Therese
JAN
17
2014

Det går fortfarande bra att anmäla till hoppkursen 8-9 / 2.
Ponny och storhäst. Alla nivåer.
Hemma hos mig och ett ordentligt ridpass per dag, teori, genomgång, bra fika med smörgås och trerätters middag på kvällen den 8/2.
Pris 1150 inkl moms. Uppstallning finns! 
Anmäl på telefon 070-7975888
Välkomna!


Läst 8967 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
16
2014


Vilket härligt väder vi hade idag! Hade ju tänkt jogga hästarna i ridhuset men när det var så fint ute och härligt med sol så blev det mormorsrundan med galopp på fälten, hur härligt som helst!Lovely och jag.Ännu bättre, ni får hänga med på en galopp över ett av fälten, tog tyglarna i en hand och filmade med den andra!!!!Helt underbart med fartvind!På eftermiddagen var Anna Skärfstad här och kollade mina sadlar. Hon är jätteduktig sadelutprovare och har hjälpt mig att hitta två sadlar som jag trivs med och som ligger bra på hästarna. Det är BATES sadlar. Har haft de i ett år nu och är nöjd. Rider allt från unghästar till att hoppa grand prix klasser i de!Bates elevation.


Läst 8300 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
16
2014


Byggde upp en studsövning idag och hoppade ett gäng hästar genom den. 
Började först med att galoppera i vänster varv och in på medellinjen mellan de två cavalettibommar som står på varsin böjd linje efter studsen. Hoppade först bara den raka linjen och cavalettit som står på tre korta steg efter. En gång från vänster, vände höger efter och galopperade långsidan upp och gjorde tempoväxlingar och svängde in från höger och hoppade studsen och sen vänster varv och långsidan med tempoväxlingar upp innan övergång till trav och sedan skritt.Första gången hade jag studsen ganska låg och höjde alla bommar efter två gånger.
Då vände jag och hoppade från andra hållet så det blev cavaletti, tre steg studs, böjt spår tre steg till cavaletti vända tillbaka över cavaletti, tre steg in i studsen igen och avsluta på cavalettit. 
Avslutade med att höja upp varannan studs i serien så de fick lite varierad höjd. En film där ni kan se övningen som jag hoppar med ACINDO.


Rolig övning och imorgon blir det lätt dressyrarbete och så gymnastikhoppning på fredag eller lördag igen, beror lite på hur fredagen ser ut om vi rider ut alla hästar då-


Läst 8056 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
13
2014


Har nu suttit ett tag framför datorn och planerat om hemsidan. Om någon vecka eller två ska den vara uppdaterad. Jag har glömt bort den lite kan man säga, ska ändra på det nu! 


Strax dax att gå ut och rida de två sista hästarna för dagen, ska träna och drillas lite i dressyr! Ska bli ännu bättre på finliret så mina hästar kan hoppa ännu bättre! Blir ACINDO och EDWONDO som ska ridas nu ikväll. 
De andra hästarna kändes fina idag, de har också "dressyrat"Fick en bild på mailen av Bo Bennergård. Han hade hittat en gammal bild på mig och RANTADOU. 
Den är från Rocklunda i Västerås när vi hoppade svår 150 hoppning, några år sedan, så kul att se!
RANTADOU var den första hästen jag utbildade hela vägen upp till svår klass. Mamma och pappa är uppfödare till henne. Hon är mamma till några av våra unghästar, den äldsta LADY LOVE SB blir sju år i år och såldes förra året.Fina RANTADOU. Hon var född 1991 efter Rastell-Tamburin.


Läst 10574 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
13
2014


Sent nu, och helgen är slut. En bra och rolig helg med både ridning, full fart i stallet och goda middagar!Var och åt god middag i fredags kväll, har det bra med många vänner som är duktiga på att laga mat! 


Igår så reds alla hästar, några reds ut, någon longerades och resten joggade i ridhuset.Idag har jag hoppat LOVELY, ACINDO och MALDINI. En häst longerad, en joggad i ridhuset och resten ut på skrittpromenad.Dagens övning, den var bra!


Lill-Lady är också riden och vi fortsätter utomhus och hon travar på utan problem, hon tycker det är riktigt roligt att få jobba! Härligt med positiva unghästar!Ulle är snäll och hjälper mig och klipper hästarna. Idag var det CARLINA som fick bli av med den tjocka pälsen. Hon är inte så rolig att raka, hon tycker inte om det. Towe hjälpte Ulle och de var duktiga som lyckades till slut och hästen blev fin! Skönt att inte behöva bli så svettiga nu när de rids ordentligt.Imorgon blir det en del planering av foder, träning och tävling. Ridmässigt så står det dressyrträning på planeringen imorgon!


Läst 9227 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
11
2014


Minusgrader, äntligen-om jag nu kan säga så utan att bli lynchad? Men det är ju bara så skönt att slippa lera och fukt!Igår när det fortfarande var upp mot 10 plusgrader här så passade vi på att tvätta alla hästar. Bytte till rena täcken och maskinen går på högvarv för att tvätta de smutsiga.Red även ut alla hästar och galopperade och travade på grusvägarna, härligt!Promenad med hästarna, bra för deras och våran motion! Lill-Lady är så duktig, nu har hon gjort sin första ridtur utomhus och det blev även trav, det gick jättebra!


Läst 9099 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
08
2014


Dagen har varit bra, haft träning, ridit en del och varierat. Blev en sväng på mormorsrundan med LOVELY och ACINDO, de var så pigga och glada!!!
I ridhuset har CELVIN, CARLINA, LORD och CASH FLOW joggats och avslutade med att hoppa EDWONDO.EDWONDO kändes jättefin, mjuk i kroppen och fina språng. Var första hoppningen efter vintervilan för honom och det blev caprillibanan med travbommar på böjt spår, travhoppning, hoppning i galopp och en serie.Imorgon blir det ridning av hela gänget igen och tvätt och frisering har vi också planerat in.Det ser ut att bli kallt och kanske vinter till helgen, så vill passa på¨att tipsa om ett par jättesköna vinterskor från min sponsor Mountain Horse. Jag har använt de här skorna nu ett tag och de är så sköna att rida i och varma.

ACTIVE VINTER PADDOCK. 


Läst 8605 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
08
2014


Ofrivilligt avbrott i bloggandet för att vi inte har något internet hemma. En avkörd telefonkabel är orsaken och jag hoppas de kommer och lagar den så fort som möjligt. Nu är jag uppkopplad via mobilen så det ska väl fungera som en nödlösning.


Här är det full fart annars, alla hästar igång och rids. Har även ridit några extrahästar utifrån vilket är jättekul! Hästägarna kommer hit med sina hästar och jag rider de, hoppar eller markarbetar. Bra upplägg. Jag har börjat träna dressyr, riktigt roligt och nyttigt, precis vad jag behöver! Alla hästar fick jobba med denna bomövning en av dagarna. Trav och galoppbommar som man kan variera i oändlighet!ACINDO och jag, hoppade henne igår för första gången efter vintervilan. Byggde upp en caprillibana. Hon känns att vara i fin form! Video kommer när jag kan ladda upp (behöver vårat Wifi för att göra det)Lill-Lady gör stora framsteg i inridningen. Malin har skrittat på henne lös i ridhuset och Towe går med bredvid.Träningarna börjar också rulla igång. Tänkte ha hoppträningar varje tisdag och onsdag kväll, med början nästa vecka 3. Ni som är intresserade av att börja träna dessa kvällar är välkomna att ringa eller smsa mig på 070-7975888. 


Det går bra att träna varje vecka eller varannan. 
Ponny och storhäst i olika grupper.
Grupperna delas in efter nivån på ekipagen och det är max fyra ekipage i en grupp, vill ha kvalite och hinna ge alla tid.

Det går också bra att anmäla till hoppkurserna som är 25-26/1 samt 8-9/2. 

Kursen börjar med gemensam samling då vi går igenom upplägget och god fika till det!
Ett ridpass med markarbete, ryttarens sits, teknikövningar och lite olika linjer. 
Efter ridningen blir det teori och vi avslutar första dagen med att vi äter gemensam middag-trerätters med god dessert! 

Dag två är det ett ridpass med banhoppning, gemensam samling och banbygge. Ordentlig fika med smörgåsar och bullar!
Genomgång av träningen efter avslutad lektion.

Pris: 1150 kr inkl moms. 

Anmälan på sms: 070-7975888 eller mail: stallbacktorp@hotmail.com

Skriv då vilket datum du vill rida, häst eller ponny. Vilken erfarenhet/utbildningsnivå, ålder på hästen och ryttaren.

Uppstallning finns i begränsat antal, först till kvarn!


Läst 10715 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
03
2014


Börjat året själv i stallet och då är det en del att göra. Igår var det lite segt dessutom, vi hade en trevlig nyårsfest och sent blev det så nyårsdagen var lååååång!


Idag har jag gjort desto mer. Mockat, mockat och mockat så det kan man kalla en skitstart på året!!!!! Skämt å sidor, det är ju träning så bara att se det från den positiva sidan!Sen har hästarna fodrats, släppts ut i hagarna, fixat vattenhinkar, ridit ett gäng och även hoppat så banbygge stod också på dagordningen. Sen in med hästar och spolat leriga ben! Några minusgrader står på min önskelista!Red några hästar i ridhuset idag......och byggde sedan hinder och hoppade!Känns skönt att vara igång igen, nu kör vi full fart 2014!!!


Läst 11755 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv