Therese
JUL
14
2013

Såhär går det till när hö blir höbal!

Mamma är förste höbalare på gården!


Läst 11333 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2013Ja, det blir ett tjatande om detta hö för tillfället men jag kan säga att det är vad som upptar vårat liv ljust nu, styr vårt liv helt enkelt! Väder och vind kan vi (som tur är) inte påverka så bara att rätta sig efter det.

Idag har jag strängat klart de här hektaren vi hade slaget just nu. Mamma sitter och balar ihop det och pappa och jag ska börja köra hem och så ska det staplas in.
Jag började dagen imorse med att träna Johanna och Malin som hjälper mig och rider hästarna idag när jag fortfarande är krasslig, och kör hö ;-)
De trimmade och fick en liten hopplektion på Lord och Acindo. Det gick jättebra och kul var det! Roligt att se hästarna från marken och lite stolt blir jag allt också över både hästar och tjejerna som är duktiga.
Malin och Acindo i galoppövningen, bommar tre efter varandra, ett språng mellan på volt. De avslutade sedan med att hoppa en liten bana med båda hästarna.

Läst 11001 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2013

Strålande fint höväder idag så vi kör på!

Varmt!


Läst 8641 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2013

Hö körning idag igen!

På väg ut och köra hö, vända upp det som ska balas ihop imorgon eller på lördag.

Dax att börja!

Dagens öronbild utbytt mot dagens motorhuv!

Härlig svensk sommar!

Jag filmade en liten filmsnutt när jag körde hö med gamla traktorn idag!

Så ser det ut!


Läst 11239 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2013


Hökörning pågår här igen. Full fart, mycket jobb. Denna omgång körde vi in torrhö. Första svängen blev inplastat för några veckor sedan.Med torrhö behövs flera dagar fint väder och det fick vi nu, så många gröna stora balar fint hö har vi fått in.

Stressigt blev det i förrgår. Pappa strängade hö, mamma balade ihop. Sen tog pappa över balningen när mamma åkte till sitt vanliga jobb. Björn och jag städade ur ladan. När allt vara balat och klart körde pappa och jag hem alla rullar från fältet. Vi visste att det skulle komma regn så det var bara att köra på hela natten för att hinna.

På väg till fältet, pappa kör före med sitt ekipage. Jag kör gamla viktor, kanske ska kosta på en fönstertvätt???!!!!

Pappa lastar balar!

Blev en kort paus för lite Mc Donaldsmat som mamma köpte med hem när hon slutade jobbet. Så halv två på natten käkade vi cheeseburgare och jordgubbsmilkshake i höladan!!!!

Som mamma sa, hon började köra hö, åkte till jobbet och när hon kom hem på natten höll vi fortfarande på, vilken galenskap!!! Men trots stress varje år med detta hö så är det roligt också!

Lastning av hö, halv tre på natten!

Min förkylning och halsont blev ju inte bättre av att köra hö i ett dygn. Men stråna springer inte in av sig självt från fälten så det var bara att ladda upp med snytpapper och köra. Är ju inte pigg nu, så har fått ridförbud för att återhämta mig och bli frisk.

Ridning kräver ju en liten del fysisk ansträngning, så är jätteglad och tacksam för mina duktiga stalltjejer som håller igång alla hästar nu. Tomas sa att "Team Tette fungerar inte utan Tette", så bäst att lyssna denna gång och inte göra mer än nödvändigt. Ska skumpa lite traktor idag och vända fyra hektar slaget hö.

Pappa jobbar natt på sitt vanliga jobb och måste sova, han är värre än mig när det gäller att hålla igång och han är lika förkyld som jag. Måste vara de finska generna som driver oss!


Läst 10084 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2013Nu är jag dålig på två sätt, dels fysiskt med dunderförkylning och värk i halsen och sen på att blogga. Det sistnämnda kan ha med det förstnämnda att göra???!!!

Hade som ambition att trimma hästarna själv i fredags men det gjorde jag inte. Vaknade med fruktansvärd halsont. Tog det lugnt med förhoppningen att vara frisk på lördagen och som tur är har jag duktiga tjejer som hjälpte mig att rida hästarna. 
Kände mig inte frisk på lördagsmorgonen men ville väldigt gärna tävla de här fyra hästarna så då gjorde jag det. Mådde under dagen bättre än vad jag vågade hoppas på.
Tävlingen gick strålande bra och hästarna var duktiga. Det var CELVIN som hoppade felfritt först i en meter klassen, i 110 hade vi två nedslag.
CASH FLOW hoppade en meter och 110, felfritt i båda klasserna!
I nästa klass hade jag EDWONDO och LADY LOVE till start. Det var första gången som LADY hoppade i avdelning A bland de äldre hästarna. Det får en sexåring göra om de hoppat felfritt i avdelning B, unghästavdelningen. LADY har nu flera felfria 120 klasser så tyckte det var kul att testa henne lite mot klockan.
Hon var duktig, felfri och galopperade på och svängde lagom snäva vägar, det blev till slut en tredje plats i klassen, som vanns av mig på EDWONDO! Hans första seger någonsin!!!! 
EDWONDO!
Härlig dag i värmen!!! Min pappa fyllde även år i lördags så det blev firande av honom på kvällen.
Tävlade även igår söndag och det var varmare och mer bromsar. Hästarna jobbade på och jag med. Stressande med alla bromsar som skulle attackera hästarna, det gick inte ens att stå stilla i 30 sekunder så var hästen hysterisk. Så när jag värmde upp Edwondo till hans första start så var det bara att trava och galoppera nästan hela tiden, gick att skritta lite. När jag kom ut från banan var jag nog mer slut än hästen för att vi inte kunnat pausa något. 
EDWONDO hoppade först 120 och tyckte nog att det börjar kännas lite enkelt, petade två hinder. Han hoppade mycket bättre i 130 klassen, som var hans fjärde start på den höjden och det kändes bra. 
LADY LOVE hoppade superfint i 120 klassen. Jag skulle suttit upp lite mer till sista hindret så hade hon varit felfri, nu rev vi det och det får jag ta på mig. Får skylla på förkylningen...
CELVIN hoppade riktigt bra i 110 klassen, ett nedslag, många bra språng. 
CASH FLOW får nog bli helgens stjärna eftersom hon var felfri på söndagen igen!
Lotta, Malin och CASH FLOW!
Idag fick jag en käftsmäll tillbaka av min kropp för att jag åkte och tävlade, den mår inte bra. Spelar ingen roll att jag vill vara frisk, den är förkyld, snorig, halsen värker och det är hängigt. Har inte tid med det, eller som min kompis Jessica sa i telefonen: -Vi har väl aldrig tid att vara sjuka, det passar aldrig in!!!

Läst 13135 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
04
2013


Glad att jag hopptränade mina små hästar igår så de har en lugn dag idag. Själv mår jag inte alls bra. Ont i halsen, tryck i öronen och mår illa.


Jag har tur som har tjejerna i stallet som hjälper till och fixar mockning, fodring, skrittar ut i skogen och allt annat. Just idag var de många som hjälper till. Jätteskönt och tur att jag har hjälp en dag som denna. Hästar kan man inte ringa till och säga att man är sjuk, de måste skötas om alla dagar. Det är väl baksidan på att vara egen företagare med ansvar för djur. Tur att jag inte är sjuk så ofta!
Celvin och jag igår!
Får ta det lugnt idag, dricka massa te och hoppas på att vara pigg imorgon så jag kan trimma hästarna och sedan tävla hela helgen!

Läst 12633 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
04
2013Idag har jag hopptränat "småhästarna" Celvin, Cash Flow och Lady Love. De har ridits och trimmats de andra dagarna. Imorgon får de vila, bara gå i hagen. På fredag rider jag de och sedan tävlar de i Köping lördag och söndag. Samma plan för Tipton fast det är Tomas som tävlar honom.De äldre tävlingshästarna förutom Edwondo som jag hoppade igår och som också ska tävla i köping, de skrittar bara ut i skogen och har lite semester. 
Sen rids även Humlan, Lovely, Don, den nya hästen och Lord som vanligt. Lord har varit på bete en månad, vet inte om jag skrivit om det? Nu är han hemma igen och rids. 
Så ser det ut på ridfronten här hemma just nu.
Tomas tränar Lady och mig.
Hoppträningen idag gick fint, det är så kul att träna, kan aldrig bli för mycket för en själv som ryttare, man blir aldrig fullärd. Tur då att jag har flera hästar att träna på så jag får hålla igång!
Celvin (carland-Acacio)
Vi värmde upp över travbommar, tre på rad på rakt spår. 
Jobbade sedan i galopp en stund och la till kavalettibommar, tre på rad på voltspåret. De var upphöjda med ett galoppsprång mellan bommarna.
Celvin.
Hade sedan en övning på rakt spår med tre galoppsprång mellan räcke till oxer. Träna att komma i rytmen in över räcket.
Lady Love SB (Looping-Rastell)
Hoppade sedan en längre linje på böjt spår från räcke till oxer med vatten matta under. Tränade på att rida tio, nio eller åtta galoppsprång.
Lady Love SB.
Avslutade det hela med en bana.
Cash Flow var helpigg, som ett sprakande tomtebloss! Hoppade bra språng men lite svår att reglera på transportsträckorna! Hon lugnade sig till slut. 
Lady tog det hela med ro och hoppade bra. Celvin var superfin! Han var så lätt att rida och hoppa idag. Som vi sa så lärde han sig mycket helgen i Gagnef då vi tävlade tre dagar på rad!

Celvin!

 
 

Läst 18908 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2013


Här kommer en film på Acindo SB från Tierp i juni. 


Acindo SB är även till salu. 
Hon är född 2004 och är efter Acacio-Cortez. Hon är min egen uppfödning.
En snäll och trevlig häst utan olater. Tävlar upp till 140 klasser med placeringar och vinster. Rolig och snabb, är hon felfri är hon nästan alltid topp fem. Hon vann en klass nu på nationaldagstävlingen på Strömsholm.
Om ni är intresserade och vill veta mer så ring gärna på tel 0707975888.
Acindo SB!

Läst 13469 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2013

Har laddat upp lite videos från senaste tävlingarna så jag tänkte lägga upp de här i bloggen efter hand. Börjar med en runda på CARLINA SB från Strömsholm.

Hon var felfri och kom fyra!
Dax för prisutdelning!

Läst 10391 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv