Therese
JUL
09
2015

Konstig man är som tävlingsryttare, har tävlingspaus i några veckor och det kryper i tävlingstarmen, är sugen och laddad inför vecka 31 redan nu! Det är typiskt mig. Njuter i vart fall av "ledigheten". Vi ska strax ut och rida hästarna i skogen och gå promenad. De har en lugn vecka utan hårt jobb men det betyder inte att de bara går i hagen, de rör på sig vilket är viktigt.

Jag har gjort en grov tävlingsplanering för resten av året och det känns kul. Finns mycket fina tävlingar att välja på. Den vi startar upp med vecka 31 är i Varberg.
Bjuder på en blandning av tävlingsbilder!LAGANA, Drottningens pris.Vinst med LUTRICIA MC NEAL i Norrköping!
LAGANA, Stockholm Grand Prix. 2009.CAHLUA i Globen 2012.LAGANA, SM final 2010.

Seger med ACINDO på Strömsholm.LAGANA, Årsta Runsten grand Prix, andra plats 2010.SAMBALOLEC i Globen.


Fjärde plats med CAHLUA Dalahoppets grand prix!

Bjuder på fler tävlingsbilder de kommande dagarna!


Läst 11394 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2015

Den här veckan är lite av en semestervecka för mina hästar. De går i hagen hela dagarna och rids ut i skogen så de kan koppla av. Nästa tävling är vecka 31 så de får en välförtjänt sommarpaus nu. De ska inte vila helt utan ridas ut och jogga denna veckan. Ingen hoppning eller hårdare dressyrpass. ROZZIE som är bara fem år gammal har fått åka på sommarbete och äta gräs en månad. Viktigt för unga hästar att få en paus på sommaren.


Här kommer några videos på CASH FLOWS senaste tävlings starter,Köping, 120 klass, kom på tredje plats.Årsta Runsten 120 klassÅrsta Runsten 120 klass


Läst 8836 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2015

Det har varit dagar fullproppade sedan jag satt vid datorn och skrev på bloggen sist. Så vart ska jag börja skriva? Hela förra veckan hade vi ponnyridläger samtidigt som vi började köra in hö, jag tränade för Jos Kumps två dagar och vi tävlade i Köping fredag till söndag=PUH!!!

Allt har gått bra. Lägret var lyckat, mina hästar hoppade bra för Jos och vi har fått in jättefint hö.Till träningen för Jos tog jag med mig LORD och ACINDO. Superbra träning och Jos han var riktigt på G, vi fick träna hårt! Det var säkert 45 minuters markarbete varje lektion innan vi började hoppa. Nyttigt som bara den och både hästarna och jag jobbade på. Onsdag och torsdag var det träning och när jag kom hem på torsdagen hade jag lektioner och sedan hoppade jag in i traktorn och vände hö till strax efter kl ett på natten.


I hö traktorn på natten!


Kaffepaus på hövändan tillsammans med mamma och Björn!I fredags var vi till Köping på eftermiddagen och Malin tävlade CARLINA. Hon hoppade även lördag och söndag, deras första meeting tillsammans. Alla rundorna var riktigt bra och de kom hem med en rosett, roligt!


Malin och CARLINA.


På lördagen så tävlade jag CELVIN. Han var duktig och hoppade felfritt och blev fjärdeplacerad i sin första klass! Resten av lördagen körde vi hö och fixade klart inför söndagens tävling.


CELVIN med röd prisrosett och på tredje plats kom Madde som tränar för mig, jätteroligt!Tävlade ACINDO, LORD och CASH FLOW på söndagen. Gjorde en start med CASH FLOW i 120 klassen. Hon är fantastisk, det blev en felfri runda och tredjeplats!


CASH FLOW hoppar över muren! 

ACINDO startade jag i 130 klassen. Red dåligt på hinder nummer två så vi rev den. Hoppade några språng till och valde sedan att utgå då fyra fel inte räckte till placering och jag inte vill slita på henne i onödan.


LORD hoppade först 120 klassen, hade ett nedslag, kändes enkelt. Hoppade 130 och vilken runda, vilken häst!!!! Han var så fin och det var en a:0, elva hinder tretton språng. Var felfria till sista räcket som vi petade ner, en tå på bommen. Så glad och lycklig jag var efter den rundan, han har ju precis gjort debut på 130 höjd och det känns så enkelt!


Fina LORD LOOP SB. Han är egen uppfödning efter Looping-Cortuz-Cortez.


Tack Köpings RK för jättetrevliga tävlingar!


Läst 13143 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv