Therese
FEB
08
2015

Vart tog helgen vägen?!!! Den har skenat iväg tycker jag och jag har haft många strängar igång på min lyra och fångat upp alla utom en av hästarna som inte ville fångas i hagen idag, det var allt för härligt att vara ute! Så den hästen snikade åt sig en vilodag men imorgon får den börja med att jobba och alla andra hästar har vilodag imorgon! Här missar vi inte något träningspass!


Igår och idag har jag haft träningar och en liten helgkurs. Sedan red några elever bara lördag eller söndag. Det har gått riktigt bra och alla har jobbat på fint. Nyttiga övningar med studs serier, linjer, enkelhinder. 


Själv så tränade jag också, dressyr för AC igår på ACINDO och LORD. Vilken träning och underbart så fina hästarna har blivit nu! Jag njöt av träningen och AC var jättenöjd med vår utveckling och att jag verkligen har jobbat på mellan träningarna. 
Idag hoppade jag mina hästar på eftermiddagen och de känns verkligen fina nu. Så veckan som nu kommer blir det en lugn vecka för dem vilket är bra då jag ridit och tränat intensivt i några veckor. Uteritter och lite jogging, lite longering så kör jag igång hårdträningen igen efter 16 februari. Då kommer jag hem igen från en veckas semester som syrran och jag åker iväg på imorgon!
Både hästarna och jag får en liten återhämtning vilket kan vara bra för oss.


Min kompis Linda som även är en riktigt duktig fotograf var här idag på eftermiddagen och fotade mig när jag red. Massa fina bilder som kommer upp här på bloggen framöver.CASH FLOW och jag galopperar i snön och glädjen syns lång väg!
Foto: Linda Öberg


Läst 13295 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06
2015

Dagarna går och vi jobbar på. Det känns roligt att rida och träna. Idag ska jag hoppa alla hästarna. Blir en längre studs och lite enkelhinder. 
Har varit ute på morgonen och släppt ut i hagarna och fixat. Har nu gjort lite "kontorsjobb" så rider jag på resten av dagen. 


Hästarna har känts riktigt fina i markarbetet den här veckan. Det börjar lugna ner sig nu efter vilan och systemet i ridpassen sitter bra. Har alltid en plan med lite olika övningar som jag har med mig från dressyrträningarna. Imorgon ska jag träna för AC igen, ska bli kul!Nöjd hästmun efter ett pass!


Igår hade jag ALICE med mig i stallet och hon red. Så söt och en riktig liten hästtjej, inte ens tre år gammal, det fyller hon först i juli!
Mys och borstning efter ridningen. De säger att Alice är Tettes "minime" inbiten hästtjej! Kan säga att när jag var två och ett halvt så hade jag inte börjat rida ännu!Hennes storebröder William och Filip hjälpte till att bygga hinder!


Läst 14624 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
04
2015


Finns det något i din karriär hittills du ångrat (att du gjort eller inte gjort)? Vad är ditt råd till andra som drömmer om att starta eget och jobba med hästar på heltid? /Anki


Jag tycker inte att det är något jag ångrar som jag gjort hittills. Jag är väldigt glad att jag åkte till Tyskland och jobbade i två år efter att jag gått ut skolan. 
Tyskland hade jag alltid drömt om att åka till och jag fick jobb på Holsteiner Verband i Elmshorn. 
Det var en rolig och lärorik tid. Mycket unghästar reds in och även äldre tävlingshästar reds och tävlades av duktiga beridare. Chefsberidare då var Bo Kristofferssen som nu är Rolf-Göran Bengtssons samarbetspartner!


Jag fick se och lära mig mycket i Tyskland, inte minst ett nytt språk, tyska. Läste franska i skolan. Sedan såklart allt med hästar!
Efter Holsteiner Verband där jag var i ett år så jobbade jag i ett privat stall som en Italiensk familj hade.
Dottern där tävlade upp till svår hoppning och red Tyska mästerskapen i Gera för damer. Det var ett äventyr att vara med på.
De hade även en kille som beridare som hette Sören. Det var han och jag som red deras 24 hästar. Jag fick även tävla lite unghästar. Sören var riktigt bra att jobba tillsammans med. Han såg bara det positiva i allt och tog fram det bästa hos varje häst. Han gav självförtroende och sa att "Therese det finns inget som är omöjligt, du är duktig och du kommer rida svår hoppning", det har hjälpt mig många gånger när det känts motigt och svårt så tänker jag ofta på allt han sa och så kör man på!


Jag på tävling i Tyskland.


Det var även hårt jobb. Om vi skulle åka på tävling med sex hästar och lastbilen skulle rulla iväg kl sex på morgonen. Då gick jag upp klockan halv tre på natten för att hinna allt som skulle göras innan vi åkte. Mocka åtta halmboxar, göra iordning alla sex hästarna som skulle vara knoppade i manarna och packa ut. Man lärde sig att kunna ta en power nap på en kvart på en trälåda om så var!
Det var en otroligt rolig tid och det kan egentligen vara det som jag ångrar ibland att jag inte stannade längre än två år i Tyskland. 


Hemlängtan och hästarna som fanns här hemma fick mig att flytta hem igen. 
När jag kom hem så startade jag eget och det har rullat på sedan dess. Mycket inridningshästar och unghästar. Fick då kontakt med Björn och Eva på Gurresta. De ville ha ett samarbete med en ryttare som kunde utbilda deras unghästar och så kom LAGANA och LUTRICIA MC NEAL till mitt stall. De utbildade jag hela vägen från fyraåringar till svår hoppning och SM final med LAGANA. 


Mitt råd till andra är att aldrig ge upp sin dröm. Vill man något tillräckligt mycket så går det att lyckas. Det är hårt jobb, slitigt, många timmar om dagen så det gäller att verkligen vilja. Jag vill och har kommit en bit på vägen men har mycket kvar som jag vill göra. 
Lyssna och ta hjälp av andra som varit med ett tag, rid för bra tränare. Skapa dig ett eget tänk. Jag har tagit det bästa från många och gjort till mitt eget system. 
Man går på nitar och törnar ibland, det gäller bara att ha kvar sitt mål och vilja så kommer man igen. 
Även när det kommer till hästarna så är det skört. Har man otur som jag hade med CAHLUA som bröt benet så får man bryta ihop och börja om och kämpa sig tillbaka. Att köpa en häst på den högsta nivån kostar mycket pengar så man får som sagt vara beredd att jobba för att komma dit upp. 
Kom även ihåg att ha roligt och njut när det går bra. Läst 12128 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
03
2015

Igår så gjorde min fyraåring LILL-LADY sitt första "hopp-pass". Hon fick först skritta och trava över bommar, det har hon även gjort några gånger innan. 
Sen byggde jag ett "hinder". Det var först tre bommar som låg på marken i en "pyramid" på varandra som hon travade över. Det blev sen ett kryss på 50 centimeter. Hon hoppade det i både trav och galopp! Om någon dag igen så gör vi om det och lägger till något mer hinder. Hon rids fyra dagar i veckan, lagom för en fyraåring i början på året. 


Även LORD hoppade igår. Han är fin i markarbetet nu. I hoppningen är han fortfarande väldigt glad och springer på och vill inte riktigt vänta. Anpassade övningen efter det och jobbade med lydnaden. Alla andra hästar hade en dag i hagen igår efter flera dagar med hårt jobb och hoppning. Idag blir det trimning i ridhuset eller ut och pulsa i snön, det är bra styrketräning!

LORD på väg till ridhuset!


Läst 12469 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
02
2015


Om du hade haft ett "vanligt" jobb vad tror du att du hade jobbat med då?En fråga som jag själv funderat på ibland, speciellt när det kan kännas lite motigt och tungt. Jag tror som med de flesta jobb så kan det inte vara toppen varje dag vad man än jobbar med. När kroppen gör lite ont och det är dåligt väder ute så önskar jag ibland att jobbet var på ett kontor då man kan stänga in sig. Då skulle jag säkerligen längta ut till det jobbet jag har idag med hästarna. Det är ju en livsstil och en passion. Kärleken till hästarna väger över. Jag hade nog velat jobba som journalist, skådespelare eller veterinär om jag valt ett annat yrke! Tycker om att skriva, därför jag har den här bloggen. Veterinär då kommer vi in på djuren igen. Ibland kan jag även fundera på om jag hade valt en annan sport vad jag då hade valt, för jag är en otrolig tävlingsmänniska. Envis och "seg". Så förmodligen hade långdistanslöpning eller längdskidåkning passat mig! 
Läst 10645 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
02
2015

Första februari, en månad av det nya året har galopperat iväg. Den här tiden på året då det är uppehåll med tävlingar och man tränar och bygger upp inför säsongsdebuten är så rolig! Jag tycker om att trimma över cavalettibommar och hoppa serier och roliga caprillibanor. Mina hästar får göra det två gånger i veckan nu så det bygger upp sig ordentligt. Kommer rida första tävlingen i slutet av februari eller början av mars beroende på vad de har för klasser på den tävlingen som jag tänkt debutera på.


Helgen har rullat på snabbt och idag var det hoppningen för hela slanten. Hoppade mina egna hästar )förutom LORD som jag hoppar imorgon) och hade ett gäng elever, så roligt. ACINDO och jag hade kul när vi hoppade idag, red lite snäva vägar och kände varandra på pulsen! Hon var så otroligt glad idag, bockade och busade efter serien och var riktigt mallig när vi var färdiga. Vissa hästar är så roliga, de känner verkligen när de gjort något bra!På tal om tävlingar så fick jag en fråga om vilken som är min favorit tävling? Inte jättelätt att svara på om jag ska vara ärlig, måste klura lite på den!Läst 12956 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv