Therese
FEB
21
2013

 

Har ändrat en del i planeringen inför helgen. Från början var det tänkt att jag skulle åka till Borås och tävla. Blev inte så. Åker till Kumla på lördag och tävlar CASH FLOW och CELVIN ist. De behöver ut och tävla så de kommer in i tävlingsgängorna. På söndag blir det Hamre i Västerås och första omgången av elitallsvenskans laghoppning.

 

Hopptränade igår med fem hästar och även i tisdags kväll. Rider och grejar som vanligt här hemma. Har haft några inte fullt så stressiga och dagar fulla med jobb då både Anna, Linn och Malin varit här hela dagarna. Väldigt skönt då jag inte känner mig i riktigt bra form. Har haft tung huvudvärk i flera dagar och känner mig låg.

Skrittade ut barbacka på ACINDO idag i solen. Det var härligt med sol i ansiktet för första gången på flera veckor. Passade på att lägga mig och sola när vi kom tillbaka!


Läst 14075 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag var en ren skogsdag för alla hästarna.

Anna, Malin, Linn och jag i stallet så allt gick snabbt idag och vi var färdiga med ALLT strax innan kl två. Hur skönt som helst! Sen tog jag in hästar vi fem-halv sex, Carro kvällsfodrade så det var en lugn dag idag!

LADY LOVE (Looping-Rastell) var den jag red sist idag och det blev barbacka i skogen. Hon är en härlig häst som jag verkligen tycker om!

KRAM på er och hoppas alla får en bra vecka!


Läst 25829 ggr Kommentarer Kommentera

 

Vi åkte till Örebro strax efter lunch med två hästar, CARLINA och ACINDO. Första gången som systrarna var på tävling tillsammans utan att det var några andra hästar med. En speciell känsla måste jag säga. Båda hästarna har jag fött upp själv tillsammans med mina föräldrar. De är båda efter vårat fina sto CINDOLINA e: Cortez-Indus.

 

ACINDO har Acacio till pappa, CARLINA är efter Cardento. De är "tillverkade" på Askö Stuteri. Jag har kört Cindolina fram och tillbaka på betäckning där, vi bor bara 1,5 mil från Askö. Valt hingst själv båda gångerna och varit med när Cindolina fölat. Sätt båda fölen växa upp. CARLINA var lite sjuk när hon var liten och fick gå många månader extra tillsammans med sin mamma Cindolina. Hon var sista fölet vi fick efter henne.

 

Båda hästarna har jag ridit in och utbildat. Sett de näst intill varje dag och känner de innan och utan. Nu åker vi på tävlingar och det kändes lite extra att det vara bara de två idag. Nu låter jag nästan sentimental, haha!!!

 

CARLINA var först ut och hon hoppade 120 klassen avd B. Lång bana, tio hinder, tolv språng. Hon hade ett nedslag på hinder nummer två. Det stod ur sväng och man vänder förbi ett annat hinder som hon bjöd på först och hade därför inte fullt focus på hinder två som vi skulle hoppa, därav rivningen. Hoppade alla andra riktigt bra. Fullt fokus på uppgiften efter rivningen!

Björn och CARLINA efter våran start, båda nöjda!

 

ACINDO hoppade 125 klassen. Det var en stund mellan deras starter så vi gick till cafet och fikade och tittade på 125 klassen som hade startat. En ryttare i början som jag även känner gick omkull med sin häst. Otäckt fall där hästen hoppade av för tidigt, fick bakbommen på oxern mellan frambenen och störtade i backen. Ryttaren slungades av och landade otäckt på huvudet och tuppade av. De ringde ambulans och under tiden det tog innan den kom låg ryttaren stilla och de la jackor och filtar över henne för att hålla värmen. Det kändes jobbigt att se. Nästan så jag ville åka hem, vad är det vi håller på med för sport egentligen? Det är ingen lek. Nu gick det ganska bra tror jag. De sa att hon var vaken och helst ville ställa sig upp och rida igen. Men för att ta det säkre före det osäkra fick hon åka med ambulansen.

 

Klassen fortsatte och jag bestämde mig för att rida.

 

ACINDO kändes fin på uppvärmingen och var jätteglad att få tävla igen. Kändes kanonfin inne på banan och ridningen kändes också bra. Blev en dubbelnolla som räckte till fjärde plats! Bra start på tävlingsåret för oss!

Ärevarvet med ACINDO.


Läst 26693 ggr Kommentarer Kommentera

 

Igår var det årets första tävling, äntligen! Känns sonm det var länge sedan vi var ute.

 

Det var CELVIN och CASH FLOW som fick stå för premiären. Båda hoppade 90 cm ocn 1 meter. Lagom start för "småhästarna" att komma ut på en lätt tävling när de inte tävlat på minst fyra månader. Träning är en sak, tävling lite annat. det är så mycket runt omkring med andra hästar, atmosfären, framridning och framhoppning som kan vara nog så spännande.

 

Sen in i ett stort fint ridhus med folk på läktaren, fina hinder och lite blommor.

 

CELVIN var spänd först rundan men lyssnade fint på mig och hoppade en felfri runda!

CELVIN med sin rosett för den felfria rundan.

 

CASH FLOW blev jättespänd när hon kom in i tävlingsridhuset och kröp ihop, tappade bjudningen och kollade på allt annat än hindrena som vi skulle hoppa. Så det blev ett stopp på hinder nummer två och tre. Sedan började hon lyssna lite på mig så jag kunde rida henne runt resten av banan och hon slappnade av för varje språng. Kom i mål med de två stoppen men hoppade resten bra, skönt!

 

Tyckte det var bra att de skulle få en runda till, för rutinen. Så båda hoppade 1 meter också.

 

CELVIN kom in med stort självförtroende och ville köra sitt egna lilla race först. Bjöd bra på alla hinder, hoppade stort över. Efter femman var det lite svårt att få tillbaka honom till sexan. Den stod så man passerade kombinationen längs långsidan och svängde in ganska snävt till sexans räcke. han skyggade för kombinationen och kom ut lite långt i svängen så han hann inte se sexan i tid och blev överaskad, så ett stopp. Tog om hela anridningen och fick till svängen bra och han hoppade resten av banan fint in i mål.

 

CASH FLOW var ganska jobbig att värma upp till andra klassen, hon stressade upp sig (har dagt förut att den hästen är inte enkel, hon har mycket i huvudet) Så det gällde bara för mig att försöka få henne att koppla av lite. Hon blev inte alls lika spänd när vi kom in i tävlingsridhuset. Var med mig från start och hoppade felfritt, kul!

 

För båda hästarna var det en bra start på året efter vinterns upphåll. Man får alltid räkna med att unghästar kan bli lite "jobbiga", spänna sig osv. De åkte hem med bra rutin inför nästa tävling.

CASH FLOW!

Nu ska jag göra klart ACINDO och CARLINA som ska tävla i Örebro idag. 120 och 125 klasser ska vi ge oss in i!


Läst 23126 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
16
2013

 

Nu har det första nummret för året kommit av Hippson magasinet!

Massor med bra läsning och bland annat ett långt reportage om "Silver-Sara".

 

För några veckor sedan hade jag en sadel hemma som heter "Rebels of sweden". Den provade jag för Hippsons räkning och det går att läsa om sadeln i tidningen.

Tidningen finns i butik från och med tisdag.


Läst 17139 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
16
2013

 

Fredag idag, torsdag igår och igår eftermiddag var vi till ridhuset på Rocklunda och red fem hästar.

 

Det var riktigt roligt! Jag red och hoppade LADY samtidigt som Tomas red och hoppade TIPTON. Båda hästarna var så fina, så duktiga. TIPTON gillar ridhuset på Rocklunda och jobbar alltid på bra där. Hans hoppning igår var strålande, har aldrig sett honom så fin! LADY kändes också kanonfin. Vi var så glada när vi var färdiga med de två.

 

Efter LADY red och hoppade jag CARAMIA som är ny i stallet. En häst som jag gillar och hon passar mig bra. Hoppade inte så mycket då det bara var andra gången jag hoppade henne. Blev småhinder och känslan var bra, ska bli spännande att jobba med den hästen.

 

CARLINA var nästa häst som jag hoppade. Tomas värmde upp henne och det är verkligen bra när tränaren sitter upp och rider, då vet han hur hästarna känns. Det ger mycket i träningen när han står på backen sen och jag rider. CARLINA är en häst som måste jobbas ordentligt genom den stora kroppen, inte lätt alla gånger men när Tomas hjälper mig så mycket med henne ger det oss massor. Hon hoppade riktigt bra hon också. Sista hästen var LOREEN som jag red själv och även hoppade. Det var verkligen roligt igår! Vi red och tränade hästarna i lugn och ro, taktikade om detaljer osv. Då är det roligt att träna!

Tomas och jag med CAHLUA i Globen.

 

Idag har jag trimmat CELVIN och CASH FLOW som båda ska tävla imorgon. Han var jättefin, avslappnad och jobbade bra från start. Hon var inte lika avslappnad och var spänd i huvudet. Det är en häst med mycket ideer och en dag som denna är det bara tålamod och tid som gäller för att få henne att slappna av och börja jobba vilket hon gjorde allt eftersom. Ett gäng hästar till ridna och imorgon är det påt igen!


Läst 14903 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
14
2013

Hoppade igår. Nyttig övning med travboms-uppvärming och sedan blev travbommarna cavalettihinder på "sockerbitar". En bra uppvärming som man kunde nöta på med en stund för att få hästarna att slappna av.

Banan vi sedan hoppade hade hinder på längre distanser och att de kom lite snabbare ur sväng. Allt för att vi skulle träna anridning ur sväng och vara noggrann att inte rida på innertygeln, hästarna ska ha stöd på båda tyglarna och ytterskänkeln stötta upp. Det är svårt att förklara i skrift, och det är sådant vi alltid tränar, det är en ständig repetition av att komma ihåg hörnstenarna.

 

Att hindrena stod på längre distans var för att träna lång anridning, ha hästarna i rytmen och lugna.

 

CASH FLOW och CELVIN var riktigt fina igår! Jag sa att de två gjorde verkligen min dag så bra! De börjar bli starka i kroppen, går i balans runt hela banan, rätt galopp och sätter under sig bakbenen och hoppar fina språng. Ska bli kul att tävla de på lördag!

CELVIN och jag. Han är efter Carland-Acacio, blir fem år i år och är till salu.


Läst 16791 ggr Kommentarer Kommentera

 

Alla hjärtans dag idag, Björn stekte ett hjärteägg till mig imorse!!!

Släppte ut hästarna tidigt, strax innan halv sju. Blev väckt av min bror som ringde och sa att vår shettis var lös i trädgården, tillsammans med en stor häst. Han hade tänkt fånga in den och ställa in den i stallet men lyckades inte, den var värre än shettisen sa han!!! Räknade snabbt ut vem det var och när jag kom ut och såg Humlan där i trädgården var det rätt gissat! Hon är som en förvuxen shettis! Hade krypt under eltråden, för hagen var inte trasig (hon går på lösdriften)

I den stora hagen går DON, EDDY, TÅRTAN och EROZ tillsammans. DON och EDDY tittar förundrat på när Tårtan rullade i snön!


Läst 11036 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag är det hoppträning på tapeten. Johanna och jag red en varsin häst imorse, tidigt, måste börja vänja meg med det, tur Johanna är morgonpigg så hon får igång mig!

Var en aningens segt att ta sig upp idag, sovit alldeles för få timmar. Igår kväll var jag till Stockholm och Globen tillsammans med min mamma och syster. Vi var och tittade på "Art on Ice", konståknings show! Jättefint och kul att se live. Jag har alltid gillat att se konståkning på tv. Nu var det europamästare, världsmästare och OS guldmedaljörer som åkte, så otroligt duktiga! Till flera av numren på slutet sjöng även världsartisten Leona Lewis!

Väglaget var hemska att köra till och från Stockholm på. Kom hem vid två i natt så jag kanske kommer behöva några koppar kaffe idag!!!

 

Så dax att gå ut och göra klart det sista innan avfärd till ridhuset med sju hästar idag!


Läst 14475 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag fortsätter jag på temat konditionsträning i snön. Sex hästar ska göra det, fyra ska ut i skogen på långtur, tre ska gå momorsrundan och två har Johanna och jag redan ridit runt den rundan på morgonen.

 

CARAMIA och XZIBIT imorse!

 

Jag passade även på att kolla ryttarmeddelandet inför tävlingen i Örebro i helgen och konstaterade att det blir inte tidiga mornar. På lördag börjar det kl 15!!!! Söndag kl 9:30, då rider jag inte förens avd B i andra klassen....Mjukstart kan man säga!


Läst 15868 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.