagonalerna. Nyttigt att få med övergångar trav-galopp. Det stärker hästarna och man får en bra kommunikation med hästen, som lär sig lyssna och vänta på ryttaren. 
 

Red sedan på den stora volten, travbommar på böjt spår med bommen i mitten upphöjd. Bra styrketräning och hästen formar sig på det böjda spåret. Galoppfattning och galoppera på den andra halvan av volten, övergång till trav igen och över bommarna.
 

Sen lägger jag ihop de båda övningarna, diagonalerna med volterna. När jag travat över bommarna på de böjda spåret i varje varv så blir det galopp utanför bommarna. Man kan variera hur mycket som helst, min fantasi kommer på något nytt för varje häst jag rider!
 

Sista övningen börjar med travbommarna på diagonalen, galoppfattning och sedan hoppa "sockerbitarna" på bågar fram och tillbaka för att avsluta på travbommarna! 
 

Ridsällskap hade jag i måndags av mina syskonbarn Alice och Clara som red på HUBBE och TJIBUS! Gullungar, så duktiga och älskar verkligen att ridasmiley
  

Snälla Ida, Emma, Frida och Jacqueline hjälpte till med både hästar, ponnys och barn. Vilket gäng vi varit de senaste dagarna, så kul vi har haft och ätit massa tacos!


Läst 23953 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
05
2019

Nästa generation ryttare är i full gång och rider hos mig, min brors dotter Clara som är nyss fyllda tre år! Hon älskar att rida och igår red hon på båda våra B-ponnyer, HUBBE och TJIBUS! Ponnysarna är riktiga guldklimpar, så snälla och lugna. Imorgon kommer även min systerdotter Alice, så då ska de rida tillsammans kusinerna, så roligt!
  

Lycka att rida tillsammans med "faster Tette".
  


Bästa Ida är här hos oss i några dagar och hälsar på och hjälper till med hästarna. Det är så kul att Ida kommer hit när hon har lov, en duktig tjej som är jätteduktig med hästarna.
  

Idag red vi ut fyra hästar i skogen, perfekt när vi är många i stallet! LORD, LOVELY, CASH FLOW och CELVIN red jag, Ida, Malin och Towe ut.
Övriga hästar jobbade i ridhuset och det gjorde dagens "skogshästar" igår. 
Imorgon ska de trimma hela gänget.
 

Vackert i skogen!


Läst 18838 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
03
2019

God fortsättning på 2019!!! Hoppas att ni alla har haft en bra jul och ett härligt nyår!
Här har det varit lugnt och skönt och jag har försökt att ta det lugnt och vila. När vi nu drar igång det nya året med allt vad det innebär med ridning, träning, nya och gamla hästar så blir det fullt upp. Jag vet ju att när jag väl drar i spaken och rider igång hästarna, då är det hundra procent, i allt!

Efter sista tävlingen som var i Södertälje så har alla hästarna haft vila. Vi har ridit ut mycket i skogen, joggat lätt och longerat. Inga hårda träningspass i varken dressyr eller hoppning. Den här lugna perioden är viktig för både hästarnas och våran återhämtning. Det ska bli så kul att nu träna igång och köra vinterträningen. Första tävlingen blir inte förrän vecka nio, så vi har två månaders träning framför oss. Den här perioden värdesätter jag så mycket, det är kul med träning och bara ha fokus på det. Sen när tävlingarna drar igång så finns det många fina tävlingar framför oss. 

En resume av 2018 måste jag skriva ihop, det ska bli kul att titta tillbaka på året som gått, en fantastiskt bra år för oss med hästarna!

Nu rider vi in i 2019!


Läst 14765 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv