Therese


Idag har vi haft friluftsdag för Alina. För någon vecka sedan frågade Alinas mamma Anette och pappa Tomas om det fanns någon möjlighet att få komma hit och träffa PLEXUS. Alina hade friluftsdag idag och hennes högsta önskan var att få vara i stallet och rida. 


Så idag gick hennes önskan i uppfyllelse och det var en riktigt glad och förväntansfull tjej som kom hit! Hon hade inte sovit många timmar i natt berättade de!




Lyckan var stor när hon fick leda PLEXUS till ridhuset och rida. Innan ridningen så blev det fika i ridhuset.



Roligast var nästan att leda PLEXUS runt!



När Alina hade ridit så ville hon gärna prova att longera, för det ser så kul ut. Det gick toppenbra med pappa Tomas hjälp! 



Longering!


Mycket godis och klappar fick PLEXUS också. Som avslutning skulle det bli fika i vårat fikarum, men det ville inte Alina. Hon ville fika i stallet så PLEXUS fick vara med!



Fika i stallet!



Vi alla är så imponerade av PLEXUS som var så lugn och duktig med Alina. Inget bus, han tyckte så mycket om henne!
Så ville Alina gärna vara med på min blogg för hon vill visa att hon också är en riktig hästtjej!


Läst 15745 ggr Kommentarer Kommentera


Jag fick en bok av min dressyrtränare AC när vi hade träning nu i veckan. Tack AC!!!



Håller på att läsa den och det jag letade upp först var sidorna med stretchövningar. Har varit väldigt stel och öm i mina muskler en längre tid. Framförallt i ryggen, nacke och axlar. Vaknat på nätterna ibland för det gjort riktigt ont.
Har varit stel och musklerna har "mått illa". 



Har nu stretchat på kvällarna och det är bättre. 



Dressyrträningen med ACINDO var riktigt bra, det börjar bli en lösgjord och fin häst nu. Så roligt!!! CASH FLOW fick också en bra träning, de är helt olika hästar så det blir inte samma övningar, henne får man lirka och ha tålamod med på ett annat sätt. Blev mycket skritt och travjobb för att få henne att slappna av. Kunde idag fortsätta där vi slutade dressyrträningen och jobba vidare och få med galoppjobbet på ett avspänt sätt.



LILL-LADY och LOVELY är nu igång och rids igen efter deras lilla vilopaus på nästan tre veckor. Det var inga problem för Malin att sitta upp idag och rida LILL-LADY i båda skritt och trav i ridhuset med Emmas hjälp. Eftersom det var första pausen efter inridningen så hängde Malin på henne och jobbade lite "från början" för att inte gå för fort fram, man vet aldrig med unghästar som är så "nyinridna" hur de reagerar efter en paus på några veckor. LADY var mest glad över att få göra något igen och var lite busig i traven, annars helt cool.



Emma med LADY och Malin med CASH FLOW som jag red samtidigt som de jobbade LADY. 


Läst 15509 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
13
2014

CELVIN är till salu. Han är född 2008, e: Carland-Acacio.
Valack, ca 162 cm. Snäll och trevlig att hantera och sko, lasta. 
Har tävlat upp till 115 klasser. Stor härlig galopp!
Pris: 130000 kr.



Säljes av uppfödaren. Ring mig för mer info och provridning 070-7975888.



Fina Celvin!


Läst 11797 ggr Kommentarer Kommentera


Hoppträning för Peter Eriksson idag. Han är en bra tränare, engagerad och bra övningar. Jag har tränat för honom många gånger och det är alltid lika givande.


Han är en av Sveriges framgångsrikaste ryttare i hoppning.



Vid VM i Jerez blev det silver med svenska laget 



och även vid olympiska spelen i Aten en silvermedalj i lag. Båda medaljerna tillsammans med den fina hingsten CARDENTO!



En video på EDWONDO och mig från dagens träning.



Han känns fin nu EDWONDO.


Läst 12513 ggr Kommentarer Kommentera


Helgens kurs blev lyckad! Roligt att vara tränare till så duktiga elever! Fick önskan om att hålla en kurs i mars, så vi kör igen vecka 12 lördag och söndag den 22-23/3. Ni som är intresserade av att vara med anmäl er på 070-7975888. Uppstallning finns.


Upplägget var gemensam samling i ridhuset båda dagarna för alla elever. Så byggde vi övningen tillsammans. På lördagen var det caprillibana med travbommar, travhoppning, galoppbommar, stund på rakt och böjt spår. En serie och enkelhinder. 



Dag två banhoppning med linjer på rakt och böjt spår, kombination.



Banan som vi hoppade på söndagen. Alla nymålade hinder var uppskattade, det blev lite tävlingskänsla tyckte flera!


Båda dagarna började sedan med att jag red CASH FLOW och hade en teori-clinic.




Visade hur jag värmer upp och övningarna steg för steg. När jag hade hoppat de så gick vi igenom hur jag tyckte det var, vad som var bra och hur jag kunde ändra något för att det skulle bli ännu bättre. Deltagarna fick ställa frågor osv. 
Det var uppskattat och de tyckte det var bra att få se övningarna innan de själva skulle rida sedan. 
På lördagskvällen hade vi gemensam middag för de som ville, riktigt trevligt och bra för gemenskapen!



Har även hunnit med att rida alla mina hästar tack vare mina duktiga tjejer som hjälper till med allt så det rullade på fint. Hästarna känns bra, blir ett roligt år på tävlingsbanorna hoppas jag.



Idag har vi ridit på här hemma och gjort sex hästar. På eftermiddagen ska jag till Rocklunda och hoppträna två hästar för Peter Eriksson. När jag sedan kommer hem igen ska jag träna dressyr för AC med två av hästarna. Öva, öva och lära mig ännu mer, det är ju så kul!



Läst 8889 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
09
2014


Veckan som var spenderades i Vemdalen och skidsemester! Härligt att släppa på ner för berget på ett par skidor!



Nu är jag hemma igen och har ridit så min kropp nästan skriker efter skidsemester igen, musklerna har fått jobba! Har ridit pigga och busiga hästar, som var laddade med energi nu när jag kom hem igen! 



Har även hoppkurs nu i helgen och det är roligt! Idag började vi med gemensam samling och bygge av övningen. Sen red jag en av mina hästar och hade en "teori-clinic" där jag gick igenom övningen och syftet med den. Trav bommar, travhoppning, studs på rakt och böjt spår, en serie och så blev allt en caprillibana tillslut. Duktiga elever som jobbade på bra!



Imorgon blir det mer banhoppning, ska bli kul! 


Läst 9059 ggr Kommentarer Kommentera


Jag har nu plats i stallet för att ta emot fler hästar för träning och tävling.


Unghästar för inridning.



Hästar för utbildning och tävling.



Hästarna tränas varierat och rids ut flera gånger i veckan i skogen och för konditionsträning. Dressyr och hoppträning i ridhuset som nu är i full gång och vi har en fin hinderpark.



Varierad träning stärker hästen och gör den hållbar och motiverad!



Hästarna sköts om på bästa sätt med bra foder och de går i stora hagar varje dag. 



Jag tycker det är otroligt roligt att utbilda och tävla hästar och känner mig motiverad att satsa för att komma långt inom sporten!



Om ni är intresserad av att lämna er häst för träning och tävling hos mig så ring på tel 070-7975888. Även mail stallbacktorp@hotmail.com



Jag tävlar mycket från lätt klass till svår hoppning. Har ridit SM-final för senior och har många segrar och placeringar upp till Grand Prix hoppning. 
Tävlade i Globen Stockholm Horse show 2008 och 2012!



Välkomna för längre eller kortare samarbeten!



LAGANA, Grand Prix 155 hoppning!



ACINDO SB, 140 klass!



CAHLUA, Strömsholm Grand Prix!



CASH FLOW efter två felfria unghäst-starter!



RANTADOU, 150 hoppning!



Seger i Globen, Stockholm Trophy!


Läst 30921 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
02
2014


Min häst CASH FLOW är en liten känslig, energisk märr full med humör! Det är en otroligt snäll häst. Snäll att hantera och går tillsammans med CARLINA i hagen. Jag rider henne alltid själv i markarbetet och hoppningen och uteritter. Hon är så känslig och svår att hitta knapparna på. Skritta ut i skogen kan tjejerna i stallet göra, där är hon avkopplad.



Hon har varit hos mig i över två år och tävlade sina första starter 2012. Det var inte enkelt i början, första payn jumpen vi var på så slängde hon av mig ordentligt!


Sen har det handlat om att få henne lugn och trygg och slappna av. De första tävlingarna gick det knappt att rida fram henne, blev longering och framhoppningen gick inte för hon exploderade för minsta grej. Så tålamod och att jag trott på att det kommer bli en bra häst har tagit oss framåt. Det viktiga med en häst som henne är att inte ha bråttom upp i klasserna bara för att hon hoppar bra och felfritt. Hon måste träna på att tävla och slappna av och inte överhoppa sig. Det släpper sakta men säkert och förra året 2013 gjorde hon 27 felfria rundor av 37 starter upp till 115 klass. 
Ska bli spännande att se hur det här året kommer utveckla henne. Målet är att bli stabil i 120 klasser.



Felfri runda i 110 klass, 2013.



Jag tycker om och tror på min lilla CASH FLOW, det kan räcka långt!


Läst 12906 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
01
2014

Vinter på riktigt, snön vräker ner. Idag har vi ridit ut några av hästarna och travat i snön på fälten längs rundan. Bra för de att få pulsa fram i snön i lagom fart. Bygger styrka och muskler. Roligt är det också, uppskattas av både oss och hästarna!



Towe först på CARLINA och Malin på ACINDO, jag red CASH FLOW.



Imorgon ska jag hoppa de tre igen. Idag gjorde CELVIN och LORD sitt andra hopp-pass för veckan. 



Älskade MOLLY mår riktigt bra efter allt. Imorgon ska stygnen tas bort efter operationen. Hon är pigg och glad! 



Ska sova nu, klockan har en förmåga att springa iväg, jag är för mycket kvällsmänniska för att komma i säng i tid!


Läst 14010 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.