Therese
MAR
05
2015

Måndag och tisdag var det träning för Jos Kumps. Jag hade med tre hästar denna gången och det var ACINDO, LORD LOOP och CASH FLOW. 


Jos Kumps


Riktigt bra träning med bra övningar. Markarbete och sedan hoppning. Mycket fokus på sits, position och rytmen. 
Jos är bestämd och noggrann, vilket jag gillar med honom. Fick mycket hjälp med LORD. Första gången som jag hade med honom på Jos träning och han satte fingret på det som jag känt att jag behöver hjälp med i hoppningen. LORD kan var lite som en "geleråtta" ibland, han är så mjuk och blir lite slingrig och svårt att ha honom rak mellan hindren. Nu jobbade vi med det och jag vet hur jag ska jobba vidare och vad jag ska tänka på. 



LORD sista dagen, rak och lugn och fin genom bom övningen fram till räcket. 



Innan träningen var jag lite osäker på hur det skulle kännas och om jag var på rätt väg med hästarna i hoppningen. Det var tre månader sedan Jos var här. Efter det så har hästarna haft en viloperiod och sedan har jag tränat och hoppat de själv hemma. Så det kändes lite pirrigt och jag såg otroligt mycket fram emot den här hoppkursen. 



Jos och Björn med LORD LOOP SB.



Träningen gick bra, hästarna var i fin form, jag red bra och hade en jättebra känsla. Dressyrträningen har gett resultat. Så Jos behövde inte slänga kepsen i ridhus sanden och stampa på den i ren frustration för att jag inte red och gjorde övningarna som vi skulle som tur var!!! Fick till och med höra när jag red CASH FLOW första dagen när vi gjorde en av övningarna 
"You almost did too good" och det har aldrig hänt, Jos är inte den som strör superlativ runt sig. Nu åker jag inte på träning för att få massa beröm, man vill hela tiden bättra sig och utvecklas. Men att få höra det kändes så otroligt bra och ger mig självförtroende att jag har tränat mina hästar rätt under vintermånaderna. Sen fick jag hjälp med det som kan bli ännu bättre. 




ACINDO SB.


Läst 11260 ggr Kommentarer Kommentera

Igår reds alla hästarna ut. Towe och jag hjälptes år och red de två och två runt mormorsrundan. Det var roligt och härligt att galoppera på mjuka grusvägar igen. Hästarna var riktigt glada de också.




Towe red LILL-LADY för första gången och har nog fått en ny favorit!



Jag red CELVIN en av rundorna. 



Idag har jag haft lite träningar och hästarna har ridits. Hann inte se världscup hoppningen från Göteborg, får kolla på svt play senare i veckan. Ska även kolla på Grand Prixen som Peder vann, har sett klipp på hans runda. WOW! Vilken fantastisk helg svenskarna har haft i Scandinavium, så roligt. Synd att inte vara där i år, får åka ner nästa år när det är final.



Jag har även packat grejerna till tre hästar, imorgon åker jag till Stockholm och Jessica. Träning för Jos Kumps måndag och tisdag. Ska bli så roligt, laddad till tänderna! 



Jos träning med CASH FLOW förra året.



ACINDO.


Läst 11000 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.