Therese
MAJ
20
2013

Hej! Helgen var helt fantastisk upp i Falun och Dalahoppet! Sista dagen, igår blev ännu bättre än vad jag hade hoppats på. Var ju så glad redan efter lördagens framgångar.

De fortsatte att hoppa bra hästarna. CARLINA SB och EDWONDO hoppade 130 klassen. Hon hade ett nedslag, han var felfri igen och placerad!!!

CAHLUA gjorde sedan debut i svår grand prix hoppning. Vilken debut sedan, felfritt!!!!! Det var en lång grundomgång och de felfria skulle hoppa omhoppning för att göra upp om de fyra placeringarna. Fem blev vi totalt. CAHLUA och jag var först ut av oss fem eftersom jag var långsammast i grundomgången. Den snabbaste får alltid fördelen att gå ut sist. Det var min klubbkamrat Jennie Juhlin som också hade en fantastiskt bra helg med sin fina Easy Q. Hon slutade tvåa i grand prixen, jag kom fyra. Vi var felfria även i omhoppningen. Vann gjorde Helena Persson som är svensk mästare sex gånger om!!!

Gissa om jag var glad!!!

Här kommer en video på 145 hoppningen från i lördags då vi kom på nionde plats och fick pris!

CAHLUA 145.


Läst 10544 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
18
2013

En fantastiskt bra dag idag igen! hästarna är så fina, de hoppar bra och det är så roligt!!!

 

LADY LOVE var först ut och hoppade 120 klassen för unghästarna. Tio hinder med trekombination. Hon var bara så fin! Felfri till sista hindret, där svängde jag upp och galopperade på lite utan att ta upp henne, tyvärr rev vi då frambommen på oxern. Det får jag ta på mig, hon är inte riktigt färdig för att komma i den galoppen och orka upp. Mer än nöjd med hennes helg är jag, hon har lärt sig mycket och jag har kommit fram till att jag har en riktigt fin liten häst i LADY.

 

CARLINA och EDWONDO hoppade 130 klassen. Hon rev ett hinder i grundomgången, C hindret i trekombinationen, kom inte riktigt upp i tid, det var lite trångt ut. Bra för övrigt.

Ulle gör iordning EDWONDO inför start.

 

EDWONDO var helt fantastiskt bra. Dubbelnolla i sin andra start i 130!!! Det var ingen lätt bana. Startade i slutet av klassen och visste att en dubbelnolla skulle ge placering. Red honom lugnt och fint, han var fin så vi blev felfria. Extra kul att speakern uppmärksammade det och sa när vi gick i mål: "En riktig skolrunda av Therese Nyman som räcker till en nionde plats såhär långt i klassen"

Björn med CAHLUA

 

Dagen hade mer bra att bjuda på och det var CAHLUAS start i svår 145 klass. En lång bana, tidshoppning a:0. Tretton språng och det kändes inte helt lätt när jag gick den. Startade i andra halvan av klassen. Före mig hade åtta ekipage hoppat felfritt av de som startat.

 

CAHLUA var grymt fin och det var en riktig runda från oss båda, vi jobbade verkligen tillsammans och vi hoppade felfritt in i mål!!!! Vilken känsla, i hennes tredje start i svår klass!!!!

Nio skulle få pris och jag var inte så snabb så jag red in på nionde plats. Efter mig var det tolv ekipage kvar i klassen så jag hade inga förhoppningar om en placering, det var ju så många bra ekipage kvar! Björn och jag gick och satt oss i grässlänten och tittade färdigt på klassen, Daniel och Ulle tog CAHLUA och skrittade av henne för hand.

 

Till min stora förvåning så rev ekipage efter ekipage ett hinder eller två. Det började närma sig slutet och jag låg fortfarande kvar på min nionde plats. När sista ryttaren Helena Persson red in var jag nia och räknade med att bli tia, hon vann 140 klassen igår med den hästen och ledde 145 klassen med sin andra häst. Hennes häst hoppade jättebra men petade ner näst sista hindret och där satt jag i grässlänten och trodde inte att det var sant, CAHLUA och jag blev placerade, i svår klass!!!!!!!

 

Lite halvt omtumlad visste jag inte riktigt vad jag skulle börja med, hoppa upp och ner på stället och glädje tjuta, ringa Eva eller fira på något vis? Haha, slutade med att jag tog på mig tävlingskavajen igen, greppade en grep och skottkärra och mockade åt alla fyra hästarna, med ridstövlar och kavaj på! Snacka om omtumlad!!!!

Resultattavlan!


Läst 11734 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
17
2013

Vi har det bra här uppe i Falun. Fint väder med sol och värme. Bra tävlingar, trevligt folk och hästarna hoppar grymt bra- Dalahoppet när det är som bäst!

EDWONDO gjorde sin första start idag. Han blev lite spänd när vi travade in på den stora banan först. Red runt och visade honom runt medans ekipaget före oss hoppade. Så fort vi fick startsignal blev han lugn, focus på alla hinder och mig. Hoppade grymt bra! Blev dubbelnolla men inte så snabb då min plan var att rida en lugn runda för att han skulle få en bra start på helgen.

LADY LOVE hoppade också 120 klassen. Oj vad fin hon var idag!!! Bästa rundan någonsin och felfritt! Hon lärde sig mycket igår och kommer samla på sig mycket rutin den här helgen.

 

CARLINA hoppade 130 klassen som var en a:0, lång bana, tretton språng. Rev ett, kändes fin!

 

CAHLUA startade 140 klassen, sista klassen på dagen. Före den var det elitlaghoppning för norrland. Då kunde vi passa på att ta det lite lugnt! Ulle och jag skrittade ut en lång sväng på CAHLUA och EDWONDO. Det är fint här runt Lugnet som anläggningen heter där tävlingen är.

140 klassen var en a:0, elva hinder med fjorton språng. Hon hoppade så fint, tyvärr rev vi B hindret i trekombinationen som var sista hindret. Vi kom till slut på tionde plats och nio fick pris.

 

Blev grillkväll ikväll och Daniel anslöt till oss, så nu är båda mina drängar här, ulle får bli pigan och vad blir då jag???!!!!


Läst 11845 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
16
2013

 

 

Nu är vi i Falun och Dalahoppet! För mig är det en av årets bästa tävlingar, trivs bra här! Hästarna trivs också, de har hoppat bra idag.

 

Med mig har jag CAHLUA, LADY LOVE SB och CARLINA SB. EDWONDO kommer också hit nu ikväll, Ulle kör honom hit.

 

CAHLUA fick hoppa 120 klassen. Hon behövde en joggingrunda och jag ville jobba med lydnaden utan att hindrena skulle vara för höga. Hon gjorde det jättebra. CARLINA hoppade också 120, var felfri och snabb! Kom på tionde plats av 77 starter, kul!

 

LADY LOVE är med på sitt första meeting, det vill säga sova borta och tävla tre dagar på rad. Hon är helt stencool! Har hoppat 110 med ett nedslag och 120 med två ner idag, bra rundor. Känns kul inför resten av helgen. Dessutom solsken, Dalahoppet visar sig från sin bästa sida!

Dalahästen i Avesta på vägen upp hit idag.

 

Björn och jag lastade och rullade hemifrån vid sju i morse. När vi var på ingång mot Falun vid niosnåret så blev vi invinkade på poliskontroll! Flygande besiktning av gamla lastbilen.

 

Det var kontroll på riktigt om vi säger så! Först körkortskontroll och blåsning för alkotest. Visa registreringspapper på lastbilen. Hur många hästar och vilka ägare, lastning. Kontroll av alla lampor, eventuellt oljelekage och styrning. Alla däcken kollades och sist men inte minst färdskrivaren, om den var igång och besiktigad. Det var den, då ville de se korten (vi har en gammal där man skriver i blad före och efter varje resa (man fyller i namn på chauffören, mätarställningen, registreringsnummer) de senaste 30 resorna ville de gå igenom. Sen vägde de lastbilen.

 

Allt det här tog nästan en halvtimme och tills slut så var de klara och vi klarade oss på alla punkter! Jag är glad att jag har min Björn som sköter om gamla lastbilen och har koll på allt som man ska ha koll på!

 

Så vi kunde rulla vidare med grön stämpel i pappret!

 

Kontroll.

 


Läst 13713 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
14
2013

Åkte på eftermiddagstävlingen på jump club idag. Tog med CASH FLOW och ACINDO. Nu fick CASH FLOW gå direkt in i 110 klassen då det var lägsta klassen. Kände mig säker på att det skulle gå bra eftersom hon tävlade där i torsdags så hon hade varit inne på banan och hoppat alla fina hinder. De har verkligen fina hinder där, bra för unghästarna, de lär sig mycket!

 

Hon var fin, lugn, avslappnad och bjöd verkligen på alla hinder. Så kul! Kommer skynda långsamt med henne även om hon är sex är. Första tävlingen vi gjorde förra året slutade med att hon kastade av mig efter första hindret i den första klassen och i den andra stannade hon på flera hinder. Nu i vintras när vi var på Strömsholm och hoppade inne på pay n jump så stannade hon nästan på alla hinder. Så tålamod och bygga förtroende är det som gäller. Känns fantastiskt kul nu efter de senaste rundorna vi gjort!

Cash Flow 110 klassen.

 

ACINDO hoppade 120 klassen. På framhoppnigen hoppade hon helt fantastiskt. På banan var hon också jättefin. Jag gjorde galoppen lite lång på en sträcka och hoppade av lite utifrån på åttans oxer så vi rev bakbommen, helt mitt ridmisstag. Allt annat bra. Hon är den hästen av alla i stallet som ger den helt klart bästa känslan i hoppningen runt en banan när hon är så fin som i fredags och i dagens klass.

Malin och CASH FLOW på tävlingen idag!

 

Nu är jag trött, gårdagens maraton gör sig påmint i kropp och huvud. Mycket att göra imorgon. Rida ett gäng, stallet, packa lastbilen och tvätta hästar. På torsdag morgon åker vi till Falun och Dalahoppet med fyra hästar och tävlar tills på söndag, så god natt!


Läst 16581 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
14
2013

 

Igår var dagen då allt skulle göras och det gick inte att skjuta på något, för det hade jag redan gjort! Så dagen blev kväll som blev natt innan allt var klart!

 

Kortfattad resumè: Red nio hästar varav sex av de hopptränade. Mockad halva stallet-den andra halvan mockade Malin. Fixade allt hö, fodrade, tog in hästar, åkte och köpte två pallar spån. Åkte till Ulle i Irsta och hämtade två storbalar hö. Sedan som pricken över I:t så åkte Björn och jag till Gurresta i Knivsta och hämtade en pall med muslisäckar, runt 50 stycken. Lastade in alla för armkraft i trailern och hem med allt. Den lilla trippen i sig bara tog fyra timmar, det är en bit att åka. Så vi var hemma strax innan två i natt! Som en månskensbonde, det man inte hinner på dagen får man göra på natten! Tur inte alla dagar är såhär!

 

Nu har jag varit i Västerås och köpt nya fina vattenbaljor och ställt ut i hagarna och fyllt upp till hästarna. Ska rida LADY nu innan jag åker till jumpclub och tävlar på kvällskvisten. ACINDO och CASH FLOW ska med. De blir just nu tvättade för båda hade varit ute i hagen och rullat i leran, riktigt hästliv!

En av hästarna jag hoppade igår, fina TILDA (Cornetto-Pilot)som ägs av Anna Wittur.


Läst 12976 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
13
2013

Här kommer videos på CASH FLOW från tävlingen i lördags. Härligt att se hennes bjudning och inställning att vilja hoppa!

1 meter klassen.

110 klassen.


Läst 18103 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
12
2013

Ingen tävling idag och det är ganska skönt! Ska bara rida hemma i det fina vädret. Vi har visat en av hästarna för kund nu på förmiddagen och det gick fint, får se vad det blir.

 

Nu blir det lite markarbete för LORD, DOMINIC, CAHLUA, CARLINA, CARAMIA, HUMLAN, LADY. Sen en eller två ut i skogen.

 

Ska hämta hö på sen eftermiddag, och spån!


Läst 16778 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
11
2013

Trodde nu på eftermiddagen att det var söndag och jag skulle åka och hämta några höbalar som var bestämt. Kom på att det bara är lördag! Har tävlat tre dagar i rad nu och då brukar det vara söndag. Började i torsdags, nu lördag, så, ordning på dagarna! Puh!

 

Idag bytte jag tävlingsplats och det blev Vänsta i Kolbäck som hade en lokal tävling. Passade perfekt för CASH FLOW som behöver gå 1 meter och 110. Även Carro och EROZ rider de klasserna nu i början, det var deras andra tävling tillsammans idag.

 

Det gick jättebra och jag är så glad för lilla CASH FLOW! Avspänd och fin, förtoende och hoppade felfritt i båda klasserna! Kan rida på de galoppsprång som ska vara och hon tar för sig i galoppen.

 

CARRO och EROZ var felfria i den första rundan och fick sin första gemensamma rosett!!!

Nöjda och glada!

Malin och Towe var med oss! Här med CASH FLOW.

 

Nu blir det till att rida resten av hästarna som är kvar på listan, en hästig kväll med andra ord!


Läst 21355 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
11
2013

Tävlade igår igen på jumpclub med ACINDO och EDWONDO. Trevliga tävlingar och bra att de ska ha så många framöver, nästa på tisdag kväll.

 

Båda hästarna var jättefina! De hoppade första 120 klassen. EDWONDO hade ett nedslag, fin avslappnad och hoppade bra. Så vi bestämde att han skulle få debutera i 130 klassen. Han är sju år men har inte gått högre klasser innan för att han har behövt den här tiden på sig. Han har varit spänd, tittig, rädd för andra hästar. Nu börjar allt släppa och han hoppar mycket bättre så då var det dags att ta klivet uppåt. Det är så viktigt med hästar att man känner av de och inte har för bråttom.

 

Han debuterade 130 och gjorde det bra. Två nedslag och många fina språng. Kändes bra!

 

ACINDO var så fin, som när hon är som bäst! Felfri i båda 120 där vi kom elva och fick pris samt i 130 där vi kom sexa och fick komma in på prisutdelningen.


Läst 10612 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv