Therese
JUN
07
2016

Vi hade en lyckad sist tävlingsdag på Strömsholm igår. Kan inte nog säga det men det är så otroligt vackert och fantastiskt att tävla bakom slottet! Vädret har varit fantastiskt och gräsbanans underlag jättebra! Mina hästar trivdes och hoppade bra.

LORD med prisrosett! Vilken bild! Alla bilder är fotade av min kompis Linda Öberg.

Igår var finalernas dag och jag hade ju kvalat både LORD och CASH FLOW till bronsrundans 130 final och var tvungen att välja en häst då varje ryttare fick starta en häst, även om man kvalat fler hästar. Det var inget lätt val då båda hästarna hoppade jättebra i kvalet dagen innan (Cash Flow kom tvåa och Lord sjua) Båda två gjorde det lätt och kändes pigga och glada. Vem jag än skulle välja så skulle det bli den första riktigt stora finalbanan och en final är alltid en final. CASH FLOW har hoppat två finaler förra året i 125 klass. De har inte så mycket rutin än. De börjar få det och det är så roligt. Valet blev CASH FLOW.

Så på förmiddagen hoppade jag en vanlig 130 klass med LORD och även LOVELY. För LOVELY blev det hennes andra start i 130 klass och wow, vilken häst! Det var en a:0 tidshoppning, lång bana med två kombinationer och hon gjorde det så bra. Ett nedslag på hinder nummer tre ett räcke. Resten var hur bra som helst. Vilken cool häst!
LORD hoppade samma klass och kom trea!!!! Bra start på dagen!

Stilig LORD på prisutdelningen.

Sen var det finalen med CASH FLOW. Gick banan och den var något att bita i, lång med klurigheter överallt, trekombination ur sväng och tvåkombination som avslutning. Även Strömsholmsmuren var med och spökade lite för flera ekipage. CASH FLOW tittade lite skeptiskt på den när jag visade den innan start men hoppade sedan utan problem.
Tolv hinder och femton språng, inte mycket tid att andas ut någonstans på vägen men rolig att rida!

Fullt fokus innan start med CASH FLOW.

CASH FLOW hoppade runt med stort hjärta och verkligen jobbade runt hela banan. Vi rev två hinder, bakbommen på femmans oxer och sedan ett räcke, nummer tio. Hon hoppade väldigt stort på många hinder, speciellt i trekombinationen så jag fick hjälpa henne lite och vi jobbade verkligen tillsammans.

Trekombinationen, hon hoppar högt över!!!

Jag tycker att hon var så duktig, hennes största utmaning hittills på den stora slottsbanan. En erfarenhet rikare och jag är verkligen nöjd med min lilla häst och hela tävlingshelgen!

Sista hindret i finalen!

Målgång!

Klappar till min duktiga häst!

Glada efter en lyckad tävlingshelg på Strömsholm!
Stort TACK till alla som jobbat med Nationaldagstävlingen, vilken bra tävling ni gjort!


Läst 17184 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05
2016

Idag har jag tävlat på Strömsholm med CASH FLOW och LORD LOOP. Båda två hoppade 130 klassen som var kval till morgondagens final i Bronsrundan. Båda hästarna hoppade helt fantastisk bra och felfritt!!!
LORD kom på sjunde plats och CASH FLOW kom tvåa, sju hundradelar från seger!!!!

Jag är så glad och lycklig! Det var så roligt att tävla idag, vädret var lika fint som det har varit de senaste dagarna och kompisar och familj på plats som hejar! Tack!

Nu laddar jag för morgondagen efter en trevlig kväll då vi var bjudna på middag hemma hos Majas familj. Finns inget bättre än att bli bjuden på god middag efter en dag på tävling och sedan ridning hemma på eftermiddagen och stallskötsel, tvätta, packa om lastbilen. Tur jag har mitt duktiga team med tjejerna och Björn som hjälper till!

Rundorna från idag!


Läst 12543 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2016

Strömsholm är en fantastiskt vacker tävlingsplats, den finaste i vårt land! Det gula fina slottet, alla grönska, den stora fina gräsbanan och historiens vingslag som finns bland alla ekar! Vädret har verkligen varit toppen, sol och varmt. Jag tävlade torsdag och fredag, då var det nästan för varmt! Lovar att jag kommer inte att klaga på värmen!
  

Mina hästar har hoppat jättefint, alla fyra. För LORD, CASH FLOW och LOVELY var det första gången som de tävlade på slottsbanan. De gjorde det hur bra som helst, bara LOVELY som blev lite spänd första dagen när hon kom in på banan men slappnade av innan vi fick startsignal. Hon har hoppat två 120-klasser och haft ett nedslag i varje start. LORD har hoppat två 130-klasser med ett nedslag i varje start även han, men väldigt bra rundor.
  

CASH FLOW var felfri i den första klassen och kom på tredje plats av 98 starter! Sen hoppade hon 130-klassen igår med ett nedslag men hon gjorde en riktigt bra runda och det kändes enkelt, vilken känsla på den lilla hästen!

ACINDO valde jag att utgå med första dagen efter fem hinder, vi fick ett nedslag på hinder nummer tre, så då ville jag inte slita på henne då hon inte behöver gå en lång bana som det var för rutinens skull. Dagen efter var vi felfria och kom på sjätte plats av ca 90 starter!
  

Det är en härlig känsla att rida in och hoppa på slottsbanan, imorgon är det dags igen, jag längtar!


Läst 10355 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
02
2016

Nu är det Sommarmånaden Juni och riktigt varmt och härligt idag! Dagarna framför oss ska det också vara fantastiskt fint väder och är extra kul eftersom vi ska tävla på Strömsholm!

CARLINA SB och jag på Strömsholm för några år sedan.

Det är bara lite synd om Björn som ska stå i värmen och skruva i broddar. Jag skojade och sa att han får ta på sig badbyxorna så kan han ta ett dopp i kanalen mellan broddningarna! Nu ikväll hjälptes vi åt att göra rent broddhålen i hästarnas skor och gänga och stoppa i bomull så det inte samlas smuts innan brodden ska i. Björn har även sorterat broddar och fixat lådan med alla grejer.

Det ska bli riktigt roligt att tävla bakom slottet, en av de vackraste tävlingsplatser som finns!

Igår var Malin och jag på Jumpclub och tävlade CARLINA och LILL-LADY. Malin och CARLINA hoppade felfritt och fick pris i första klassen, duktiga!
LILL-LADY busade sig över startlinjen i 1 metersklassen så jag fick göra en volt och börja om. Hon hoppade sedan felfritt runt banan. Riktigt liten buse det där ibland med en räv bakom varje öra! I 110 klassen rev vi ett hinder. Hon jobbade på bra runt banan och vissa språng är så krafftfulla att jag måste hålla i mig med benen, det finns power i den där hästen. Än så länge är det väldigt mycket bebis. Blir kul att följa hennes utveckling framöver.

Hästarna som tävlade i helgen som var och som ska hoppa på Strömsholm hade vilodag i hagen i måndags. Igår red vi ut på grusvägarna och idag har de trimmats lite lätt.

Jag suger fortfarande på karamellen från helgens framgångar hos Sportriders, mina fina hästar som hoppade så bra!!!


Läst 12070 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv