Therese
SEP
08
2015

Underbart höstväder, idag rider vi ut flera av hästarna och konditionstränar. Igår red vi ut i skogen och kopplade av, både vi och hästarna njuter av det. Imorgon onsdag är det dressyrträning och hoppning senare i veckan, så rullar veckan på!

Innan jag rider idag så ska jag åka och slänga lite skräp och in en sväng på Ikea, behöver lite grejer till stallet. Hästarna går i hagen hela förmiddagen till efter lunch, sen rider vi resten av dagen.


Läst 9226 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
07
2015

Idag fyller Malin år så det blir ett STORT GRATTIS till världens bästa Malin på födelsedagen!



Tävlingen i helgen var bra, Sundbyholm är en väldigt bra tävlingsplats! Om två veckor blir det tävling där igen.



Är jättenöjd med CASH FLOW som gjorde en bra tävling med en seger på lördagen. Hon hoppade 125 klassen på söndagen, riktigt fin var hon då också. Hade två nedslag i omhoppningen. Hon hoppar nästan för bra så efter grundomgången med trekombination och tio riktigt bra språng var hon lite trött i huvudet. Jag skulle ha hjälpt henne lite mer till det första hindret i omhoppningen, satt henne lite mer på bakbenen och tagit en större sväng. Det blev ett nedslag på det hindret och det efter. Sedan tog vi ut svängarna lite mer och hämtade ny energi och hon avslutade jättefint.



LORD var de två första dagarna inte så lättriden, vild och ofokuserad och for mest omkring och gnäggade. Jag fick använda mitt tålamod och bytte även till ett helt annat bett än det vanliga tränsbettet. Jag är inte någon "bettmänniska" utan föredrar de enkla tränsbetten. Nu var jag tvungen att ändra på något eftersom LORD var så stark. Får återkomma med ett inlägg om det bettet med text och bild om ni är nyfikna?
Han blev bättre, lugnare till sista dagen och hoppade då felfritt i 125 klassen!!!!



CELVIN gjorde en jättebra tävling med tre starter 110, 120, 120 och ett nedslag i varje. Kändes fin, lugn, avslappnad och ger en jättefin känsla i hoppningen.



ACINDO och jag hade resultatmässigt inte den bästa helgen. På söndagen hoppade vi 135 klassen, en A:0, elva hinder fjorton språng. Vi hade tre nedslag. Jag måste säga att det kändes bra även fast det inte var felfritt. Vi tar med oss det till nästa tävling och jobbar på tills dess!



CASH FLOW!



LORDs runda 125 klassen!


Läst 9847 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
05
2015

Vi vann idag på Sundbyholm lilla CASH FLOW och jag! Vi hoppade igår också och då var vi lite för heta båda två så vi rev ett hinder i omhoppningen. Kände att hon är i fina form så jag bestämde mig redan igår att jag skulle vinna idag. Ibland så är det bra att bestämma sig och gå in i den känslan och fokuseringen. Hade lite svårt att sova bra inatt för jag var redan på tävlingsbanan i huvudet. Så jag väckte Björn imorse och sa: "Du måste skynda dig för vi ska åka en kvart tidigare och idag ska jag vinna!"


I lastbilen satt jag och småtrampade och lyssnade på bra musik. Sen var det fokus vid bangången och till hästen. Jag hade bestämt mig för att vinna och hästen var helt med på noterna. Vet ni vilken fantastisk känsla det är när allt bara stämmer och det blir som man har "bestämt"
Det känns fantastiskt roligt!

Det var en 120 klass, a:0 tidshoppning. 80 starter i klassen, vi vann och var fem (!) sekunder snabbare än tvåan!



Läst 10029 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det regnstorm här, fy sjutton vad det regnade! Som tur var hade jag planerat in hoppträning för hästarna så vi höll oss i ridhuset hela dagen. Jag älskar mitt ridhus, det kommer aldrig bli en vardag, det känns fantastiskt varje gång jag går in där.

Banhoppning denna veckan och måste säga att det var en riktigt bra bana som vi byggde upp. Hästarna hoppade jättebra hela gänget. Malin sa att hon aldrig sätt CASH FLOW hoppa så bra! Hon har ju inte hoppat dåligt tidigare så det är kul att hästen utvecklas hela tiden.


Malin och jag red ut två hästar i skogen idag. De övriga har jobbat på i markarbete/dressyr.


Vi kört på hela dagen och känner oss nöjda men ganska trötta nu. Imorgon ska vi upp tidigt och fodra, ut med hästar och göra i ordning och lasta fyra hästar för tävling på Sundbyholm. Min plan var att jogga hästarna lite lugnt men de hade andra planer för de var hur pigga och glada som helst så jag fick jobba på ordentligt och trimma dem! Inte riktigt min plan så jag fick skruva igång dressyrtänket och rida! Härliga hästar jag har!



Under tiden som Malin packade tävlingsgrejerna och tvättade hästar så gick jag ut på promenad med tre av dem, powerwalk det vill säga! Bra för motionen för både hästarna och mig. Det är nyttigt med skritt på grusvägen och jag kallar mig själv för "levande skrittmaskin"



Läst 10012 ggr Kommentarer Kommentera

1 september idag och hösten är här både i månad och att regnet strilar ner. Det är på något vis mysigt, jag tycker om hösten. Kanske för att september är min månad, jag fyller ju år senare i denna månad!



Igår var det måndag och hästarna jobbade på olika sätt. En longerades, två reds ut i skogen, en hopptränade och övrig trimmade markarbetet ute på gräsvallen. Varierat med andra ord.
Vi ska dra igång dagen med veterinärbesök, sex hästar ska kollas tänder på. Vi gjorde några hästar förra veckan. Vi får dela upp dem så det stämmer in med när de ska tävla. Om de får lugnande eller bedövning får de inte tävla på ett antal dagar. Jätteviktigt att hålla koll på det så det inte blir doping på tävling!



Vi konditionstränade hästarna i söndags på grusvägen i det härliga vädret!


Läst 10652 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.