Therese
FEB
10
2016

Strax lastar vi hästarna och åker till Vänsta, det är hoppträning för Peter Eriksson idag! Tar med mig LORD, CASH FLOW och LOVELY. Kommer även hoppa en fjärde häst som en kompis äger. Det ska bli så roligt!

Ni kan följa dagen på min Instagram där vi kommer lägga upp bilder och filmer, "theresetettenyman"

Några gamla bilder från när jag tränade för Peter!



LUTRICIA MC NEAL!



Björn som ägde LUTRICIA, jag och Peter!


Läst 10645 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
09
2016

Veckan har börjat och det är en rolig vecka som väntar! Imorgon ska jag hoppträna för Peter Eriksson med några hästar, på fredag är det dressyrträning för AC och på söndag årets första tävling!

Igår reds alla hästarna ut, de var glada! Idag blir det ridhuset och det var bra planerat eftersom det regnar. LORD kommer dock ridas ut en sväng innan vi går in och trimmar!

ACINDO på Strömsholm, 145 klass!


Läst 10189 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
08
2016

Började dagen med fodring av hästarna och utsläpp i hagarna innan frukost. Sedan åkte jag iväg till Rytterne för andra dagen på hoppkursen.
Alla elever var duktiga, det märktes att alla var intresserade av att utvecklas och slipa på detaljer, det är roligt!

Genomgång av dagens övning!


De flesta av mina hästar hade vilodag idag, utom LILL-LADY. Henne hoppade jag. De senaste dagarna har hon klivit in i femårskostymen och kommit ut som en trotsig vildhäst!!! Hon är helt vild! Hur ska jag överleva pay n jumpen om två veckor???!!!! Kommer få hålla i mig och rida på framåt! Hoppningen gick jättebra när hon hade lugnat sig. Imorgon kommer jag rida henne under min hopplektion som jag ska hålla för att hon ska träna på att hålla sig lugn när andra hästar hoppar!

Malin och jag jobbade med CORINA ikväll och det gick strålande bra. Idag travade de runt utan draghjälp i ridhuset. Önskar att den här isgatan vi har ute nu smälter bort, det är dags för en skogsrunda med CORINA.


Läst 14017 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06
2016

Idag har varit en bra dag, hur mycket som helst har hunnits med så jag är nöjd och tillfreds att vår plan vi gjorde för dagen höll!

Hästarna fodrades imorse och vid halv nio gick vi till ridhuset med de första hästarna. CORINA (inridningshästen) var första hästen på listan och henne longerade jag lite först innan Malin satt upp. Jag longerar de i skritt och trav, vill se så CORINA är avslappnad innan jag "klipper navelsträngen" knäpper loss dem från longerlinan! Towe skrittade LORD för hand så de fick bli draghjälp till CORINA. De skrittade runt i ridhuset och svängde runt några av hindren som stod uppe. Jag satt upp på LORD och så travade vi före CORINA och Malin, första gången de travade på egen hand och det gick jättebra!

Jag fortsatte sedan att rida LORD efter att CORINA var klar för dagen. Hoppning var dagens plan och vi hoppade oxer serien på medellinjen som vi byggde upp igår. LORD är väldigt framåt i serier så det tog en stund innan han lugnade sig och på slutet hoppade han helt fantastiskt, nästan så jag stukade händerna när jag håller i mig i manen!!!

Red och hoppade även CASH FLOW, ACINDO och LOVELY. Malin red LILL-LADY som var lika pigg och busig som igår när jag red henne. Hade tänkt hoppa henne idag också men det får bli imorgon, hon behövde rastas av en extra dag! Towe och Malin red ut och longerade de övriga hästarna på eftermiddagen. Tack tjejer, och Tack för hjälpen med stallet!

Efter en snabb dusch och lunch så åkte jag mot Västerås och Rytterne för att hålla hoppträning på eftermiddagen, har hoppkurs idag och imorgon. Tre grupper och det var riktigt roligt och trevlig med nya elever.

Gjorde en sista sväng till stallet när jag kom hem på kvällen, tycker om att kolla till mina hästar och se så allt är som det ska vara.

Nu sitter jag och tittar på världscuphoppningen samtidigt som jag bloggar!



ACINDO idag!



CASH FLOW idag!


Läst 15472 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
05
2016

Hej! Imorgon är det lördag och helg. Veckan som gått började vi med att rida ut i skogen efter en intensiv förra helg. Hästarna njöt av skogen! Det gjorde jag också, jag gillar att rida ut!



Igår torsdag så trimmade jag de flesta hästarna i ridhuset och idag var det dressyr träning för hela slanten. Började förmiddagen med att träna dressyr för AC.



Jag red LORD och CASH FLOW. Nyttigt och bra som alltid. Red sedan ACINDO och efter lunch hade jag hoppträning för Malin och Cissi innan jag red tre hästar till.

Vi byggde upp en serie på medellinjen. Fyra räcken på rad med ett språng emellan. Gjorde sedan om de till fyra oxrar. Hästarna får styrketräna och vi ryttare fokusera på sitsen, följsamhet och att rida rakt genom serien.



Malin och jag avslutade dagen med att jobba CORINA, lilla grå. Hon var lite spänd idag i ridhuset, lyssnade mycket och hoppade till ibland. Så vi tog det lugnt och efter ett tag travade hon avspänt och fint i longerlinan.


Imorgon ska jag hoppa några av mina hästar på förmiddagen. Efter lunch åker jag iväg och håller hoppkurs. Det ska bli jättekul! Tre grupper med nya elever. Kursen fortsätter på söndag förmiddag och sedan rider jag några av mina egna hästar hemma på eftermiddagen. Så det blir full fart i helgen som vanligt!



I veckan har jag även vinkat av min fyraåring C U at the Top SB, "Lilleman" min egen uppfödning som jag önskar de nya ägarna stort lycka till med!


Läst 10910 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
04
2016

Nu har jag fått önskemål om en hoppkurs i februari och det finns två helger att välja på!

20-21/2 eller 27-28/2. Ni som är intresserade av att vara med på en kurs, anmäl till mig på sms och skriv vilken helg ni önskar rida. Kan ni båda helgerna så skriv det så ser vi sen vilken helg det blir!

Både för ponny och storhäst!

Lördagen: Ett ridpass med markarbete, bommar, hoppning med linjer osv. Fikabord i ridhuset!

Söndag: Frukostbuffe och sedan bygger vi bana, Banhoppning!

Gemensam middag på kvällen för de som önskar! Finns övernattning och uppstallning, först till kvarn!

Anmäl till mig på 070-7975888. Nya och gamla elev är välkomna!!!

Nästa kurs blir sedan i april!

På bilden LAGANA och jag, Volkswagen Grand prix 150 hoppning!


Läst 11354 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
01
2016

Lugn måndag idag (som bestod av fodring, utsläpp, ridning av en häst, mockning, fylla vatten, fixa hö, åka och tömma släpet på skräp på återbruket, till affären, intag av hästar, fodring. Tack snälla Cissi som hjälpte mig i stallet) efter en fullmatad helg som började med dressyrträning i fredags. Tränade för AC med LORD och CASH FLOW. Båda hästarna jobbade på fint, LORD höll sig lugn och var arbetsvillig. CASH FLOW var superfin på sitt vis, hon är en liten duracell kanin med kvicka hovar men hon har blivit så ridbar och jobbar på fint. Tänk när jag började träna dressyr för AC, då fick jag rida en hel lektion i skritt och trav på CASH FLOW, hon var så explosiv! Så det känns extra roligt att det blir framsteg med hästarna. Jag log resten av helgen vill jag lova!


Min fina nya Bates dressyrsadel som Anna på Hamre ridsport hjälpt mig att prova ut. Riktigt roligt att träna hästarna i den och speciellt CASH FLOW går riktigt bra med dressyrsadeln.



Helgen bestod av hoppning! Hästarna fick jobba över bommar och hinder både lördag och söndag. Gjorde en ny variant på caprillibanan som vi jobbade runt. Har tyvärr raderat filmerna från hoppningen innan jag laddade upp dem. Vill ni se några klipp från när jag hoppade LORD så gå in på min instagram "theresetettenyman"



De känns fina hästarna och tävlingspremiären för i år närmar sig, om knappt två veckor ska vi tävla på Strömsholm!



CORINA gör stora framsteg i inridningen varje gång vi jobbar med henne. Nu har Malin ridit lös på henne i ridhuset och en av kvällarna var Cissi och hennes häst draghjälp! Nu snöar det här hos oss så jag hoppas vi får massa snö igen så vi kan rida ut på CORINA i skogen, perfekt för unghästarna att gå med en äldre häst ut på tur, då lär de sig att svänga naturligt runt träden.


När jag kom till sadelkammaren och såg det här meddelandet på tavlan blev jag glad! Bra start på veckan!



Läst 14315 ggr Kommentarer Kommentera



Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen




Arkiv