Therese
APR
08
2014

Åkte med CARDINI, CARLINA och ACINDO till Kumla och tävlade i söndags. 


CARLINA hoppade 120 klassen. Kändes riktigt bra. Hade ändrat lite utrustning sedan Lidköping då hon var lite väl pigg och sprang runt som ett rådjur med huvudet rakt upp! Nu provade jag ett nytt gummibett som hon trivdes på och så satt jag tillbaka martingalen, som jag alltid haft innan. Tog av den i Lidköping för att testa och resultatet blev inte det bästa. Nu kändes det mycket bättre och hon var fin. Felfri på hinder men bjöd på fel hinder i en sväng så vi tappade rytmen och jag gjorde en volt. Var mest ute efter att känna på henne så tog det som en skolrunda.


ACINDO hoppade 130 klassen. var superfin i uppvärmningen och kändes som en riktig dressyrhäst! Hoppade också jättefint. Började bra på banan över de två första hindren, oxrar. Hon öppnar upp fint nu, känns spänstig. Fick tyvärr ett pet på treans räcke. Hoppade resten bra och jag hade en fin känsla.


CARDINI hoppade först 120 klassen, fick en rivning men kändes fin. Tror inte han såg bakbommen på en oxer så släppte ner bakbenen lite tidigt. Jättefin i 130 klassen och gick vidare till omhoppningen. Rev ett där, vi blev lite ivriga, annars bra. Det räckte till en sjätteplacering och vi åkte hem från vår tredje tävling tillsammans med pris i 130 klassen! Så roligt!


Nu tävlar de här tre hästarna på Sundbyholm nästa gång, utomhus. Så det var sista inomhustävlingen för de. Längtar ut nu till den stora fina banan!CARDINI och jag på prisutdelningen! Lyckades glömma min egen hjälm, det har aldrig hänt. Så tur att hästägaren hade en att låna ut! Samma färg som min ljusa kavaj så det blev ju bra!


Läst 21695 ggr Kommentarer Kommentera

APR
05
2014

Har ridit och grejat hela veckan, vackert väder och fina hästar. Hoppat, dressyrat och ridit ut. 


Imorgon blir det tävling i Kumla med tre hästar, CARLINA, CARDINI och ACINDO.


Det har varit en tung vecka då vår älskade MOLLY blev dålig och vi fick lov att låta henne somna in igår. jag är så ledsen och saknar min bästa kompis så det värker i hjärtat.Älskade MOLLY. 


Läst 12917 ggr Kommentarer Kommentera

APR
03
2014

Inridningskillarna gör stora framsteg. HUGO rids lös nu och Johanna har galopperat på honom i ridhuset! Idag reds han ut för första gången. Skritt tur med CASH FLOW som draghjälp och moraliskt stöd! Det gick jättebra, duktig!

Påväg ut på tur.CHALLE har vi jobbat mycket från marken och hängt på. Idag hade han ryttare på ryggen för första gången och det gick jättebra. Avspänd och duktig. Skrittade runt en stund.

Tänk så glad man blir för de stora framsteg de gör på kort tid.


Läst 12909 ggr Kommentarer Kommentera

APR
01
2014


Förra veckan stolpade jag en hage med hjälp av traktorn. Satt första ut raden med 80 stolp för hand och tryckte sedan ner de med hjälp av lastaren på traktorn. Smidigt och fick passa på när det var mjukt i marken...Igår skruvade jag upp nya hållare på stolparna, för över och undertråden. Malin hjälpte mig idag att dra tråden. enklare när man är två som kan hjälpas åt att rulla ut, haka i hållarna och spänna tråden. Skönt när det var klart och hästarna jublar över sin stora hagar som de kan busa i och få vara hästar!Hästarna som tävlade i Lidköping har fått två lugna dagar och bara njutit av det fina vädret i hagen. Imorgon blir det lite longering, uteritt. 
Inridningskillarna är duktiga, Johanna har galopperat lös på HUGO i ridhuset nu!


Läst 14523 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv