Therese

Här är en runda med EDWONDO från Dalahoppet tidigare i år. 

130 klass, avd A, felfri och placerad!


Läst 11520 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
11
2013

Nu äntligen är alla bäddar ur mockade i stallet! Skönt!!! Återstår tvätt sen är det klart för höstens intågande.



Skottkärra full med bädd som ska ut!

Idag har vi ridit en del. Unghästarna fick göra riktigt "road work" och träna övergångar mellan skritt och trav. Några kilometer grusväg blev det och hästarna jobbade på bra. Kul jobb tycker jag att det är, stärker de även med allt varierat underlag de går på.

Unghästarna jobbar på grusvägen. Towe på LADY LOVE, Sara red sin DOMINIC och jag efter på LOVELY.

Blev även uteritt runt mormorsrundan och härliga galopper över fälten, helt underbart!


Ser det inte bara helt underbart ut?!

Skogsrunda blev det också, så variationen var stor idag.

Imorgon är vi ett helt gäng i stallet igen. Perfekt för vi hinner ifatt med allt jag har på min "att göra lista"


Igår hade vi kräftfest hos min syster!



Läst 12056 ggr Kommentarer Kommentera

Lördag idag och skottande av bädd fortsätter i stallet. Fick superbra hjälp på morgonen och förmiddagen av en tjej som heter Anna som ville komma och köra lite stalljobb, det tackar jag för! Trevligt hade vi också, fika och massa prat! 



Nu är Rebecka här så vi fortsätter med en bädd till och annan stallfix. Hästarna har vilodag idag, ganska skönt för oss alla!



I brevlådan igår kom nya höst och vinterkatalogen från min sponsor Mountain Horse! Jättefin katalog som är kul att bläddra i, så påkostat och fint! Fina kläder också!

Om ni vill ha en egen katalog går det att beställa från deras hemsida www.mountainhorse.se


Läst 11292 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
09
2013


Idag är jag helt själv i stallet, det hör inte till vanligheterna! Det brukar alltid vara minst en till här av mina tjejer, men inte idag. Så jag får jobba på och rida på! 
Många av hästarna går ute på natten, bäst att passa på och låta de njuta av sommaren.
Så det är inte massa boxar att mocka som tur är, ska skotta ut resten av en bädd som Towe började med igår, sen har vi bara fyra bäddar kvar!!!


Filmklipp på CARLINA SB, från SM helgen på Sundbyholm. Hon var felfri och sjua i 130 klassen som var en ren tidshoppning.



CARLINA SB.


Läst 13329 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
08
2013

Precis ätit en sen, men inplanerad sen lunch. Malin sa att det skulle börja regna mycket på eftermiddagen, så vi red alla hästar innan vi käkade och det var dagens BÄSTA beslut, för nu regnar det "cats and dogs"
Ganska skönt att sitta här och titta ut på regnet med en kaffekopp i handen!



Stallet kvar att fixa, vi håller på att skotta ut bäddar från alla boxar. Det blir inte klart idag, vi har gjort två hela idag än så länge, ska nog bli en till. Stallet ska sen tvättas.



Ska städa lite i fikarummet, spika plaketter och pyssla med småsaker resten av dagen! 

CARLINA på Sundbyholm.


Läst 12708 ggr Kommentarer Kommentera

Känns som att livet sakta håller på att återgå till det normala efter nästan två veckors tävlande på Sundbyholm. 
När jag inte tävlade själv så satt jag som kommentator till webbsändningen eller hjälpte till som funktionär på banan och byggde hinder.



Mina hästar gick bra sista helgen, CELVIN gjorde en felfri bra runda i 110 klassen. CARLINA radade upp runda på runda med noll i protokollet och blev felfri och sjua på lördagen i 130, hon var trea på torsdagen i 125 och femma i 135 klassen på fredagen! har inte riktigt hunnit tänka efter att min häst är så fin, det snurrar på så snabbt!
LADY LOVE SB gjorde en strålande dag på lördagen och var felfri både i 110 klassen och 120 klassen, andra gången hon gick avd A och mot klockan. I 110 kom hon fyra och i 120 klassen tvåa!!!!


Såhär mallig var LADY efter sina placeringar på lördagen!!!


LADY på prisutdelningen när hon kom tvåa i 120!


I måndags hade jag en "semesterdag", åkte till Kolmården med hela familjen och hade kul! Skönt att göra något annat en dag och igår kände jag mig som en zombie, tröttheten kommer ifatt. Har ridit och fikat om vartannat hela dagen idag, trevligt! Skulle dock behöva en "timeout" från mitt liv, trycka på paus en stund så jag hinner ifatt med allt jag vill få ordning på, sen kan det rulla på som vanligt. Inte lätt det här.



Kolmården! 


Läst 11991 ggr Kommentarer Kommentera


Idag var det CAHLUA, CARLINA SB och ACINDO SB som tävlade på Sundbyholm. Alla tre hoppade 135 klassen, för CARLINA var det debut på den höjden!



Vilken debut hon gjorde sedan, dubbelt felfri och kom femma!!! 



CAHLUA och ACINDO var också duktiga, båda gick vidare till omhoppningen, där rev de ett varsitt hinder men det räckte till placering för båda två. 



Så alla tre hästarna in på prislistan i dagens klass, full pott och jag är bara så otroligt glad för mina fina hästar!!!



CARLINA SB, sju år. Cardento, Cindolina-Cortez.



ACINDO SB, nio år. Acacio, Cindolina-Cortez.



CAHLUA, tio år. Camaro M, Lagana-Lasandos. 


Lycka!


Läst 16744 ggr Kommentarer Kommentera

Smärtar lite lätt i min vad just nu, åkte av i morse. Inte riktigt den starten på dagen man vill ha! 
Tog tvärstopp för att hästen blev rädd och jag åkte av mellan öronen. 
Bara att borsta av sanden och jobba vidare på dagen, hade några hästar kvar.
Nästa häst var det fart på, lite för mycket så två bommar föll, LADY var överglad att vara på tävling igen!

Gjorde debut med lilla CASH FLOW på 115 höjd, har bara hoppat upp till 110 med henne  innan. Vilken häst, hon var felfri! Vilka språng! Jag var så löjligt glad efteråt att jag nästan grät! För en 115 runda kan tyckas? Jo, men det har varit mycket jobb med den lilla hästen. Från att ha stannat på nästan alla hinder i början när hon kom till mig för två år sedan, till att hon slängde mig i backen så det small på första tävlingen, till att det inte gick att rida fram ordentligt de första tävlingarna för att hon for runt överallt till idag när hon går in och hoppar med förtroende! Kändes som vi vann grand prix idag! Jag är glad!


CARLINA hoppar! foto Bo Bennergård

Hade EDWONDO och CARLINA till start i 125 klassen. Han rev sista hindret på en annars bra runda. CARLINA fick galoppera på lite mot klockan och framför allt svänga snäva svängar, och det gick superbra! Felfria och slutade på en tredje plats!!!


Prisutdelning och CARLINA fick den gula rosetten för tredje platsen! 


Läst 19720 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
01
2013


Tävlade igår igen på Sundbyholm, börjar kännas som mitt andra hem, inget jag har emot!



Hästarna gick bra och det var det yngre gardet som var med. LORD LOOP SB var jätteduktig, massa poletter hade trillat ner från dagen innan då han gjorde debut på tävling. Nu bjöd han på allt, galopperade med öronen framåt och var felfri på hinder inne på banan. Det vi lyckades med var att missa hinder nummer sju på första försöket då det stod efter en lång båge förbi framhoppningen där alla hans nyvunna kompisar fortfarande höll till, då var dragningskraften stor mot staketet så det var bara att göra om vägen, leda med innertygeln och ha en stark ytterskänkel så prickade vi hindret och hoppade fint över! Ser fram emot nästa gång han ska med på tävling!



CELVIN och CASH FLOW hoppade båda felfritt i 1 meter, kändes fina. I 110 hade han två riv, orkade inte riktigt hela vägen, han är liten men har en stor galopp så det tar ett tag till innan CELVIN riktigt orkar sätta under bakbenen och hoppa en hel lång banan, bara att utbilda på så sitter det snart där.



CASH FLOW var felfri och på ett övertygande bra sätt så idag ska hon ta klivet upp en höjd och hoppa 115, spännande! Håll tummar!



Så hade jag även med den nya hästen ROMBIOLO för första gången. Det är en valack, tretton år som tävlat en del innan upp till 130 klasser. Nu har jag inte haft honom så länge och han har inte tävlat på ett tag så vi mjukstartade med en 110 klass för att lära känna varandra. 
Han var lite spänd när vi kom in på banan men gick fram bar för skänkeln och hoppade riktigt fina språng. Hade lite mycket tryck till hinder nummer två som vi rev, allt annat felfritt. Tog det hela som en "lära känna varandra runda och skolrunda" så på en längre båge gled yttersidan ut lite så jag gjorde en större volt för att få ihop honom, hade inget med något hinder att göra. Då blev det även fyra fel för volten och en del tidsfel. När vi gick i mål stod det på tavlan och även bra länge på onlineresultatet att vi hade fått SEXTIO FEL!!!! Hahaha, det är ju helt omöjligt att få ihop! Datafel kallas det! Men det hann dimpa in lite sms med frågan om vad jag hade gjort som fick alla de felen!!!



Mamma var försteskötare igår, här med CELVIN!


Läst 17853 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.