Therese
MAJ
05
2015

Idag har jag ridit "överallt". Inne och ute. På grusvägen, över fälten och i skogen över stock och sten. 
Det är viktigt att variera underlaget för hästarna, det har jag alltid varit noggrann med. De går minst en dag i veckan ut i skogen och skrittar en lång sväng på några kilometer över stock och sten. Det är bra träning, naturlig kavaletti. Sen brukar det bli en sväng på grusvägen också. Det gjorde ACINDO, CELVIN och CASH FLOW idag. Igår gjorde ROZZIE, LILL-LADY, STEFFE och LORD det. Idag reds ROZZIE, LADY och STEFFE i ridhuset medans LORD jobbade på grusvägarna och fälten. Så varierat är det!Igår gick ACINDO, CELVIN och CASH FLOW i hagen och hade det bra efter att de tävlat, gick en promenad för hand. De får alltid en lugn dag efter tävling. Mitt under en tävlingshelg så rids de. Som ACINDO som tävlade i fredags och söndags, henne red jag ett ordentligt dressyrpass på i lördags. Hon behöver det för att vara lydig och mjuk i kroppen. Alla hästar har olika upplägg, det gäller att lära känna de och vad de behöver. Det är en del av det roliga med jobbet med hästar!LORD och jag.


Läst 7938 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04
2015


Summerar min tävlingshelg och jag är nöjd. Nöjd med hästarna och med min ridning, det känns som att vi är i bra form. ACINDO hoppade 130 klassen i fredags med fyra fel. Igår hoppade vi en 130 klass igen, A:0 och vi hade fyra fel. En riktigt bra runda med ett ynka pet på ett räcke. CELVIN hoppade två klasser och var felfri i båda, hur fin som helst! CASH FLOW hoppade igår 120 och 130 klasserna och hon var felfri i båda!!! Fantastiskt roligt och vilken utveckling den vilda lilla hästen har gjort under dessa år! Jag blir riktigt stolt måste jag erkänna!CASH FLOW, 120 klassen på Sundbyholm.CELVIN, 120 klassen på Sundbyholm.


Läst 11859 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02
2015

Idag var vi iväg på tävling igen. CELVIN gjorde sin första tävling för i år och han var hur fin som helst! Jag har känt under vinter och våren att han har mognat mycket och utvecklats. Så det var spännande att åka på tävling idag med honom. Han gjorde oss inte besvikna, han var superfin! 
På framridningen och framhoppningen gick det jättebra, han var inte alls så spänd och mötesskygg som han varit förut. Även det har jag känt att han har vuxit ifrån och han har fått tid på sig och jag har inte pressat honom. Inne på banan var han också avspänd och hoppade runt felfritt. Det var första gången han gick i avd A, han blir sju år i år så jag tyckte vi kunde prova att rida lite mot klockan och göra någon snäv sväng. Han svarade upp fint. Så det blev en sjunde placering av dryga sjuttio starter i hans första avdelning A. CELVIN hoppar över girafferna!Nöjda och glada efter rundan!


Läst 11394 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01
2015

Tävlat och sedan på eftermiddagen hade jag träning här hemma för en grupp duktiga elever. Det är så kul att vara tränare och se hur ekipagen utvecklas. 

Sedan hoppade jag själv, på ROZZIE. Vi har haft banan stått uppe hela veckan så Björn har fått sladda runt alla hinderstöd med traktorn när det har behövts. ROZZIE var duktig, gillar den hästen. Bra inställning och fint hopp. Red sedan ut på LORD nu ikväll och han var pigg. Måste säga att våren är härlig, speciellt nu efter att det regnat lite idag. All grönska och så dofterna av fuktig mark får en att njuta extra av en uteritt. Nu ska jag sova, imorgon är det tävling igen och jag är så trött nu så jag känner mig yr!

Malin, ACINDO och jag på Sundbyholm tidigare idag.


Läst 11369 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01
2015

Första maj idag och vi började månaden med att tävla, inte helt otippat! Har varit på Sundbyholm idag med ACINDO och tävlat. Hoppade 130 klassen, kvalet till 7-star finalen på söndag. Det var ingen lätt bana, men rolig att rida. 
Vi hade fyra fel. Rev insprånget i trekombinationen. Hon hoppade så väl på oxern innan så de sex galoppsprången fram till trekombinationen blev lite långa så därför rev vi insprånget. Resten av banan var jättebra, jag är nöjd med ACINDO. 
Det är de trettio bästa som rider finalen på söndag och vi kom runt femtionde plats av de etthundrafemtio som startade kvalet. Det är stora startfält i helgen. ACINDO och jag idag på Sundbyholm.


Igår hoppade jag ett gäng hästar här hemma och alla var duktiga. Jag var så glad och full av energi som man blir när det går bra så jag hade kunnat springa en mil när jag var färdig!LILL-LADY hoppade igår, hon är så häftig!LOVELY hoppade jag också igår. 


Läst 9026 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv