Therese
JUL
02
2013


Höt klarade sig bra trots regnet som kom. Nu kör vi inplastning på de här första fyra hektaren. Vi har alltid tagit in torrhö men efter förra årets katastrof år när det gällde hö och allt regn som kom, så vill vi inte chansa just nu. 


Vi har många hektar kvar att slå så om vädret blir fint med sol och uppehåll så kör vi torrhö på det, annars blir det plast på allt!
Nattkörning av hö. Balning och plastning. 

Läst 9260 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2013


Söndag och slut på denna vecka, imorgon börjar en ny! 


Dagen började som den slutade igår, med regn. Fodrade och släppte ut hästarna imorse och resultatet blev en genomsur Tette på två sätt, dels av regnet och till humöret då höt inte torkar när det kommer regn...
Väderprognoserna har sagt fint väder så fler med oss slog sitt hö i fredags och frustrationen är stor och humöret är inte på topp bland oss "höbönder"
Åkte till Ulle vid tiotiden och släppte av Björns syster och barn vid tåget på vägen, de åkte hem till Varberg igen efter några trevliga dagar hos oss!
Ulle och jag lastade EDWONDO och åkte till jump club på tävling. Vädret blev fint och solen tittade fram. Träffade mycket trevligt folk som jag pratade med, fanns tid över att vara lite social när jag bara hade en häst idag! 
Edwondo hoppade fint på framhoppningen och det kändes bra. Väl inne på banan blev han jättespänd av allt runt omkring och kröp ihop. Blev ett snopet stopp på ettan. "Började om" och hoppade då hela banan felfritt, även om han stod emot i bjudningen och tyckte det var läskigt. Han litar på mig och lyssnar i de lägena och hoppar runt banan med förtroende för vad jag vill att han ska göra. Vi valde att stryka 130 klassen, dumt att hoppa den när han var så spänd och gjorde en "felfri" runda i 120 klassen. Bättre avstå en start då istället för att styra in igen på en högre höjd. Det gäller att känna av vad som är bäst för dagen.
Han hoppar nästa helg i Köping igen och får då göra två 120 starter innan 130 på söndagen, det blir nog bra.
Nu hoppas vi på bra väder!!!!
Vacker bild på ACINDO och mig under regnbågen!

Läst 12132 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv