Therese
OKT
11
2014

Södertälje igår och både CASH FLOW och ACINDO hoppade 125 klassen. För CASH var det debut på den höjden och det var en svår bana tycker jag. 
Hoppade ACINDO först och hade fyra fel, ett nedslag. Synd på en bra runda. Det var några "mittemellandistanser" och jag skulle i efterhand valt sex galoppsprång istället för fem, så hade inte bommen legat i sanden.


CASH FLOW var jätteduktig. Vi rev ett hinder, utsprånget ur fyrans kombination. Hon rev bakbommen på oxern, tror hon missförstod att det var en oxer, hon såg bakbommen för sent. Så efter den rivningen gjorde jag en volt innan vi fortsatte resten av banan utan problem. En svår banan att debutera på så jag är jättenöjd med min lilla häst. Hon visade upp ett mod och en bra inställning. Tänk vilken resa jag har haft med henne sedan hon kom till mig! Det känns jätteroligt!CASH FLOW, 120 klassen torsdag!


Läst 9615 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09
2014

En lång dag för tre starter i Södertälje, men det var det allt värt, hästarna hoppade bra!Åkte tidigt imorse, någon gång mellan kl 6-7, minns inte riktigt. Gjorde ett stopp i Eskilstuna för att inhandla frukost på Donken, även ge bilen en morgonsup i form av 95 oktan och sedan inhandla en låda Ipren. Vaknade i natt med andnöd för jag hade ilande värkmellan skulderbladen. Gjorde lite stretching inför hundarnas sömndruckna ögon, de trodde nog jag blivit galen bara för att husse inte var hemma! Somnade om och när klockan ringde ville jag bara lägga kudden över huvudet och somna om! 
Tävlingstarmen lockade för mycket för det så upp och iväg. Lyckades hitta min kavaj i sista sekunden, den hängde på tork framför kaminen efter en sväng om i tvättmaskinen!CASH FLOW och ACINDO har varit så duktiga idag. Hoppade båda i 120 klassen där de satt en varsin nolla! Första gången CASH gick direkt in i 120 och det gjorde hon bra, hoppade stöden ut på nåt hinder. Då får jag hålla i mig!
ACINDO var ganska snabb så vi knep en topp tio placering bland 70 startande.I 130 klassen så petade vi, då menar jag petade eller kallas det nätrullare på första hindret. För övrigt en riktigt bra runda då både hästen och jag gjorde ett bra jobb tillsammans. CASH FLOW.


Nu är vi hemma, känns som en studs innan vi rullar tillbaka imorgon bitti, tidigt. Det börjar kl 8, jag är nummer två. Ska sitta upp vid halv. Klä på hästen utrustningen och dra på mig stövlarna. Tar nåt mellan 1,5-2 timmar att köra dit beroende på hur snabba de är i frukostluckan på Donken! Så ni förstår att vi åker tidigt och fodrar ännu tidigare så hästarna hinner äta i lugn och ro!


God natt, hörs imorgon!


Läst 10389 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09
2014

Igår var en lång men bra dag! När jag hade varit barnvakt till lilla Alice så red jag ett gäng hästar i ridhuset. Trimmade och svettades fyra timmar i sträck! Hästarna känns bra och ännu bättre känns underlaget i ridhuset sedan vi la in mer klenflis. Jag är riktigt nöjd med resultatet. 
På eftermiddagen var vi ute och gick på promenad på grusvägarna med CASH FLOW, LORD och ACINDO. Har man ingen skrittmaskin så får man vara en själv! Plus att man får motion! Hade hjälp av vår jätteduktiga praktikant Wilma.Fortsatte eftermiddagen med träningar och unghästträning. Kvällsmockade och så packade Malin alla grejer till ACINDO och CASH FLOW. Vi åker till Södertälje på tävling nu. Ska strax koppla släpet så åker vi. Håll tummarna för oss idag och imorgon!


Läst 8982 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08
2014

När jag gick ut och fodrade igår kväll så regnade det "normalt", imorse när jag morgonfodrade så öste det ner regn och hela gårdsplanen och trädgården flöt i vatten. Snacka om höstväder! Men, nu skiner solen!!!!


Är just nu barnvakt till lilla söta Alice, min systerdotter. Jag kommer bli en hejare på det här med att vara barnvakt! Kan starta ett helt ponnylag sen också med syskonbarn och Theo!Sen ska jag rida ett gäng hästar. Har träning ikväll och hästägarbesök!Johanna och jag jobbade med den nya inridningshästen igår kväll, det gick finfint! Kul med unghästar! 


Läst 8333 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06
2014

Idag byggde jag upp en Jos Kumps övning och trimmade mina hästar. De känns fina! Tack Malin, Johanna och Towe som skött om de så bra när jag varit i Frankrike!Har även varit barnvakt till Filip, min systerson som är fem år gammal. Så vad gör man då om man är barnvakt och behöver rida hästarna. Jo, tar med barnet till ridhuset!Fixade till så Filip hade det mjukt och skönt på soffan i ridhuset. Sittandes på en mjuk kudde med två ullfiltar spelade han på Ipaden!


Han hjälpte även till att fixa lite utfyllnader under mina hinder när paddan behövde laddas mellan spelen!
Koner är kul! Så vattenmattorna kunde vi ha under trippelbarren. Han tyckte att det skulle stå en regnbåge mellan hindren!Så mockade han bajs också!


Läst 11618 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06
2014

Nu är jag och Björn hemma från vår semester i Frankrike. Det var en helt fantastisk resa. Först några dagar då vi bilade runt i champagne och avslutade sedan i Paris. Vi hade inga direkta planer utan gick dit vi kände för. Ätit god mat och bara haft det bra. I Champagne när vi bilade runt!I byn Vernenay bland alla vinrankor!
Björn och jag utanför Notre Dame.Paris sett uppifrån Tour Montparnasse.


Igår var jag på ponnytävling på Hamre. Jaquline och Milan var jätteduktiga och hoppade två felfria fina rundor! Nu blir det markarbete för mina hästar i eftermiddag!


Läst 9307 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
01
2014

Från födelsedag till Champagne i Frankrike! Yes, ni läste rätt, jag är på resa! Fick den här resan av Björn i födelsedagspresent (visste om den långt innan, för planeringens skull)
Vi flög till Paris i tisdags och hyrde bil och åkte ut till champagne distriktet. Vackert att bila turistvägarna fram till staden Reims där vi bor. Idag har vi varit på rundvandring hos två champagnehus. Först besökte vi RH MUM och sedan Veuve Clicquot. Riktigt intressant att höra historien bakom champagnehusen och sedan gå rundvandring i deras källare och guidning i hur champagne blir champagne!
Vi har även besökt katedralen här i Reims. Imorgon ska vi bila genom champagne hela dagen och sedan tillbaka till Paris. 
Hos champagnehuset Veuve Clicquot.Katedralen i Reims.


Läst 11438 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv