Therese
MAR
13
2014

Idag i det fina vädret har vi konditionsgalopperat flera av hästarna. grusvägarna är perfekta nu så det gäller att passa på, har hört något om kyla och snö som kommer tillbaka till helgen.Vi har iallafall njutit i fulla drag idag av vårväder.Har filmat lite från när jag konditionsgalopperade CASH FLOW. Det blir ett konditionspass på ca en mil. 

Finfika fixade jag idag, hovslagarna Micke och Madde var här och skodde fem hästar. Trevlig fikapaus med smörgåstårta och semlor!


Har även börjat jobba med inridningshästarna CHALLE och HUGO. De har bekantat sig med ridhuset. Har haft sadel på sig och promenerat med den på ryggen.


Läst 12868 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
12
2014


Ni som följer mig på instagram "theresetettenyman" har redan sett alla bilder och min dag. Har ridit många hästar idag, nio till antalet. Alla har varit duktiga och variationen på vad jag gjort har varit stor. Började på förmiddagen med att rida Maries dressyrhäst WINNIE. Red ut en lång sväng och avslutade med att kortare pass på deras ridbana. 


Fortsatte resten av dagen hemma. Red TILDA, en häst jag red lite förra året som kom hit idag och jag hoppade henne. Gick jättebra och vi hoppade bana på slutet. Fortsatte "hoppandet" med LOVELY, CELVIN och CARDINI. Alla tre var duktiga och hoppade fint.Här en video på CELVIN.


Efter lunch red jag ut två hästar i skogen, LORD och CASH FLOW. Malin gjorde oss sällskap med LILL-LADY och CARLINA. Skönt med skogsridning i det fina vädret. Nyttigt för hästarna att skritta ut i skogen, upp och ner för stigen över stock och sten. 


Avslutade dagen med att rida ACINDO och EDWONDO i ridhuset. Hon trimmade på i dressyr och fick avsluta med att hoppa studsövningen som vi hade på hoppträningen. Kändes spänstig idag. EDWONDO var fin, lyssnade bra på tempoväxlingarna, gjorde förvänd galopp och sidvärtsrörelser.Imorgon blir det en del konditionsträning, longering och så kommer hovslagaren!

Läst 12109 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
10
2014

Kolla in den här videon på Rodrigo Pessoas omhoppning. Han vann grand prixen och vilken ryttare, vilken häst! Hinder på över 150, vilka svängar!Helt fantastiskt, vilken mästare!Själv har jag tränat hela helgen, dressyr på lördagen och hoppning igår. Duktiga hästar, de känns bra. CARLINA är den som ligger lite efter de andra just nu och behöver stärkas mer i sin stora långa kropp. Hon åker heller inte med på tävlingen i helgen utan tränar på hemma. De övriga i gänget känns fina. 
CASH FLOW känns ännu bättre än på kursen för Jos Kumps den var nyttig för oss. LORD är på stort G, ACINDO överladdad och EDWONDO fick hoppa riktigt högt för första gången. Han och jag seglade över två oxrar på 140-145 och det kändes bra. 
CARDINI har jag trimmat idag och hoppade lite studs, blir lite mer hoppning för honom på onsdag då även CELVIN och LOVELY ska hoppa. 
Resten av veckan varvas med dressyr, konditionsgalopp på grusvägarna och longering.Det har även kommit två nya hästar till stallet, båda ska ridas in och de kommer dyka upp här på bloggen framöver.


Läst 13266 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
09
2014

Igår var det dressyrträning för AC. Red EDWONDO, ACINDO och CARLINA. Det gick fint, och roligt är det!
Idag är det hoppträning för Tomas. Hoppar ett gäng hästar så det blir några timmar i ridhuset. Uppladdning inför den stundande tävlingspremiären nästa helg.


Vädret är ju underbart så håller vi tummarna så kanske man vågar tro på en tidig vår!Läst 8535 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
07
2014

Har kollat på youtubeklipp hela kvällen, på fantastiska ryttare och hästar! En av mina absoluta förebilder är Beezie Madden från USA. Här ett klipp på henne. Se och lär!Läst 8741 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2014


Tror att CARLINA och CASH FLOW hade vårkänslor idag, de ville inte bli fångade när jag skulle hämta in de från hagen. Mycket roligare att springa runt i den stora hagen och busa! Tålamodet prövades och efter några minuters promenerande fram och tillbaka i hagen så lät sig CASH FLOW fångas in. CARLINA tvekade en bra stund men insåg att hon skulle bli ensam och lämnad om hon valde att inte fångas in. Svårfångade hästar idag!Har idag hoppat de hästar som inte var med på payn jump igår. Byggde upp en av Jos Kumps övningar och trimmade på. Nyttigt och hästarna var duktiga. Avslutade med att segla över ett räcke på 150 med ACINDO, härlig känsla att hoppa lite högt ibland! Min duktiga hovslagare Micke har också varit här idag och fixat fina hovar på några hästar. Utan en duktig hovslagare kommer man inte långt, utan hov ingen häst! 


Läst 14289 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2014


Var på Strömsholm ikväll och hoppade fyra hästar på pay n jump. Såg det hela som en generalrepetition inför tävlingspremiären om 1,5 vecka.CASH FLOW hoppade felfritt i 110 och 120. Jätteduktig!!! Inga tveksamheter och hon hoppade väl på 120 höjden som var hennes andra start på den höjden, debuterade i höstas på näst sista tävlingen. Hon har utvecklats enorm och mognat under vinterträningen.CARDINI åtta år är en ny häst jag har fått förtroendet att rida, och han passar mig som handen i handsken! Var våran premiär tillsammans och vi hoppade först 110, där fick jag känna på att han tänder till inne på banan. 120 rundan var perfekt! Han lyssnade och jag red med bra skänkel om och då gick det som en dans. Ska bli jättekul att komma ut på tävling tillsammans. Han har tävlat mycket med sin ägare Annette upp till 130.


EDWONDO hoppade bara en 120 runda, lite, lite spänd men riktigt bra och felfritt! Strömsholm är det stället som han har varit som mest spänd på under de tävlingar vi gjort, nu hade det nästan släppt, skönt!


LORD LOOP var jag nyfiken på hur han skulle vara när vi kom iväg på "tävling". Förra gången vi var här i höstas var han spänd, stannade på två hinder osv. Idag kom han in på banan och galopperade runt och hoppade den som om han var kungen på Strömsholm! Wow, vilken mognad och utveckling han gjort under vinterträningen! Han hoppade först 110 utan problem. Fick då debutera 120 och övertygade verkligen! En rivning och resten hoppade han med marginal. Vilken häst, eller snarare vilka hästar! 
Riktigt glada lastade vi och åkte hem, hela gänget nöjda med kvällen och vi längtar till tävling nu!Hoppade upp och ner mellan hästarna som en jojo ikväll, så nu är jag trött, skönt att känna att takterna sitter i kroppen!EDWONDO på tävling förra året!


Läst 11323 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
05
2014

Therese Nyman håller träningar varje vecka i Hallstahammar. Nybyggt ridhus 20*60 meter, fin hinderpark! 
Utbildad C-tränare i hoppning. 
Träning i grupp om max fyra ekipage varje tisdag och onsdagkväll. Går även att boka träning dagtid och helger. Ordnar även helgkurser. 


Tar emot hästar för inridning, utbildning, tävling och längre sammarbete. 
Tävlar upp till svår klass i hoppning. Kvalar unghästar till championaten i Falsterbo, Flyinge. 
Red senior SM final 2010. Tävlat i globen Stockholm Horse show 2008, kom då tvåa i stilhoppning. Även 2012 och vann då Stockholm Trophy. 


Mer info på www.stallbacktorp.se 


Följ även bloggen på hemsidan och instagram: theresetettenyman 
Alla är välkomna, hästar och ponnyer! 


Kontakta Therese för träning eller om ni vill lämna häst för träning. Telefon 0707975888. Mail: stallbacktorp@hotmail.comLäst 11765 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
05
2014

Här kommer några korta klipp på ACINDO och CASH FLOW från Jos Kumps träning.

ACINDO, linje räcke till kombination med trippel-räcke

Samma linje men nu oxer till räcke.

CASH FLOW hoppning böjd linje från "vägg till vägg"

Samma linje tillbaka.

Linje oxer, sex språng till kombination som vi fick nöte lite på för att få till.

samma linje, nu bättre.


Hela banan dag två med CASH FLOW.


ACINDO

ACINDO, nyttigt med galoppbommar, sex meter från bom till bom.

Samma övning utan de två sista galoppbommarna.

Läst 8208 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
03
2014


Helgen har varit bra, ridit, hoppat och kollar på svt plays sändningar från Göteborg Horse Show. Såg grand prixen och världscupen. Vilka resultat av de svenska ryttarna, STORT GRATTIS till er alla!!! Får sådan inspiration av att se alla fina hästaroch duktiga ryttare!

Närmar sig tävlingspremiär för mig, vecka 11 i Södertälje. Har som plan att rida den tävlingen och sedan Lidköping och Södertälje igen. Blir endast de tre inomhustävlingarna, sedan laddar vi för utomhus. 
Vill ge mina hästar rätt förutsättningar att prestera bra på tävling och väljer då de inomhustävlingar som uppfyller de kraven. Bra framridningsmöjligheter och framhoppning. Hinderpark osv. Det kostar lika mycket att åka på en mindre bra regional/nationell tävling som en bra tävling, så har lagt upp denna planen och tränar mycket hemma inför premiären. Ska bli så kul! 
Läst 6198 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv