Therese

Efter shettisarna blev det en lite större ponny för mig, C-ponnyn GIMMICK! Han var en fantastisk ponny. Ingen tävlingsponny, vi tävlade inte så mycket. Vi lekte mest! Det är en historia i sig hur han kom till mig. 
På hösten hade vi varit och provridit GIMMICK på Askö, hos Nisse Hansson. GIMMICK var helt vild. Bockade och for runt, jag bara red och red runt i en hage och hoppade över stock och sten. Nisse slog vad med mamma att jag skulle åka av och då ville han ha jordgubbstårta! 
Jag höll mig kvar tack vare balansen som byggdes upp på LUDDE och KNUBBE! 


Nu blev det ingen affär för det hade varit en familj och provat honom innan oss och de hade förtur och köpte honom. Jag var otröstlig.



Hösten gick över i vinter och det närmade sig julafton. Vi firade hemma i Bäcktorp och mormor och morfar och större delan av släkten var med. Min syster fick så mycket paket att hon försvann under högen i soffan. Min hög var inte lika stor...minns att jag bland annat fick ett kina-schack (hur jag nu kan minnas det) 
Det sista paketet jag öppnade hade svart papper med röda julblommor och guldsnöre (man minns detaljer från speciella händelser!) I paketet låg det en lapp där det stod att jag skulle gå ner till stallet och vänta utanför dörren! Min morfar som var minst lika nyter som jag, var snabbare än mig att få på vinterkängorna och så skuttade vi bredvid varandra ner till stallet! Hade ingen aning om vad som skulle finnas i stallet, fantiserade om en brun ponny!!!
När alla var samlade utanför dörren öppnades den och lyset tändes, rakt fram i boxen som CASH FLOW idag bor i där stod GIMMICK med ett rött luciaband runt halsen!!!! Jag tjöt rakt ut: DET ÄR HAN!!!! Sen tog det inte lång stund innan jag hängde runt hans hals och klättrade upp på ryggen!!! Vilken julklapp!!!!



Det visade sig att familjen som först köpte honom lämnade tillbaka GIMMICK för att han var för vild. Så Nisse ringde mamma och pappa som köpte honom och jag fick honom i julkapp!


GIMMICK var elva år och jag nio när jag fick honom. Han bodde sedan kvar hos oss tills han somnade in, 33 år gammal!



Bilden är från första vintern med GIMMICK. Jag red i timmar i rosa snowjoggers! och hoppade fram och tillbaka över den lilla träbocken i trädgården. Han försökte också kasta av mig mellan varven. När han inte lyckades så la han sig ner i snön och rullade, då fick jag lov att hoppa av! Smart ponny! 


Läst 9040 ggr Kommentarer Kommentera

De första ponnys vi hade de är värda att skriva om många gånger. Där fick man balansen och glädjen. När vi var små så var det inte så mycket tävling. Det var lek och bus i skogen flera timmar med våra ponnys!



LUDDE som var vår första ponny, han fick stå ut med att vi lekte indianer!

Och när jag red i kjol i början som sagt, den bilden ser ni i ett tidigare inlägg!



Vi hade sedan fyra shettisar! Från vänster min syster Ellinore på Joker, vår kusin Carina på Knubbe, min bror Alexander på Mysak och vår kompis Linda på Ludde. Vilket gäng och vilka stilar! Linda hade tyvärr glömt hjälmen när vi skulle ta bilden, ingen bra ide, hjälm ska man rida med även om det är en orange motorcykelhjälm som brorsan hade!


Knubbe han blev gammal, trettio år och vi hade både honom och Ludde kvar resten av deras liv. Båda blev lika gamla och de fanns hos oss i 24 år! Mysak och Joker såldes tillsammans och har levt ihop hela tiden sedan dess. 
Vilka underbara ponnys!


Läst 7637 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
13
2014

Nu är Björn och jag på semester, två veckor i solen, Teneriffa! Man visste att man var på kanarieöarna när det första som rullade upp på väskbandet var en hopvikt rullator och det blinkade Estocolmo/Stockholm på skylten! Har varit här i några dagar, sovit, läser och kopplar av, fyller på batterierna helt enkelt. Som min syrra sa, det händer alltid något runt dig-man har aldrig tråkigt i ditt sällskap! Så nu är vi på semester och det händer inte så mycket, skönt! Vi ska på några utflykter om någon dag. Igår var dagens stora händelse att göra hårinpackning och få liv i mitt torra trötta hår! 



Vi började semestern med att fira tioårig förlovningsdag!



Så nu tänkt jag få lite liv i min blogg, tycker den har varit lite trött den med på sistone! Har lite roliga ideer att skriva om. Höres lite senare, nu ska vi ut på strandpromenad och äta något gott!


Läst 7186 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
08
2014

Jag började rida när jag var liten och hade först en shettis som hette LUDDE. Köpte honom tillsammans med min syster! Vi hade honom i många år, från att han var sex år tills han gick bort när han var 30 år gammal. Så det var många år tillsammans med lilla LUDDE!



Red i kjol på den tiden, sex år gammal! Vet inte riktigt hur det var med passformen på hjälmen?!


LUDVIG "Ludde"
Född 1977 (vi var födda samma år LUDDE och jag)
e: Firmant Van Stal Gargenvald
u: Lucy


Läst 9154 ggr Kommentarer Kommentera

Tränade dressyr i lördags för AC. Jag red LORD och vi fick ett riktigt bra pass, det är så kul med LORD för han utvecklas hela tiden. Vi har nu börjat att träna på förvänd galopp. Det är stärkande och bra för hästarna. Han jobbade på bra även om det var lite jobbigt. 


I lördags kväll hade vi julfika och det kom mycket folk. Trevligt och mysigt att umgås över några koppar glögg och annat gott som hör till!



Idag byggde vi upp en banan och hade banhoppning. Lite julkänsla med glitter och kulor! Hästarna reagerade inte så mycket på de glittriga hindren. Roligt var det att hoppa tyckte alla!



LORD hoppar banan. Han var inte riktigt igång på första hindret. Sen tog han sig an banan på ett enkelt sätt. Känns inte som att han tar i, hur kommer det kännas när han börjar hoppa på riktigt tro?! Spännande som alltid med unghästar och speciellt när man fött upp de själv!


Läst 10304 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
05
2014

Började dagen med att åka till återbruket och slänga skräp. Hade fyllt upp hästtransporten med allt möjligt som skulle slängas. En trailer är bra till mycket. När vi kom hem så lastade vi in alla stora soptunnor, 12 till antalet och åkte till bonden och fyllde upp med havre. Nästan 1,2 ton havre totalt. Hem och lasta in i foderrummet hade jag tänkt, väntar nog tills Björn kommer hem från jobbet. Blir lite tungt att dra ut alla de där själv!


Nu blir det lite lunch sen ska Towe och jag rida lite. Ganska lugnt på ridfronten när det inte är tio hästar att trimma. Sen blir det promenad, bra för motionen!


Har ingen träning ikväll så alla hinder ska plockas undan i ridhuset och det ska sladdas. Imorgon är det dressyrträning och på söndag bygger jag upp en bana och hoppar! Om någon vill komma och hoppa bana så hör av er till mig!



CASH FLOW i Södertälje!


Läst 8701 ggr Kommentarer Kommentera

Nu när tävlingssäsongen är över känns allt mycket lugnare även om det finns mycket annat att göra. 
De hästarna som tävlat mest, ACINDO, CELVIN och CASH FLOW får vila och ta det lugnt nu fram tills jul. Det är viktigt med vila för att kroppen och även huvudet ska få återhämta sig. Så efter sista tävlingen har de bara ridits ut och i skogen. Nu blir det mest skritt för hand eller skogen och sen hage hela dagarna. 


LORD rids som vanligt. Imorgon är det dressyrtrim, på lördag träning för AC och på söndag ska jag hoppa honom. Då hoppas även LOVELY och CARLINA som hålls igång. 
SPIKEN rids och det går jättebra, han har blivit så duktig. Om några dagar åker han hem till sin ägare. 
LILL-LADY och STEFFE rids fram till helgen sen vilar de helt fram till början av januari. 

Min tvååring C U AT THE TOP har vi så smått börjat inridningen av. Han har haft sadel på sig några gånger och blev idag longerad med den på sig för första gången. Han reagerade inte så mycket på sadel eller stigbyglarna som hängde och slängde. 



Från januari har jag plats att ta emot några hästar för inridning, tävling eller försäljning. Kontakta mig på 070-7975888. 


Läst 11102 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
04
2014

Det går fortfarande bra att anmäla till julkurserna!

Kurs 1: 27-28/12.

Både ponny och storhäst. Ett ridpass per dag. Markarbete och hoppning. Fika båda dagarna! Pris: 850 kr. 

Det går även bra att boka in och hyra en av mina hästar och rida med på kursen.


Ponnyridläger 28-30/12.

Fyra ridpass.
En uteritt.
Teori.
Uppstallning.
Övernattning.
Frukost, lunch, middag, fika.
Lekar.
Pris: 2500 kr. 

Kurs 2: 3-4/1

Ett ridpass per dag.
Clinic.
Fika, middag, frukostbuffe.
Uppstallning och övernattning.
Pris: 1450 kr. 

Det går bra att vara med på kursen utan att vara med på middagen på kvällen, om man inte vill stalla upp och sova kvar, då blir det ett annat pris.

Det går även bra att boka in och hyra en av mina hästar och rida med på kursen.

Varför inte ge bort en kurs eller träning i julklapp?!

Kontakta mig för bokning av träning/kurser: 070-7975888.


Läst 8503 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
01
2014

Det blev inte så mycket tid eller ork över till att blogga i helgen. Vi har jobbat och haft så kul! Skratten har varit många! Så det får bli en sammanfattning i två delar med bilder. Den första delen är från igår kväll när Tomas Eriksson avtackades i Friends arena. Han gjorde sin sista tävling och hyllades av publiken med stående ovationer. Det var sådan stämning! Gåshud under fötterna! Tack Tomas, vi kommer alla sakna dig!!!




Hyllningar!

Som Malin som står bredvid mig säger på videon: "Om det är sånt här drag när han slutar, kan han inte sluta varje år då?"!!!!


Läst 7466 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.