Therese
AUG
18
2014

Härligt att vara igång med hästarna nu efter semesterveckan i Finland. Jag har trimmat de i markarbete några dagar, även ridit över trav och galoppbommar på marken då. Tycker det är kul när man har lite bommar att leka över!


Idag byggde jag upp en serie som Jos Kumps tipsat om. Hoppade den med CASH FLOW och ACINDO. En bra serie för både häst och ryttare. Man tränar styrka, balans, rakriktning, smidighet. ACINDOCASH FLOWOxern i mitten av serien länger jag ut lite efterhand så de får stretcha i språnget. För att hästarna inte ska tro att det är en studs av oxern när den blir lite längre så lägger jag en bom snett över från fram till bakbommen.LOVELY har också satts igång nu efter sitt långa sommarbete och hon är riktigt duktig och lugn! Här med Malin i sadeln efter första ridpasset.CARLINA, CELVIN och LORD har ridits ut i skogen idag, långa rundan.Läst 9435 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
16
2014

Nu är jag tillbaka från en veckas semester i Finland! Kan även kalla den en vecka på avgiftning från tv och internet. I farfars stuga uppe i Österbotten är det avkoppling och lugnet som gäller. Känns lite märkligt att vara så avskärmad från omvärlden, tur telefonen fungerar så jag fått lite sms från Malin som skött om och ridit hästarna här hemma när jag varit borta.


Vid farfars stuga i Österbotten ute vid den lilla byn Blaxnäs. Björn gillar att fiska och var glad när han fick upp en aborre!Picknick på klipporna. Havet var så lugnt och stilla, det försvinner i horisonten. Helt underbart att ligga här på en filt och läsa en bok i några timmar utan några "måsten"Vacker solnedgång vid Doris och Åkes badplats! Mycket bad blev det under veckan, varmt och skönt i havet.Vi var ut och åkte badring efter båten en kväll, hur kul som helst!På vägen hem på båten så lyxade Björn och jag till det med skaldjursplatå och champagne. Det var otroligt gott!


En veckas avkoppling var behövligt och så skönt. Nu är jag hemma med energi och har redan haft lite träningar för elever vilket är riktigt roligt!


Ska strax ut och rida ACINDO, LORD och CASH FLOW. Ska trimma lite markarbete ute på gräsbanan. Underbart att alla bromsarna försvunnit för i år!


Läst 10310 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
06
2014


Som ni alla säkert redan vet så härjar det en katastrofal skogsbrand några mil från oss, säg 2,5 mil fågelvägen. 
Det är riktigt illa och tankarna snurrar i huvudet på hur det kommer utvecklas, alla människor som kämpar med att försöka stoppa och släcka branden. Vilka hjältar alla är!Vi var upp till Fagersta och Norberg i förrgår. Björn var dit upp för jobbets räkning och jag följde med. När man kom dit och såg på nära håll så förstår man ännu mer hur stort detta är. Branden spred sig också väldigt mycket under den dagen för det var så varmt och mycket vind. Det kändes som att det här kommer inte sluta bra. Spaningsflyg över Virsbo. Vi såg många helikoptrar som vattenbombade. Norberg i förrgår.


Vi träffade även våra vänner som bor utanför Virsbo och de ville vi skulle följa med hem till deras gård. De har flera hästar och var oroliga om de skulle behöva evakuera. Än så länge har de stannat kvar för röken har gått åt andra hållet och de har en sjö mellan branden och gården. De har blivit av med elen, har inget vatten och nu är även det mobiltelefon nätet utslaget där. De måste åka för att hämta vatten och kunna ringa. Blir läget värre så kommer vi att hjälpa de att flytta hit sina hästar.Hemma hos våra vänner på deras gård, fruktansvärda rökmoln.Även Virsbo ridcenter har jag kontakt med om de behöver hjälp med evakueringen av hästarna. Nu var det bättre där idag på morgonen då röken skingrat sig en del av luftfuktigheten då de fått lite lite regn i natt. Vi har väl aldrig önskat oss ett riktigt skyfall så mycket som nu!!!Igår ringde tv4 till mig och frågade om de fick göra en intervju om branden, för de hade sett något inlägg jag gjort på facebook. Röken från skogsbranden spreds sig hit till oss igår.

Intervjun i TV4 Nyheterna 

Läst 11162 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
03
2014

Jag avslutade mitt tävlande på Sundbyholm igår. Hoppade en 130 klass på ACINDO. Det gick jättebra, felfria och placerade topp tio igen! 
ACINDO kändes sådär fin som när hon är på topp. Vi hade så roligt inne på banan, precis så som det ska vara. 
Tycker att vi fick till en perfekt runda, där varje galoppsprång stämde!ACINDO 130 klassen lördag.

Tack till alla som arrangerar tävlingarna, det är toppenbra!


Läst 11921 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
01
2014

Har varit på Sundbyholm de senaste dagarna och hoppat med CASH FLOW och ACINDO. 
I förrgår hoppade CASH FLOW 120 klassen, kändes fin och jobbade på bra. Igår var hon trött i huvudet, det visar sig genom att hon börjar överhoppa sig. Gjorde det redan på framhoppningen och sedan inne på banan. Så efter kombinationen, hinder nummer fem sträckte jag upp handen och utgick. Vill inte pressa henne när hon tar i för mycket. Hon är så ambitiös nu och vill, samtidigt som hon blev trött. Att bara rida på i det läget för att komma i mål är dumt, bättre att tänka utbildning och spara på hästen. Hon är inte i toppform nu, den håller vi på att jobba fram efter de här veckorna som hon vilat.ACINDO hoppade 130 klassen i förrgår, kändes jättefin! Blev en felfri runda med topp tio placering!
ACINDO 130 klass, onsdag. 


Igår hoppade vi 140 klassen. Det var stort byggt tyckte jag, men en bra bana! Jag var lite spänd på hur hon skulle hoppa och tackla de stora hindren, det var första stora klassen sedan Strömsholm och även om ACINDO har tävlat mycket så har hon inte hoppat jättemånga större 140 klasser. Det som är lustigt med ACINDO är att ju bättre hon blivit nu, så har hon även blivit känsligare. På framhoppningen kan hon tycka att det är jobbigt om det blir för rörigt. Det har visat sig genom att hon spänner till om vi hoppar oxern för stor på uppvärmningen. En av dagarna när den låg på runt 130 och det var lite rörigt så tappar hon lite fokus och har då stannat. Så vi har nu lärt oss att hålla oxern på max 120. Då trivs hon. Räcket går bra att ha på högre höjd. 
Så när jag kopm in på banan igår var jag lite fundersam på hur hon då skulle tackla de stora oxrarna och kombinationerna, med resultatet av att jag red lite för försiktigt. 
ACINDO hoppade JÄTTEBRA! Inga tveksamheter utan jobbade på. Jag däremot tappade "ögat" lite innan hinder nummer fyra och gjorde en volt, även innan sista hindret. Då blir man utesluten. Nu var målet med denna runda att känna på de högre höjderna med henne igen och även hur det skulle kännas efetr att inte kunna hoppa max på framhoppningen. Summa av det hela, hästen är i fin form och har rutin så det räcker!ACINDO, 140 klassen torsdag!


Läst 17309 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv